Hírek, aktuális / AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019-03-19 13:30:38
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                           

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ             Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2019. március 21-27.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Március 21-én és 25-én 16:10-kor, március 23-án 14:00-kor, március 24-én 18:10-kor, március 26-án 18:50-kor, március 27-én 18:25-kor
Bazi nagy francia lagzik 2 (12)
szinkronizált  francia vígjáték, dráma, 99 perc
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
 
 
Március 21-én és 25-én 14:10-kor, március 22-én 15:30-kor, március 24-én 16:10-kor, március 26-án 15:00-kor
Colette (16)
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, történelmi film, 111 perc
A 20. század hajnalán Colette, a fiatal vidéki lány hozzámegy egy sikeres párizsi íróhoz. Colette megbabonázva tapasztalja meg az eleven párizsi életet, valamint a főváros szellemi és kulturális pezsgését. Férje rövidesen meggyőzi, hogy legyen a szellemírója, azaz a férfi nevében jelentesse meg életrajzi ihletésű történeteit. A vidéki lányról szóló, humoros könyv országos szenzációt arat, bestseller lesz és a kulturális élet egyik legfőbb beszédtémájává válik. A sikerek hamarosan a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjévé emelik Colette-et, aki szeretne kilépni férje árnyékából, s nemcsak a társadalmi konvenciókkal száll szembe, de forradalmasítja az irodalmat, a divatot és a nemi szerepeket is. A Colette megtörtént eseményeken alapul. Sidonie-Gabrielle Colette francia író, újságíró, színésznő, pantomimművész, akit 1948-ban irodalmi Nobel-díjra jelöltek a Gigi című művéért. 
 
 
Március 21-én és 26-án 18:25-kor, 22-én 19:40-kor, március 23-án 19:30-kor, március 24-én 18:15-kor, március 25-én 15:40-kor, március 27-én 17:00-kor
Mi (16)
szinkronizált amerikai horror, thriller, 120 perc
Az erőteljes és átütő ötleteiről ismert, Oscar-díjas filmes, Jordan Peele, a Tűnj el! című kasszasiker alkotója egy újabb eredeti és provokatív thrillerrel lepi meg a közönséget.
 
 
Március 21-én és 26-án 16:00-kor, március 22-én 15:40-kor, március 23-án 17:05-kor, március 24-én 20:40-kor, március 25-én 20:00-kor, március 27-én 19:25-kor
Elrabolt világ (16)
szinkronizált amerikai thriller, sci-fi, 109 perc
Egy évtized telt el azóta, hogy az égből különös formájú űrhajók ereszkedtek a Földre, és a bennük érkező lények leigázták a bolygót. De nem baj. Chicago nyugodtabb, békésebb hely lett azóta. A bűnözés megszűnt, a munkanélküliség a nullához közelít, az emberi világot biztos kézzel kormányozzák azok, akikkel az átlagpolgár nem is találkozik. Vagy mindez hazugság?Vannak, akik szerint egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet, és meghirdetik a végső, mindent eldöntő bolygóközi szabadságharcot. Kevesen vannak, rosszul felszereltek, és csupán sejtik, hogy ki ellen harcolnak – ám mindenre elszántak. De sok ember van, akik nem értenek egyet velük: akik akár harcolni is hajlandók a világ új uraiért. Együttműködők és terroristák; kollaboránsok és forradalmárok között folyik a harc – a messziről jött lények csak akkor lépnek közbe, ha már nincs más megoldás.
 
 
A VÍZ VILÁGNAPJA
Március 22-én 14:00-kor
Vízipók csodapók
magyar rajzfilm, 80 perc
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet "rendes pók".
 
 
Március 22-én 18:00
Díszbemutató és közönségtalálkozó  (jegyár: 800 Ft)
Vendégeink: Bálint András színművész és és dr. Szamosfalvi András állatorvos (a filmben a gyerek Jancsika)
Szerelmesfilm (12)
magyar filmdráma, 119 perc
Jancsi Franciaországba utazik, hogy találkozzon élete nagy szerelmével, Katával, aki már 10 éve külföldön él. Hosszú utazása alatt emlékeiben felidézi kapcsolatuk történetét, és megrohanják újraéledő érzései. Elképzeli a mostani Katát, akit már tíz éve nem látott, a rég várt találkozást. Ám a valóság nem követi a képzeletet. Csodálatos napokat töltenek együtt, de az elmúlt évtized mély szakadékot épített közéjük. 
 
 
Március 22-én 17:30-kor, március 23-án 15:50, március 24-én 20:00-kor, március 26-án 20:40-kor, március 27-én 20:15-kor
Apró mesék (16)
magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc
A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.  A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. 
 
 
Március 23-án 13:00-kor, március 24-én 14:00-kor, március 26-án 13:25-kor

A királynő kutyája (6)

szinkronizált belga animációs film, 92 perc
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál. Talán még soha nem volt olyan uralkodó a történelemben, aki annyira rajongott volna a corgikért, mint II. Erzsébet. A brit királynő számos alkalommal jelent meg hűséges ebei társaságában, és bár a való életben a 14. generáció utolsó corgija, Willow tavaly elpusztult, II. Erzsébet corgik iránti szeretetéhez és odaadásához nem férhet kétség. A Lionsgate filmstúdió alkotóit megihlette a brit királynő corgi-szeretete, így ebben a tüneményes családi animációs filmben beleshetünk egy királyi kis kedvenc zűrös életébe. 
 
 
Március 21-én 21:50-kor, március 24-én 14:10-kor
Családi bunyó (16)
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, vígjáték, 108 perc
Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia.  A családi bunyó egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha családról van szó. 
Március 21-én és 26-án 20:50-kor, március 22-én 21:15-kor, március 23-án 14:40-kor, március 24-én 15:50-kor
Marvel Kapitány (12)
szinkronizált amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, 3D, 124 perc
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik. 
 
 
 
Március 25-én 14:00-kor
Piedone nyomában - Bővített moziváltozat
magyar portréfilm, 90 perc
A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, öt nyelven beszélt és három egyetemet is elvégzett. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a kábítószer használat és a háború ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A film 90 perces, bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló, és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat. A film eredeti (rövidebb) változata az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre. 
 
 
 
IQOR FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Március 25-én 18:00-kor
Kölcsönlakás (12)
magyar romantikus vígjáték 94 perc
Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs és Henrik. Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda, valamint a lakást felújító dizájner és az őt rajongásával üldöző csaj mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagyszívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...
 
 
 
Március 21-én és 26-án 14:00-kor, március 22-én 21:50-kor
Életem értelmei (12)
feliratos belga-francia dráma, 98 perc
Olivier igazi harcos, a munkahelyén az egyenlő bánásmódért agitál. Ám amikor a felesége egyik napról a másikra elhagyja, a család is egyedül az ő nyakába szakad. Már csak az a kérdés, hogy bírja a megsokszorozódó terheket, képes-e összeegyeztetni a hivatást a gyerekneveléssel. 
 
 
 
 
 
 
II. János Pál Katolikus Szakkollégium Filmklubja (jegyár: 800 Ft)
Diákoknak a belépés ingyenes érvényes diákigazolvány felmutatásával
Március 25-én 20:15-kor
A Viszkis (16)
magyar akciófilm, 126 perc
Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.  Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával... 
 
 
 
FRANKOFÓN FILMNAPOK
Március 21-én 18:00
Éjszaka Tunéziában (16)
feliratos svájci dráma,  100 perc
Egy hallgatói buliban Mariam, a fiatal tunéziai nő találkozik a titokzatos Yousseffel. Néhány órával később viszont az utcán találja magát, sokkos állapotban. Egy hosszú éjszaka veszi kezdetét, amikor harcolni kell a jogaiért és a méltóságáért. De számíthat-e az igazságszolgáltatásra, amikor az elkövetők maguk az igazságszolgáltatók. Az arab film szokatlan nyíltsággal meséli el egy fiatal lány kalandjait, akit megerőszakoltak, és aki könyörtelenül harcol azért, hogy igazságot szolgáltasson.
 
Március 21-én 20:00-kor
Tiéd a világ (16)
francia vígjáték, gengszterfilm, 105 perc
Francois (Karim Leklou) drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Ki akar csekkolni, egy kis házra vágyik a tengerparton, ahol napestig a hasát süttetheti, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét, de a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, laposföldhívő ex-apósa (Vincent Cassel), és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganajba, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségére siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit.
 
Március 23-án 18:00-kor
Claire Darling utolsó húzása (12)
feliratos francia dráma, 94 perc
A nyár első napján Claire Darling (Catherine Deneuve) arra ébred, hogy valószínűleg ez lesz élete utolsó napja, ezért úgy dönt, megszabadul földi javaitól. A szomszédok és járókelők harcolnak a nevetségesen alul értékelt régiségekért, melyeknek minden darabjában Claire Darling különös élete tükröződik. Gyermekkori barátja figyelmeztetésére Claire Darling 20 éve nem látott lánya (Chiara Mastroianni) is hazatér, hogy megállítsa a garázsvásárt és feltárja anyja különös döntésének valódi okát. 
 
 
Március 23-án 20:00-kor
Eksztázis (18)
francia-belga-amerikai zenés dráma, horror, 95 perc
Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.
 
 
 
 
SZLOVÉN FILMNAPOK
Március 25-én 18:00-kor
Iván
feliratos szlovén dráma,  95 perc
A fiatal Mara életet ad Ivánnak, a szülés után azonnal a legrosszabb rémálom várja. Iván apja, Rok, házas üzletember, akit Mara megszállottan szeret, eltűnik. Mara rájön, hogy Rokot gazdasági bűncselekménnyel vádolják, Rok feleségének munkatársai brutálisan megverik a fiatal nőt. Rok végül felveszi vele a kapcsolatot, de Marára előtt kilátástalan választás áll, választania kell a szerelme és a gyermek között. Iván kortárs filmalkotás, Szlovéniában játszódik a történet, de bárhol máshol is megtörténhet. Személyes dráma korrupt háttérrel övezve. Dráma a rossz döntésekről.
 
Március 26-án 17:00-kor
A bányász
feliratos szlovén film 100 perc
Egy zasavjei bányász, akinek egy régi, befalazott járatot kell megnyitnia a bányában, a fal mögött olyan dolgokat tár fel, amire nem számít az elhagyott bányában. A film egy Szlovéniában letelepedett férfi szemszögéből tárja fel a szlovén történelem sötét napjait és az egyszerű bányász emberiességében keresi a megoldást az emberek közti bonyolult megosztottságra.
Március 27-én 17:00-kor
A forrás (15 perc) és a Férfit játszva (60 perc)
feliratos szlovén filmek
 
 
EZÜSTKOR FILMKLUB (jegyár: 700 Ft)
Március 27-én 15:00-kor
Kölcsönlakás (12)
magyar romantikus vígjáték 94 perc
Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs és Henrik. Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda, valamint a lakást felújító dizájner és az őt rajongásával üldöző csaj mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagyszívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink