Hírek, aktuális / AGORA Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál 2020

2020-11-19 17:21:09
AGORA GYIMF 2020
ONLINE AMATŐR ELŐADÓMŰVÉSZETI BEMUTATÓ
 
 
A karantén miatt tavasszal elmaradt az amatőr előadóművészeti bemutató, és a járvány második hulláma is arra kényszerítette az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársait, hogy online szervezzék meg a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált.
Az eredetileg kiírt márciusi határidőig is szép számban jelentkeztek szombathelyi és Vas megyei fiatalok, az őszi online felhívásra pedig 48 pályamű érkezett.
Összesen 84 fiatal mutatkozott be, a legtöbben verset, mesét és prózát, valamint mai dalt adtak elő, de érkezett videó modern tánc, népdal és egyéb kategóriában is. Igényes színdarabot, kabaré jelenetet és horvát néptáncot is láthattak a bírák, akik kategóriánként értékelték a produkciókat.
A zsűri tagjai voltak: Németh Judit, a Weöres Sándor Színház színésze, Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színésze, Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház színésze, Pintér Anikó népdalénekes, együttesvezető, Bujtás Ervin zenész, Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Rimányi Judit, a Lorigo Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa.
10 arany, 12 ezüst és 26 bronz minősítés született, az okleveleket és a díjakat egy későbbi időpontban vehetik át a résztvevők.
A bemutatóról összefoglaló film készül, amely a későbbiekben felkerül az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ honlapjára.

A rendezvényt az NKA Közművelődési Kollégiuma támogatja.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-11-30 09:13

Városi Televízió műsorváltozás

Püspöki szentmise közvetítése felvételrőlTovább

2020-11-30 08:28

Dr. Lukács Liza: Hogyan szeretsz?

Kötődési sebeink gyógyításaTovább

2020-11-29 17:49

Advent első gyertyája is világít

A feldiszített Főtéren Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink