Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-10-16 18:33:20
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. október 17-23.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Október 17-én és 18-án 15:30-kor és 20:00-kor, október 19-én 18:30-kor és 20:45-kor, október 20-án és 22-én 18:20-kor és 20:40-kor, október 21-én 18:00-kor és 20:20-kor, október 23-án 18:10-kor és 20:30-kor
Zombieland - A második lövés (16)
szinkronizált amerikai akció-horror, 93 perc
A zombie apokalipszist is meg lehet szokni. A négy túlélő, Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock számára is hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a vér.
A Fehér Házból kiköltöznek Amerika középső vidékére: de hamarosan megbánják a döntésüket. Nemcsak túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új fajával is: szupererős és szuperfurcsa lényekkel…



Október 17-én és 18-án 17:45-kor, október 19-én 10:45-kor és 16:10-kor, október 20-án és 23-án 10:45-kor és 15:50-kor, október 21-én 15:45-kor, október 22-én 17:05-kor
Demóna: A sötétség úrnője (12)
szinkronizált  amerikai családi kalandfilm, fantasy, 118 perc
A 2014-es világsiker, a DEMÓNA folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket. Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Móriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.


Október 21-én 16:00-kor, október 22-én 21:15-kor és október 23-án 14:00-kor
A lelőhely - Prospect
feliratos kanadai-amerikai sci-fi dráma, thriller, 100 perc
Cee, a tizenéves lány és édesapja, Damon a meggazdagodás reményében egy távoli holdra érkeznek, ahol a megbízásuk szerint a hold mérgező erdeinek mélyén rejlő furcsa ásványkincseket kell megtalálniuk és kitermelniük. Hamar kiderül azonban, hogy nincsenek egyedül ebben a bizarr vadonban, és a munkának induló kincsvadászat rövidesen a túlélésért folytatott harccá válik. Miután a lány rádöbben, hogy az erdőség kegyetlen lakosain és konkurens szerencsevadászokon túl saját apja mohóságtól elvakult döntéseivel is meg kell küzdenie, kénytelen a saját lábára állni, hogy kiutat találjon.



Október 22-én 14:15-kor
A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc (12)
Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket. A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.




Október 17-én 15:50-kor, 18-án 22:15-kor, október 19-én 10:00-kor, október 20-án 13:45-kor, október 22-én 14:00-kor és 19:15-kor, október 23-án 17:00-kor
Gemini Man (16)
szinkronizált amerikai akcióthriller, sci-fi dráma, 117 perc
Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.




Október 17-én és 18-án és 20-án 14:15-kor, október 21-én 14:00-kor, október 22-én 15:30-kor, október 23-án 19:00-kor
Akik maradtak (12)
magyar dráma, 83 perc
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?
 
Október 20-án 21:30-kor, október 21-én 14:20-kor, október 23-án 15:20-kor
FOMO - Megosztod, és uralkodsz
magyar dráma, 91 perc
Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.






Október 17-én és 18-án és 23-án 14:00-kor, október 20-án 11:00-kor
Mi újság, kuflik? (0)
magyar animációs film, 77 perc
A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek! A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani. Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk. A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!






Október 18-án 15:50-kor, október 19-én 14:00-kor, október 22-én 16:00-kor, október 23-án 20:30-kor
Joker (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, 122 perc
Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök méltó ellenfele. Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.




MOZINET FILMNAPOK
Október 17-én 18:00-kor
Az angyal (16)
feliratos argentin-spanyol életrajzi film, krimi
A tizenhét éves Carlos angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik. Amikor összeáll az egyik osztálytársával, kétfős bandájuk sorra követi el az egyre súlyosabb bűncselekményeket, a gyilkosságoktól sem visszariadva, rettegésben tartva a ’70-es évek Buenos Airesét. A Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült Az angyal egyszerre megdöbbentő, stílusos és helyenként sokkolóan humoros film, amit hihetetlen, de igaz történet inspirált. Az akkori híradásokban „A halál angyalaként” rettegett Carlos immár 45 éve tölti életfogytig tartó börtönbüntetését.


Október 17-én 20:15-kor
Az első áruló (16)
feliratos olasz-francia-brazil-német dráma
Marco Bellocchio harminc évet átölelő, klasszikus olasz gengszterfilmet forgatott a Cosa Nostra felemelkedéséről és bukásáról. A megtörtént eseményeken alapuló film Tommaso Buscetta életét mutatja be, aki elsőként vallott a legelitebb köröket is behálózó bűnszövetkezetről, saját és családja életét is veszélybe sodorva ezzel.


Október 18-án 18:00-kor
Élősködők (16)
feliratos dél-koreai dráma
A dél-korai rendezőfenomén (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték, az Élősködők. A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.




Október 18-án 20:30-kor
Kontroll nélkül (16)
feliratos német dráma
A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját. Képtelen elfogadni, hogy lemondott róla, az újabb és újabb csalódások ellenére napról-napra reménykedik, hogy egyszer megmenti és hazaviszi. Most azonban emberére akad az egyik új nevelőben, aki a nehéz kezdés dacára kiáll Benniért. Kockázatos javaslattal áll elő, amivel nem csak szakmai karrierjét, de akaratlanul saját családját is veszélybe sodorja. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Kontroll nélkül akár igaz történet is lehetne: a film Benni szemén keresztül azoknak a gyerekeknek a történetét meséli el, akikre minden igyekezet ellenére az ellátórendszer nincsen felkészülve. Helena Zengel hátborzongatóan erőteljes, érett alakítása egész biztosan sokáig velünk marad majd


Október 19-én 16:30-kor
Medvevilág Szicíliában (6)
feliratos francia-olasz animációs film
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.




Október 19-én 18:00-kor
A láthatatlanok (16)
feliratos francia vígjáték, dráma
Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott hajléktalanszállót vezet. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, valamint mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon. Úgy döntenek, saját szakállukra tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat örökre titokban.
A láthatatlanok szeretnivaló karakterrel teli igaz történet, amelyben a profi színészek oldalán a hajléktalanok önmagukat alakítják. A film hazájában az év meglepetés sikere lett, eddig több mint másfél millióan látták.


Október 19-én 19:50-kor
Portré a lángoló fiatal lányról (16E)
feliratos francia dráma, történelmi film
Héloïse-ról (Adèle Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne (Noémie Merlant) társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.


Október 20-án 18:00-kor
A hegyek szigete (16E)
feliratos román-francia-német film
A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.


Október 20-án 19:40-kor
Valan – Az angyalok völgye (16)
magyar krimi-dráma
Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is.




IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Október 21-én 18:00-kor
Ad Astra – Út a csillagokba (16)
szinkronizált brazil-amerikai dráma, kalandfilm, misztikus film, 124 perc
Roy McBride műszaki tiszt elindul, hogy átszelje a galaxist, és kiderítse az igazságot apjáról, aki húsz éve tűnt el, miközben idegen életformák után kutatott az űrben. Ugyan sokáig halottnak hitték, egy új bizonyíték arra utalhat, hogy Clifford McBride még mindig él, és egy elhagyott erőműben bujkál egy távoli bolygón – és hogy potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra...
----------------------------------------


II. János Pál Katolikus Szakkollégium filmklubja
Október 21-én 20:00-kor
Testről és lélekről
magyar romantikus dráma, 116 perc, 2017
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?
--------------------
APTÍV FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Október 20-án 16:00-kor
Joker (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, 122 perc

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink