Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-01-23 08:41:20
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. január 24-30.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Január 24-én és 30-án 19:25-kor, január 25-én, 26-án és 29-én 18:25-kor és 20:50-kor, január 27-én 14:50-kor és 20:30-kor, január 28-án 15:40-kor és 20:05-kor

Instant család (12)

amerikai vígjáték, 118 perc
Az író-rendező Sean Anders (Megjött apuci filmek) életéből merített valós események inspirálták a filmbéli Ellie és Pete történetét. A sikeres pár abból él, hogy házakat újítanak fel, és eladják őket. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy „vén szülék” lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből felmerül, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy 5 éves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az örökbefogadással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is!  Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család. 




Január 24-én, 25-én és 27-én és 29-én 14:15-kor, január 28-án 14:25-kor

Még egy nap élet (16)

lengyel-spanyol-német-belga-magyar életrajzi film, animációs film, 85 perc
Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje el Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró öngyilkos utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.




Január 24-én és 29-én 15:50-kor, január 25-én és 27-én 17:40-kor, január 28-án 17.50-kor, január 30-án 21:00-kor

A 64-es betegnapló (16)

dán-német misztikus thriller, krimi, 119 perc
Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mørck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mørck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.




Január 27-én 17:00-kor

Schindler listája (16)

amerikai történelmi dráma, 188 perc
A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat - a Deutsche Emailware Fabrikot - és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni. Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát... 




Január 24-én 13:30-kor, január 25-én, 26-án és 29-én 14:00-kor, január 30-án 21:50-kor

Dogman - Kutyák királya (16)

olasz krimi-dráma, thriller, 102 perc
Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellonak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár Ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja. 




Január 25 és 27-én 19:50-kor, január 26-án 19:45-kor, január 28-án 20:00-kor, január 29-én 19:55-kor, január 30-án 18:40-kor
Üveg (16)
  amerikai thriller, misztikus film, dráma, horror, 129 perc
M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak. 




Január 24-én 15:15-kor, január 25-én, 26-én és 29-én 16:05-kor, január 28-án 13:30-kor, január 30-án 17:05-kor
Ralph lezúzza a netet (12)
  amerikai családi animációs film, kalandfilm, vígjáték, 112 perc
A Rontó Ralph folytatásában hátrahagyjuk a játéktermet, hogy felfedezzünk egy ismeretlen, végeláthatatlan és izgalmakkal teli világot: az internetet – amit Ralph talán nem ront el teljesen. A videojátékok bajkeverője, Ralph, és a szintén kívülálló Vanellope von Cukk kockázatos utazásra indulnak a világhálóra, hogy kerítsenek egy pótalkatrészt Vanellope játékához, a Sugar Rushhoz. Ez a hely azonban cseppet sem olyan lesz, mint amire számítanak… 


Január 26-án 17:30-kor
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.




Január 25-én és 27-én 15:50-kor, január 28-án 16:00-kor, január 30-án 16:50-kor
Rossz versek (12)
magyar film, 97 perc
A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről. 




Január 26-án 15:40-kor
Álommeló (12)
szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, 103 perc
Maya okos, talpraesett nő, aki többre vágyik az élettől. Hosszú évek óta dolgozik a helyi szupermarketben és szeretne feljebb jutni a ranglétrán. Amikor megpályázza a menedzseri állást - ami után oly régóta epedezik -, felsőfokú végzettség híján elutasítják. De Maya nem adja fel ilyen könnyen az álmait. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hull, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak egy a bibi: mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más… 




Műhely mozi
Január 24-én 20:30-kor (jegyár: 800 Ft)

Liza, a rókatündér (12)

magyar romantikus vígjáték , 98 perc
Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti. 


IQOR FILMKLUB
Január 27-én 10:30-kor (jegyár: 800 Ft)
Mary Poppins visszatér (6) 130’
szinkronizált amerikai családi film, fantasy, musical
A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.


IQOR FILMKLUB
Január 28-án 18:00-kor (jegyár: 800 Ft)
Álommeló (12)
szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, 103 perc
Maya okos, talpraesett nő, aki többre vágyik az élettől. Hosszú évek óta dolgozik a helyi szupermarketben és szeretne feljebb jutni a ranglétrán. Amikor megpályázza a menedzseri állást - ami után oly régóta epedezik -, felsőfokú végzettség híján elutasítják. De Maya nem adja fel ilyen könnyen az álmait. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hull, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak egy a bibi: mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más… 


Válogatás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál (BIDF) legjobb filmjeiből:
Január 29-én 18:00-kor (jegyár: 800 Ft)
Virunga (16)
feliratos angol dokumentumfilm (2014), 105 perc
A Virunga három rendkívüli főhős - egy belga természetvédő, egy elkötelezett gorillagondozó és egy gyerekkatona múltjával küzdő parkőr gigászi küzdelmét követi nyomon Afrika egyik elfeledett részén, Kelet-Kongóban. Itt található a Virunga Nemzeti Park, amely egyike a föld legváltozatosabb természeti fajokat felsorakoztató területeinek. A védett térség otthont biztosít többek között a hegyi gorillák utolsó példányinak. Egy parkőrökből álló maroknyi csapat próbálja megvédeni a UNESCO által a világörökség részének nyilvánított területet a felfegyverzett helyi militáns mozgalmak örökös zavargásaitól. Ám a 2012-ben újonnan alakuló M23-nak nevezett lázadó csoport háborút hirdet az övezetben, ami újabb fenyegetéseket jelent a parkra. A helyzetet csak fokozza az egyre erősödő korrupció: a helyieknek a gyors meggazdagodás lehetőségét kínálják a terjeszkedő külföldi multinacionális cégek, akik az ország természeti erőforrásaira pályáznak.




EZÜSTKOR FILMKLUB
Január 30-án 15:00-kor (jegyár: 700 Ft)
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink