Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2020-10-14 19:25:48
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                       
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2020. október 15-21.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
 
Október 15-én, 20-án és 21-én 14:55-kor, október 16-án 14:45-kor, október 18-án 16:00-kor, október 19-én 14:00-kor
Magdolna (12)
magyar játékfilm, 97 perc
Bódi Mária Magdolna 1921-ben született Szigligeten és 1945-ben halt vértanúhalált Balatonfűzfő mellett, Litéren. Rövid életét a Balaton-felvidéken töltötte, több településen élt és dolgozott cseléd szüleivel és két fiú testvérével. Gyerekkorától kezdve különösen vonzódott Istenhez és segítette a rászorulókat. Tizenhat éves korától munkáslányként a fűzfői lőporgyárban dolgozott, miközben szent ferenci életet élt, minden idejét imádságban, a betegek, nélkülözők segítésével töltötte. Tisztasága és lánytársai védelmezése közben ölték meg 23 éves korában. Boldoggá avatását 2017. márciusában kezdeményezték, pere folyamatban van a Vatikánban. Filmünk ebből a szempontól is érdeklődésre tarthat számot. A játékfilm Magdolna életének két napjára fókuszál, s ezek történéseit mutatja be egyszerűen, de szépen haladva előre az időben. Az egyik ilyen nap 1933 nyarán játszódik a Káli-medencében, a 12 éves Magdolna egy csodás, ugyanakkor tanulságos napját bemutatva. Magdolna ekkor ébred rá, sorsa az, hogy Krisztushoz hasonlóan rendkívüli áldozatot hozzon embertásaiért. A másik napon már 1945-ben vagyunk, Magdolna életének utolsó napján, melyet a küzdelem, a reményvesztettség és a félelem ural, s közben környezetéből kiemelkedik Magdolna alakja, aki a végsőkig tartja a lelket társaiban, mialatt a szeretet és az elfogadás erejével közelít saját halála felé.
 
 
 
Október 15-én 17:15-kor, október 16-án 15:10-kor, október 18-án 14:15-kor, október 19-én 16:30-kor, október 20-án és 21-én 16:00-kor
Boldogság befőtt (12)
szinkronizált német vígjáték, dráma, 95 perc
A 20-as évei elején Marleen még mindig otthon lakik és azon kívül, hogy a kis sarki moziban dolgozik, nem igazán foglalkozik a jövőjével. Szülei, Peter és Doris persze állandóan nyaggatják a kérdéseikkel: Mi akarsz lenni? Nem akarsz tanulni? Mikor keresel már saját lakást? És ha ez nem lenne elég, testvére, Erik maga a megtestesül tökéletesség, sikeres vállalkozó, hegymászó, szörf oktató, aki már bejárta a fél világot és most ráadásul könyvet is ír. Marleen ezt már nem bírja tovább, és mikor egy váratlan tragédia után teljesen összeomlik, úgy érzi el kell innen tűnnie. Egy fogkefét és néhány ruhát dob a táskájába és elindul az ismeretlenbe.
Október 15-én, 20-án és 21-én 19:10-kor, október 16-án 13:10-kor, október 17-én és 19-én 20:00-kor, október 18-án 18:00-kor
Nyílt titkok (16)
szinkronizált német vígjáték, romantikus dráma, 111 perc
Egy baráti társaság úgy dönt, hogy feldobják az összejövetelük apropójaként szolgáló vacsorát: egész este mind a heten úgy telefonálnak, írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések végeláthatatlan sora.
 
 
Október 20-án és 21-én 19:30-kor
Nincs gonosz (16)
német-iráni-cseh filmdráma, 150 perc
Hesmat odaadó férj és gondos apa, aki soha nem beszél családjának a munkájáról. Puja tudja, hogy képtelen egy másik ember életének kioltására, mégis ezt várják tőle. Dzsavad még nem sejti, hogy nem a szerelme születésnapjára tervezett leánykérés lesz a nap legnagyobb meglepetése. Bahramot, aki orvos, de nem praktizálhat, meglátogatja az unokahúga: a férfi megpróbálja elmagyarázni neki, miért él mindentől távol, számkivetettként. Négy történet, mind ugyanannak a főtémának – erkölcsi tartás, az egyén szabadsága – a variációja. A film az Iránban máig érvényben lévő halálbüntetés kapcsán e négy epizódon keresztül boncolgatja az egyéni felelősség és a döntési folyamatok problémakörét egy zsarnoki rendszerben.
 
 
Október 15-én 14:00-kor
Yakari (6)
szinkronizált belga-francia-német animációs film, 82 perc
Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg: beszéli és érti az állatok nyelvét. Yakari és Kismennydörgés hosszú utat járnak be a félelmetes prémvadászok földjén, Észak-Amerika lélegzetelállító, de veszélyes tájain, míg újra megtalálják a hazavezető utat.
 
 
A MŰVÉSZET TEMPLOMAI - KÉPZŐMŰVÉSZETI SOROZAT
A FILM ELŐTT BEVEZETŐT MOND: TÓTH CSABA MUNKÁCSY-DÍJAS FESTŐMŰVÉSZ
Október 19-én 18:00-kor – jegyár: 800 Ft
A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc
1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette.
A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”. A művészet templomai sorozat korábbi, “Hitler kontra Picasso” című epizódját is jegyző Claudio Poli filmje segítségével a csendes-óceáni szigetvilág, Párizs, Bretagne és Edinburgh városain túl ellátogathatunk az Egyesült Államok legnevesebb múzeumaiba is, ahol Gauguin mesterműveinek többségét őrzik: a New York-i Metropolitan Museum of Art-ba, a chicago-i Art Institute of Chicago-ba, a washingtoni National Gallery of Art-ba és a bostoni Museum of Fine Arts-ba.
 
Október 18-án 20:15-kor
Becsületes tolvaj (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, akciófilm, 92 perc
Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.
 
 
Október 15-én 15:30-kor, október 20-án és 21-én 14:15-kor
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16)
magyar romantikus dráma, 95 perc
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.
 
 
Október 19-én 14:30-kor
Van Gogh az örökkévalóság kapujában (12)
feliratos svájci-amerikai-francia-angol-ír életrajzi dráma, 111 perc
Vincent van Gogh életének fontos éveit töltötte a franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városokban, amelyek színei, miliője festészetére is nagy hatással volt. A filmből megismerhetjük a festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlan festményeken.
 
 
Október 17-én 14:00-kor, október 18-án 13:45-kor
Óriásláb - Családi bevetés (12)
szinkronizált belga-francia családi animációs film, 89 perc
Vannak családok, amelyek egy kicsit vadak… A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül. A szőrős, bozontos, csupaszív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával, és állati jófej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul. Azonban az erdők őrzője, az állatok hatalmasra nőtt védelmezője titokzatos körülmények között eltűnik. Így ismét Óriásláb szuperképességekkel rendelkező fián, Adamen a sor, hogy apukája segítségére siessen. A kalandvágyó kissráchoz ezúttal anyukája, és a vad família állati jóbarátai is csatlakoznak, hogy egy hihetetlenül veszélyes és izgalmakkal teli bevetésen mentsék meg a bajba jutott Óriáslábot, és az alaszkai rezervátum kedves lakóit.
 
 
 
Október 16-án 16:55-kor, október 17-én 18:10-kor, október 18-án, 20-án és 21-én 17:45-kor, október 19-én 18:15-kor
Hab (12)
               magyar romantikus vígjáték , 89 perc
Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak. A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.
Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…
 
 
Október 15-én, 20-án és 21-én 16:55-kor, 17-én 15:55-kor, október 18-án 15:40-kor, október 19-én 15:50-kor
Mulan (12)
szinkronizált amerikai családi kalandfilm, dráma, 120 perc
A Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.
 
 
 
Október 17-én 19:15-kor, október 18-án 19:30-kor
               Tenet (16)
               szinkronizált angol-amerikai-kanadai akcióthriller, dráma, 150 perc
A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink