Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2021-09-15 09:22:15
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2021. szeptember 16 – 22.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája 2D (12)
amerikai-ausztrál fantasy, kalandfilm, akciófilm, 132 perc, 2021
Szeptember Nagyterem
16.
17.
18.
19.
18:00
18:35
19:45
19:50
Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele. A SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA címszerepét Simu Liu játssza, partnerei többek között Tony Leung, Awkwafina és Michelle Yeoh. A Marvel Studios filmje 2021 szeptemberétől a mozikban!

A Kuflik és az Akármi (6)
magyar rajzfilm, 72 perc, 2021

 

 
Szeptember Jávor Pál terem
17.18.
Szeptember
21.
14:00
Nagyterem
14:00
Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat. A kuflik ez alkalommal 10+1 vadonatúj, különálló, humoros történetet tartogatnak a nézőknek.
A film egy pontján, amikor nem történik semmi érdekes, Titusz és Fityirc a Csitt-csatt dallal ütik el az időt. A vicces-várakozós betétdal első strófáját most közzétette a YouTube-on a filmet gyártó KEDD, így a gyerekek, szülők, kötögető nagyik együtt dalolhatják a mókás szövegét – mire belejönnek, az új film is megérkezik a mozikba. El ne higgye senki, hogy nem lesz érdekes!
A kuflik és az Akármi a vicces-várakozós dal mellett 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.
A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!
A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.
Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!
A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.


Mancs őrjárat: A film (6)
amerikai-kanadai animációs film, családi film, 88 perc, 2021

 

 
Szeptember Nagyterem
16.
20.22.
Szeptember
19.
16:15
16:45
Jávor Pál terem
14:00

 
A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!


Toxikoma (18)
magyar dráma, 124 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
16.
19.
21.
Szeptember
20.22.
20:10
20:40
20:15
Nagyterem
20:45
Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.


Notting Hill-i cukrászda (12)
angol romantikus vígjáték , filmdráma, 97 perc, 2020
Szeptember
22.
Nagyterem
14:55
Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A Notting Hill-i cukrászda három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Lánya, Clarissa táncosnak készül, de nehezen találja meg az egyensúlyt a felnőttek életében. Isabella, Sarah legjobb barátnője úgy érzi, egyedül képtelen beteljesíteni barátnőjével közös terveit. Mimi, az édesanyja pedig a maga módján, csendesen gyászol. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon, de hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan a szerelem is belengi a cukrászdát…
Történetek a karanténból (16)
spanyol fekete komédia, 90 perc, 2020
Szeptember Jávor Pál terem
22.
Szeptember
16.
17.20.
18.
16:45
Nagyterem
14:30
14:55
21:55

 

 
Öt kiváló spanyol rendező fogott össze, hogy tető alá hozzanak egy rendhagyó vállalkozást: készíteni egy olyan groteszk alkotást, amely a karanténhelyzet idején játszódik. Egy bérgyilkos, aki le akarja körözni mesterét, egy színészi ambíciókat dédelgető sztárfocista, és még sorolhatnánk azokat a furcsa karaktereket, akiket ez a fekete humorral átszőtt, megdöbbentő és sötét, néhol pedig a megható pillanatokat sem mellőző komédia mutat be.

Croodék: Egy új kor (12)
amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 95 perc, 2020
Szeptember Nagyterem
17.
18.19.
16:45
13:30

 

 
Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család: a Jobbagyék.
Jobbagyék (hangsúly a „jobb”-on) a míves lombkunyhójukkal, elképesztő találmányaikkal és több hektárnyi frissen öntözött terményeikkel jó pár fokkal Croodék fölött állnak az evolúciós lépcsőn. Amikor befogadják Croodékat - a világ első vendégeit - nem kell sok hozzá, hogy feszültség támadjon az őscsalád és a modern család között.
Amikor már minden veszni látszik, egy új veszély mindkét családot nagyszabású kalandba taszítja a falakon kívül, és félre kell tenniük ellentéteiket, erőt kell meríteniük egymásból, és együtt kell megteremteniük a jövőjüket.
2013-ban a világ megismerhette az őskor első családját, Croodékat. Az Oscar-jelölt animációs vígjátékban a változó világukhoz alkalmazkodni próbáló klánt világszerte szívébe fogadta a közönség, mert megmutatták, hogy a család fontossága időtlen... és hogy milyen keveset is fejlődtünk.
2020 decemberében a DreamWorks Animation újra visszamegy az időben, és vadonatúj kalandba viszi Croodékat.






Kuponkirálynők (16)
amerikai vígjáték, 110 perc, 2021
Szeptember Nagyterem
16.
19.
20.
21.
22.
Szeptember
17.
18.
20:30
17:40
18:30
20:20
18:30
Jávor Pál terem
20:15
20:30


A kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet… Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza.
Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki… ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót.
„ A kupon lényege nem a termék, hanem az a borzongató érzés, ami átjár tőle…
Kuponláznak is hívják.„
A Wall Street pillangói stúdiója ismét egy igaz történet alapján készült zseniális filmmel rukkolt elő, amiben két álmodozó nő kijátszva a rendszert bebizonyította, hogy egy kis leleményességgel, bármi elérhető. Kristen Bell élete egyik legjobb alakítását nyújtja az elszánt háziasszony szerepében, Vince Vaughn pedig még sosem volt ennyire vicces, mint a megszállott postai felügyelő bőrébe bújva.
A Kuponkirálynők egy fergeteges vígjáték, ami minden mozirajongónak kötelező darab!

Bébi úr: Családi ügy (6)
amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 107 perc, 2021

 

 
Szeptember Nagyterem
18.
21.
15:20
15:30
Létezik egy egyetemes igazság, melyet minden család tud, bárhol a világon. Amikor kisbaba érkezik a házba - ő lesz a főnök. Az idősebb gyerek számára ez vagy totális áldás, vagy totális átok.
Pontosan ez történt Tim Templetonnal az első filmben. Egyetlen gyermek volt, két klassz szülővel és túlpörgetett képzelőerővel. Amikor a szülei este ágyba dugták, kapott tőlük öt mesét, három ölelést, és egy saját dalt. Egy este megkérdezték, mit szólna, ha lenne egy kisöccse vagy kishúga.
Azt mondta: „Nem, köszi.”
Ám mind tudjuk, hogy az övé lett a történelem legkülönlegesebb öcsikéje. Három részes öltönyben állított be, kaplis cipőben, aktatáskával. Láthattuk minden idők legnagyobb testvérviszályát. Azt is megtudtuk, honnét jönnek a kisbabák. Egy Bébi Rt. nevű helyről, ahol Bébi úr a vezérigazgató. A film többnyire Tim élénk fantáziájának krónikája volt, de a két testvér megtanulta elfogadni és szeretni egymást, és azt, hogy egymásra vannak utalva. A film végén láttuk, hogy Tim mesélte ezt a történetet - már szülőként - a lányának, mert közeledett a kistestvér.
A Bébi úr – Családi ügy ott folytatja, ahol az első film befejeződött. A fivérek már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette Carolt, és két lányuk van. Az idősebb Tabitha, a fiatalabb Tina.
Ted menő üzletember, és szupersikeres. Semmire sem emlékszik abból, hogy ő volt a Bébi úr, de az első filmben arról álmodott, hogy sarokirodája lesz saját, külön bejáratú vécével. Nos, most hatalmas irodája van, saját fürdőszobával. Sajnos annyira beletemetkezik a munkájába, hogy nincsen ideje a családi eseményekre. Hogy ezt jóvátegye, „Ted bácsi” különleges és drága ajándékokat küld az unokahúgainak.
Tim egy nap zajt hall Tina szobájából. Kiderül, hogy Tina kosztümöt visel, és a központtal beszél a mobilján. Benne van a családi bizniszben - ő is bébi főnök, pont ahogy Ted bácsikája is az volt.
Úgy néz ki, krízis van a Bébi Rt-nél, és szükségük van Bébi úr (Ted bácsi) segítségére. Mivel nem sikerül meggyőznie hitetlenkedő nagybátyját és apját, Tina előkap két cumit, és a fivérek szájába dugja - és ezzel visszaküldi őket (gyerekekként) egy nagyon más Bébi Rt-be, mint amire Ted emlékezett 25 évvel ezelőttről…

Szent Ignác útja – Camino Ignaciano (12)


magyar dokumentumfilm, 94 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
16.
18.
19.
20.
21.
22.
16:30
15:20
15:40
16:15
18:30
15:00


A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt elsőként tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját. Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.

Free guy (12)
amerikai akció-vígjáték, 115 perc, 2021


Szeptember
17.
18.
19.


Nagyterem
21:00
17:30
15:25


A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő.

Hasadék (16)
magyar filmdráma, 92 perc, 2020
Szeptember Jávor Pál terem
16.21.
17.
14:45
15:20


A Hasadék egy apa-fiú történet, a magashegyi tájakon játszódó dráma a balladák hangulatát idézi meg. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.


Természetes fény (12)
magyar-lett-francia-német filmdráma, 103 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
18:15
18:30
18:45
19:00
20:00
16:30
20:10


A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot egy gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.
A Természetes fény világpremierje a 71. Berlinalén, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos nagyjátékfilmes versenyprogramjában lesz. A világ egyik legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválja a három legfontosabb mozgóképes seregszemle között szerepel, ahol már a versenybe kerülés is hatalmas elismerést jelent. A film rendezője a többszörösen díjazott Nagy Dénes, akinek a Természetes fény az első játékfilmje. Nagy korábban az Együtt című rövidfilmjével két díjat nyert a 38. Magyar Filmfeszmlén; Lágy eső című rövidfilmjével szerepelt a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű programjában; Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból című, Bukta Imre portréfilmjéért elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját. A rendező Závada Pál nagysikerű regényét adaptálta vászonra. A megrendítő erejű filmben teljesen új arcok láthatók, főszereplői ismeretlen, amatőr színészek. A nagyszabású és hiteles képi világ megteremtése Nagy Dénes állandó alkotótársa Dobos Tamás operatőr (Apaföld, Genezis, Fűzfa) és Ágh Márton (Tegnap, Drakulics elvtárs, Szelíd teremtés – A Frankenstein terv) látvány- és jelmeztervező érdeme. A film történész szakértője Ungváry Krisztián volt. A Természetes fény magyar-lett-francia-német nemzetközi koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith films, a Propellerfilm és a ZDF arte koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Magyarországi Filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages európai koprodukciós támogatás, a CNC – Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával készült.


A legjobb dolgokon bőgni kell (16)
magyar vígjáték, filmdráma, 83 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
17.
18.
19.
20.
22.
17:00
17:05
17:25
14:40
18:30


Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve. Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival. Hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe.


Idő (16)


merikai thriller, 108 perc, 2021
Szeptember Jávor Pál terem
20. 18:00


M. Night Shyamalan új filmje hátborzongató, rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek… és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.
A film tekintélyes nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel, köztük olyan sztárokkal, mint az Arany Glóbusz díjas Gael García Bernal (Mozart a dzsungelben), Vicky Krieps (Fantomszál), Rufus Sewell (Az ember a fellegvárban), Ken Leung (Csillagok háborúja VII: Az ébredő erő), Nikki Amuka-Bird (Jupiter felemelkedése), Abbey Lee (Lovecraft Country), Aaron Pierre (Krypton), Alex Wolff (Örökség), Embeth Davidtz (A tetovált lány), Eliza Scanlen (Kisasszonyok), Emun Elliott (Csillagok háborúja VII: Az ébredő erő), Kathleen Chalfant (A viszony) és Thomasin McKenzie (Jojo Nyuszi).
A filmet M. Night Shyamalan rendezte a saját forgatókönyvéből, melyet Pierre Oscar Lévy és Frederik Peeters Sandcastle című képregénye alapján írt.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink