Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-03-12 17:22:52
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. március 14-20.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Március 14-én 18:00
Díszbemutató és közönségtalálkozó (jegyár: 800 Ft)
Vendégeink: Kerekes Vica színművésznő és Szász Attila rendező
Apró mesék (16)
magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc
A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról. A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. 




Március 15-én 17:30-kor, március 16-án és 19-én 15:50-kor, március 17-én 17:35-kor, március 18-án 19:40-kor, március 20-án 19:15-kor
Apró mesék (16)
magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc
A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról. A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. 




Március 14-én és 19-én 14:00-kor, március 15-én és 18-án 16:10-kor, március 16-án 17:00-kor, március 17-én 14:10-kor
A királynő kutyája (6)
belga animációs film, 92 perc
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál. Talán még soha nem volt olyan uralkodó a történelemben, aki annyira rajongott volna a corgikért, mint II. Erzsébet. A brit királynő számos alkalommal jelent meg hűséges ebei társaságában, és bár a való életben a 14. generáció utolsó corgija, Willow tavaly elpusztult, II. Erzsébet corgik iránti szeretetéhez és odaadásához nem férhet kétség. A Lionsgate filmstúdió alkotóit megihlette a brit királynő corgi-szeretete, így ebben a tüneményes családi animációs filmben beleshetünk egy királyi kis kedvenc zűrös életébe. 




Március 15-én 19:45-kor, március 18-án 15:40-kor, március 20-án 16:45-kor
Zöld könyv - Útmutató az élethez (12)
szinkronizált amerikai dráma, 130 perc
Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek. 






Március 15-én, 17-én és 18-án 14:00-kor, március 20-án 14:45-kor
Egon Schiele: A halál és a lányka (12)
feliratos osztrák-luxemburgi életrajzi film, 110 perc
Dieter Berner díjnyertes életrajzi drámájában a 20. század eleji Bécs egyik legizgalmasabb művésze, Egon Schiele életét és művészetét veszi górcső alá. Schiele provokatív munkáit az erotika és az elmúlás alakították, a maga korában festményeit komoly botrányok övezték, bíróság elé is állították. Úgy gondolták, Schiele radikális művei ronthatják Bécs társadalmi megítélését, ám érzékenyebb és fogékonyabb kortársai, mint Gustav Klimt már akkor felismerték kivételes tehetségét. Két nő határozta meg munkásságát és az életét: húga és első múzsája, Gréti, valamint a 17 éves Wally, aki kétségkívül igazi szerelme volt, és akit a Halál és a lányka című híres festményével tett halhatatlanná. 






Március 14-én és 19-én 15:45-kor, március 15-én és 18-án 18:00-kor, március 16-án 21:15-kor, március 17-én 19.45-kor és 21.00-kor, március 20-án 17:00-kor
Családi bunyó (16)
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, vígjáték, 108 perc
Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia. A családi bunyó egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha családról van szó. 






Március 14-én, 17-én 16:00-kor, március 18-án 14:05-kor, március 20-án 21:30-kor
Piedone nyomában - Bővített moziváltozat
magyar portréfilm, 90 perc
A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, öt nyelven beszélt és három egyetemet is elvégzett. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a kábítószer használat és a háború ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A film 90 perces, bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló, és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat. A film eredeti (rövidebb) változata az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre. 








Március 14-én 21:00-kor, március 15-én és 18-án 20:15-kor, március 16-án 18:50-kor, március 17-én 18:35-kor, március 19-én 20:00-kor, március 20-án 19:15-kor
Marvel Kapitány (12)
szinkronizált amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, 3D, 124 perc
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik. 




Március 15-én 15:30-kor, március 16-án és 19-én 13:55-kor
Így neveld a sárkányodat 3. (6) (2D)
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 104 perc
Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát... 




Március 15-én 14:00-kor
Vivian Maier nyomában (12)
feliratos amerikai dokumentumfilm, 83 perc
Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba.
Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette.
A Vivian Maier nyomában című film e két mesét bontja ki: a szegénységben és elhagyatottságban meghalt magányos dada történetét, aki alkalmi munkái mellett egész életében fotózott, mintegy végigdokumentálva a XX. század második felét. Úgy használta a fényképezőgépet, mint Van Gogh az ecsetet: anélkül ontotta magából a remekműveket, hogy arra a világ kíváncsi lett volna. A Vivian Maier nyomában azonban a felfedezés örömének dokumentuma is, John Maloof szerencséjének és inspiráló erőfeszítéseinek története, aki az általa felfedezett művészt és annak életművét megismertette a világgal. 




Március 20-án 21:30-kor
Kölcsönlakás (12)
magyar romantikus vígjáték 94 perc
Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs és Henrik. Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda, valamint a lakást felújító dizájner és az őt rajongásával üldöző csaj mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagyszívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...




FRANKOFÓN FILMNAPOK
Március 14-én 18:00-kor, március 16-án 20:00-kor
Szabadúszók (16)
feliratos francia vígjáték, 122 perc
Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen. Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap megpillant egy hirdetést, amelyben amatőr szinkronúszó csapatba keresnek tehetséges jelölteket. Úgy dönt, belevág, és ez a döntés örökre megváltoztatja az életét. 


Március 14-én 20:15-kor
Yao (16)
feliratos francia-szenegáli filmdráma, 104 perc
A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa, A belleville-i zsaru) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával. A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül. 




Március 16-án 18:00-kor
Életem értelmei (12)
feliratos belga-francia dráma, 98 perc
Olivier igazi harcos, a munkahelyén az egyenlő bánásmódért agitál. Ám amikor a felesége egyik napról a másikra elhagyja, a család is egyedül az ő nyakába szakad. Már csak az a kérdés, hogy bírja a megsokszorozódó terheket, képes-e összeegyeztetni a hivatást a gyerekneveléssel. 




Március 19-én 18:00-kor
Tiéd a világ (16)
feliratos francia vígjáték, gengszterfilm, 105 perc
Francois (Karim Leklou) drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Ki akar csekkolni, egy kis házra vágyik a tengerparton, ahol napestig a hasát süttetheti, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét, de a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, laposföldhívő ex-apósa (Vincent Cassel), és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganajba, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségére siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit.
Guy Ritchie és Tarantino filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka, amely Isabelle Adjani és Vincent Cassel parádés alakításával és kőkemény poénokkal csap le a brit bulituristákra, a suttyó gengszterekre, a kondenzcsík-hívőkre, és a migráció kérdését sem hagyja szó nélkül. A menő videóklipjeiről elhíresült, ikonikus látványvilágot teremtő rendező új filmje az év legjobban várt francia komédiája. 




Március 19-én 20:00-kor
Claire Darling utolsó húzása (12)
feliratos francia dráma, 94 perc
A nyár első napján Claire Darling (Catherine Deneuve) arra ébred, hogy valószínűleg ez lesz élete utolsó napja, ezért úgy dönt, megszabadul földi javaitól. A szomszédok és járókelők harcolnak a nevetségesen alul értékelt régiségekért, melyeknek minden darabjában Claire Darling különös élete tükröződik. Gyermekkori barátja figyelmeztetésére Claire Darling 20 éve nem látott lánya (Chiara Mastroianni) is hazatér, hogy megállítsa a garázsvásárt és feltárja anyja különös döntésének valódi okát. 






IQOR FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Március 17-én 10:30-kor
Így neveld a sárkányodat 3. (6) (2D)
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 104 perc
Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát... 






APTÍV FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Március 17-én 16:00-kor
Zöld könyv - Útmutató az élethez (12)
szinkronizált amerikai dráma, 130 perc
Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek. 






Március 18-án 18:00-kor
Hannah – A buddhizmus útja Nyugatra (12)
dán-angol-magyar dokumentumfilm, 90 perc
A film középpontjában egy egyedülálló és inspiráló szerelmi történet, Hannah és Ole története áll, akik 1968-ban első nyugati tanítványai lettek Őszentsége a 16. Karmapának, majd töretlen odaadásukkal segítették ezt a hagyományt Nyugatra hozni. A film egy nagyszerű asszony életútját jelentíti meg egy forrongó világ színterén: elkísérjük Európából és Észak-Amerikából a közép-európai kommunizmus bukásán keresztül a dél-amerikai gerillákig. Szembesülünk a kérdéssel, szabad-e szentként kezelni valamit, csak azért, mert tibeti; és megtapasztaljuk, hogyan tud a tetteinkben megnyilvánuló buddhista szabadságvágy válasz lenni a világ aktuális kérdéseire. Az alkotók bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül létrehozzanak egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt ennek az egyedülálló nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni.




Válogatás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál (BIDF) legjobb filmjeiből:
Március 19-én 18:00-kor (jegyár: 800 Ft)
Egy divatos férfi
feliratos dán-német dokumentumfilm 85 perc
Fiatal, jóvágású, gazdag: Charlie Siem korunk tökéletes férfiideálja. A Hugo Boss tehetős fotómodellje egyúttal hegedűművész, világszerte egyre több rajongóval. Vajon milyen ember rejlik tökéletességének látszata mögött? A sikernek ára van. A film törékeny egyensúlyt teremtve mélységesen emberi betekintést enged egy egyedülálló elme és tagadhatatlan tehetség finom árnyalataiba. Egzisztencialista utazás az elvárások és a lehetőségek világába. Történet saját magunkról, szabad és tehetős emberekről, akiknek látszólag mindenük megvan, mégis mindig többet akarnak.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink