Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-04-15 21:39:30
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. április 18-24.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!




Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 15:30 – kor, április 21-én és 22-én 14:20-kor, április 24-én 17:15-kor
Csodapark (6) 2D
szinkronizált amerikai-spanyol animációs vígjáték, kalandfilm, 85 perc
June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen...June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban. 




Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 17:15 – kor, április 21-én és 22-én 16:15-kor
Csodapark (6) 3D
szinkronizált amerikai-spanyol animációs vígjáték, kalandfilm, 85 perc
June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen...June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban. 




Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 19:00-kor, április 21-én és 22-én 18:00-kor

Mia és a fehér oroszlán (12)

szinkronizált francia dráma, családi film, 98 perc
A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel. Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét. 




Április 19-én, 20-án és 23-án 14:10-kor
Interjú Istennel (12)
szinkronizált amerikai dráma, misztikus film, 97 perc
Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.  Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a Teremtőtől? És Te mit kérdeznél Tőle? 
Április 18-án, 19-én, 20-án, 23-án 14:00-kor, április 21-én és 22-én 14:15-kor
Vízipók csodapók
magyar rajzfilm, 80 perc
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet "rendes pók".




Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én 22-én, 23-án 20.10-kor, április 24-én 18: 50-kor

Egy ország, egy király (12)

feliratos francia-belga dráma, 121 perc
A francia történelem egyik legturbulensebb időszaka kezdődött 1789-ben. Július 14-én a feldühödött tömeg elfoglalta a hírhedt börtönt, a Bastille-t, s ezzel kezdetét vette a francia forradalom. Az események pedig utóbb elsöpörték az uralkodót, XVI. Lajos királyt is. Az Egy ország, egy király a történelem nagyszabású megidézésére törekszik, a forradalom eseményeit 1789-93 között követi nyomon, és a forradalmárok szemszögéből mutatja be a történéseket. A történelmi figurák, mint Robespierre, Marat, Danton, Saint-Just éppúgy megjelennek a filmben, mint a szenvedély és szerelem, a forradalom látványos összecsapásai, valamint a politikai intrika.




Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én, 22-én, 23-án 16:00-kor, április 24-én 21:00-kor
Ferenc pápa – Egy hiteles ember (12)
szinkronizált svájci-amerikai dokumentumfilm, 96 perc
A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe. A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget. 




Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én, 22-én és 23-án 17:45-kor
Shazam! (12) 2D
szinkronizált amerikai akciófilm, fantasy, sci-fi, 132 perc
Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.
És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba…






Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 21:00-kor, április 24-én 12:55-kor
A gyászoló asszony átka (16)
szinkronizált amerikai horror, misztikus thriller, 93 perc
La Llorona. A Gyászoló Asszony. Egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, azután, amikor rájött, mit tett, utánuk ugrott. Azóta kísért a Földön, és halált hoznak a könnyei. Akik éjszaka meghallják a hangját, azok nem érik meg a reggelt. A Gyászoló Asszony a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy valamiképpen pótolja saját veszteségét. Büntetése az örök kín, bosszúja, hogy saját fájdalmát mások is kénytelenek átélni. Ahogy telnek az évszázadok, egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket. 1970-ben érkezett Los Angelesbe: egy szociális munkás (Linda Cardellini) és saját két kis gyereke is kénytelen rájönni, hogy a legendák nem hazudnak.


EZÜSTKOR FILMKLUB (jegyár: 700 Ft)
Április 24-én-én 15:00
Csodálatos fiú (12)
szinkronizált amerikai életrajzi dráma, 112 perc
David Sheff újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.  A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában? Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült. 




Április 24-én 19:00-kor
Bosszúállók: Végjáték (12) 3D
szinkronizált amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 182 perc
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban. 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink