Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2021-09-22 13:25:43
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2021. szeptember 23 - szeptember 29.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
               Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája  2D (12)
amerikai-ausztrál fantasy, kalandfilm, akciófilm, 132 perc, 2021
Szeptember Nagyterem
26.
Szeptember
23.
24.
17:35
Jávor Pál terem
20:15
20:55
Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele. A SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA címszerepét Simu Liu játssza, partnerei többek között Tony Leung, Awkwafina és Michelle Yeoh. A Marvel Studios filmje 2021 szeptemberétől a mozikban! 
              
               Irány a bárka! 2 (6)
ír-luxemburgi animációs film, 85 perc, 2019
   
Szeptember Jávor Pál terem
23.
24.
25.
27.28.29.
Szeptember
23. 27.28.29 3D
25. 3D
26. 3D
16:00
16:45
14:00
16:05
Nagyterem
16:30
15:45
15:30
A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól. Lia hajótörést szenved egy elhagyatottnak tűnő, ám lakályos szigeten. Fancsi eközben saját színes rokonait fedezi fel, akik békésen éldegélnek egy víz alatti világban, egy veszélyes, kitörni készülő vulkán közelében. A szigetre hamarosan megérkezik a bárka is az éhes állatokkal, úgyhogy itt az idő, hogy a kis barátok újra megtalálják a módját, hogyan segítsenek egymáson és az egész társaságon.
Sean McCormack és Toby Genkel rendezők családi animációs filmjének első része, az Irány a bárka! nagy nemzetközi sikert aratott, így nem meglepő, hogy elkészült a folytatás. Az Irány a bárka! 2 az első rész színvonalát és humorát követi, sikerét mutatja, hogy Nagy-Britanniában első helyen nyitott a mozikban, megelőzve valamennyi amerikai sikerfilmet.   
 
               Mancs őrjárat: A film (6)
                                                           amerikai-kanadai animációs film, családi film, 88 perc, 2021
   
Szeptember Nagyterem
26. 13:45
 
A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!
 
               Toxikoma (18)
magyar dráma, 124 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
23.
24.
26.
27.
Szeptember
23.
17:55
18:40
16:30
18:00
Nagyterem
20:45
Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.
 
               Éjszaka a házban (16)
amerikai horror, thriller, 108 perc, 2020
Szeptember
23.28.29.
24.
25.
26.
27.
 
Nagyterem
18:35
22:45
20:45
20:05
20:50
A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai tanácsa ellenére Beth kutakodni kezd néhai férje holmijai között, abban bízva, hogy válaszokra lel. A titkok, amiket feltár, egyszerre különösek és ijesztőek – ám ez sem tántorítja el attól, hogy megoldja a rejtélyt.
               Raffaello, az ifjú zseni (12)
olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
23.
Szeptember
24.
27.28.29.
14:30
Nagyterem
14:30
14:55
   
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából megkíséreljük mélyebben megismerni a reneszánsz kort, benne a festőzseni éteri munkásságát. A dokumentumfilm a művészt az Anyáról, a Barátról, a Titkos Szeretőről és a Megrendelőről készült, megkapó női portréi segítségével mutatja be.
Megismerhetjük, kik segítették a sikerhez vezető útján: a festő nyolcéves korában elhunyt Magia Ciarlától női csodálóin át, egészen a hölgyig, aki – miként a legenda tartja – a halálba taszította. Valóságos és pusztán képzeletében létező asszonyok. Raffaello (1483–1520) képes volt egy idealizált, már-már nem e világi szépség megfestésére. Nemzetközileg elismert szakértők hozzájárulásának köszönhetően e dokumentumfilm lehetővé teszi számunkra, hogy betekintést nyerjünk az egyik legfantasztikusabb reneszánsz mester életének legjelentősebb helyszíneibe és időszakaiba.            
              
               Croodék: Egy új kor (12)
                                                           amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 95 perc, 2020
Szeptember Nagyterem
24.
25.
16:05
14:00
   
Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család: a Jobbagyék.
Jobbagyék (hangsúly a „jobb”-on) a míves lombkunyhójukkal, elképesztő találmányaikkal és több hektárnyi frissen öntözött terményeikkel jó pár fokkal Croodék fölött állnak az evolúciós lépcsőn. Amikor befogadják Croodékat - a világ első vendégeit - nem kell sok hozzá, hogy feszültség támadjon az őscsalád és a modern család között.
Amikor már minden veszni látszik, egy új veszély mindkét családot nagyszabású kalandba taszítja a falakon kívül, és félre kell tenniük ellentéteiket, erőt kell meríteniük egymásból, és együtt kell megteremteniük a jövőjüket.
2013-ban a világ megismerhette az őskor első családját, Croodékat. Az Oscar-jelölt animációs vígjátékban a változó világukhoz alkalmazkodni próbáló klánt világszerte szívébe fogadta a közönség, mert megmutatták, hogy a család fontossága időtlen... és hogy milyen keveset is fejlődtünk.
2020 decemberében a DreamWorks Animation újra visszamegy az időben, és vadonatúj kalandba viszi Croodékat.
              
               Kuponkirálynők (16)
amerikai vígjáték, 110 perc, 2021
Szeptember Nagyterem
28.29. 20:45
 
A kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet… Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza.
Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki… ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót.
„ A kupon lényege nem a termék, hanem az a borzongató érzés, ami átjár tőle…
Kuponláznak is hívják.„
A Wall Street pillangói stúdiója ismét egy igaz történet alapján készült zseniális filmmel rukkolt elő, amiben két álmodozó nő kijátszva a rendszert bebizonyította, hogy egy kis leleményességgel, bármi elérhető. Kristen Bell élete egyik legjobb alakítását nyújtja az elszánt háziasszony szerepében, Vince Vaughn pedig még sosem volt ennyire vicces, mint a megszállott postai felügyelő bőrébe bújva.
A Kuponkirálynők egy fergeteges vígjáték, ami minden mozirajongónak kötelező darab!
              
               A feleségem története (16)
magyar-német-olasz filmdráma, romantikus film, 169 perc, 2021
   
Szeptember Nagyterem
24.
25.
Szeptember
26.
27.
28.29.
18:00
17:45
Jávor Pál terem
18:45
20:00
20:15
Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.
Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.
A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), valamint Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál.              
 
               Szent Ignác útja – Camino Ignaciano (12)
 
magyar dokumentumfilm, 94 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
24.
26.
27.28.29.
14:55
14:45
14:20
 
A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt elsőként tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját. Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.      
              
               Oasis Knebworth (12)
angol dokumentumfilm, 110 perc, 2021
 
Szeptember
27.
 
Nagyterem
18:35
 
1996. augusztus 10-én és 11-én negyedmillió fiatal zenerajongó jött össze a Knebworth park gyepén, hogy élvezhesse az Oasis két, rekord népszerűségnek örvendő, korszakos koncertjét. Egy nap alatt az összes jegy elkelt, ugyanis a brit népesség nem kevesebb mint 2%-a a világért sem hagyta volna ki ezt a két bulit!
Ekkoriban kezdett helyreállni a brit gazdaság az előző évtizedben tapasztalt recesszió után. A művészetek és a kultúra egésze iránti bizalom a 90’ években a Cool Britanniának nevezett, újabb brit össztársadalmi optimizmusban, önelégültségben és az Oasis banda egekbe szárnyalásában is megmutatkozott. Repertoárjukon a kezdeti nótáktól a bebetonozott slágerekig minden megtalálható volt, ide értve a Champagne Supernova, Wonderwall vagy a Don’t Look Back In Anger számokat is. A knebworth-i koncertek az együttes népszerűségének csúcsát és egy egész nemzedék mérvadó fesztiválját jelentették.
Az OASIS KNEBWORTH 1996 című koncertfilm ennek a hétvégének az eseményeit, a banda és rajongói különleges kapcsolatát mutatja be, a koncerthallgatók nézőpontjából, a bandatagokkal és a koncertszervezőkkel készült interjúkkal fűszerezve. A Jake Scott rendezte film jelentős része az egykori koncert varázsát adja vissza, amit itt-ott különleges, soha nem publikált felvételek gazdagítanak. Így állít jó hangulatú, néha megható emléket az elmúlt negyed század egyik legjelentősebb koncertjének.              
              
             Honeyland (12) | Klímahét 2021 – Szombathely
macedón dokumentumfilm, 89 perc, 2019
Szeptember Jávor Pál terem
25. 18:00
 
Egy egyszerű asszony, akit alázatos tisztaságáért a természet királynővé koronáz...
Egy kies makedón faluban az 50 pár éves Hatidze felfelé baktat a hegyoldalon, hogy ellenőrizze a sziklák között fészkelő méhkolóniáit. Titokzatos varázsigét duruzsol nekik, miközben finoman manőverezik a méhkasok között, bármiféle védőháló vagy kesztyű nélkül. Az otthonául szolgáló tanyán Hatidze a saját kezűleg készített méhkasokról és ágyhoz kötött édesanyjáról gondoskodik, időnként pedig ellátogat a fővárosba, hogy eladja áruit. Mígnem egy nap egy vándorló család telepszik le a szomszédságában, és Hatidze békés birodalmát hirtelen gépek zúgása, hét rikoltozó kisgyerek és 150 tehén zaja töri meg. Hatidze mindezek ellenére melegen fogadja a sorstársakat, és nem tart tőlük vissza semmit sem - kezdve a kipróbált és bevált méhészeti tanácsoktól, a szeretetén át egészen a különleges brandyjéig. Rövid időn belül azonban Hussein, a család feje, számos olyan döntést hoz, amelyek örökre tönkretehetik azt a világot, amelyben Hatidze a természettel harmóniában élt.
              
               Erdők ideje (12) | Klímahét 2021 – Szombathely
                                            francia dokumentumfilm, 103 perc, 2018
Szeptember Jávor Pál terem
25. 20:15
 
Az eredeti, érintetlen őstermészet jelképét, az erdőt korábban sosem látott iparosodási hullám érte el. Nagy mértékű gépesítés, monokultúra, műtrágyák és növényvédőszerek, a hagyományos szakértelem eltűnése, erdőgazdálkodás: mind az intenzív mezőgazdasági modellt követi, mégpedig felgyorsult ütemben. Az Erdők ideje az ipari erdészetet és annak alternatíváit mutatja be részletesen. Élő erdő vagy zöld sivatag – a ma döntései formálják a holnap tájképét.
 
               „Fény üzenetek” 2020 Marosi Ilona képzőművész portréfilmje
magyar portréfilm
Szeptember Jávor Pál terem
25. 16:00
 
Vendégünk Marosi Ilona képzőművész
 
               Ez mekkora! | Frankofón Filmnapok
francia vígjáték, 99 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
28. 18:00
 
Claire világhírű zongorista tehetség. Körbejárja a világot, férje és egyben ügynöke, Frédéric segítségével. Tökéletes harmóniában élnek: nem akarnak gyerekeket. Azonban a Párizs-New York repülőjáraton Frédéric tanúja lesz egy szülésnek, ami felébreszti benne a mélyen szunnyadó apai vágyat. Miután kicseréli felesége fogamzásgátló tablettáit, Claire a legrosszabb rémálmára ébred - terhes lesz.
 
               A gyerekkor földje | Frankofón Filmnapok
francia-belga filmdráma, 111 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
29. 18:00
 
Az 1990-es évek elején a félig francia, félig ruandai Gaby teljességgel megéli a gyerekkor boldogságát Burundiban. A polgárháború azonban nemcsak a csínytevéseknek vet véget, hanem egyben az ártatlanság korának is. Gaël Faye díjnyertes regényének adaptációja.
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink