Hírek, aktuális / AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019-05-22 04:18:54
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                           
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ             Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2019. május 23-29.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Május 23-án 17:30-kor, május 24-én 18:20-kor, május 25-én és 26-án 16:20-kor, május 27-én 15:35-kor, május 28-án 18:00-kor, május 29-én 17:20-kor
Aladdin (12) 3D
szinkronizált amerikai fantasy, családi kalandfilm, 128 perc
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát. 
 
Május 24-én 18:00-kor, május 25-én és 26-án 14:00-kor, május 27-én 14:00-kor, május 28-án 16:00-kor, május 29-én 18:50-kor
Fájdalom és dicsőség (16)
feliratos spanyol dráma, 113 perc
Salvador Mallo filmrendező élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott évekre. Gyermekkora a hatvanas években, családja kivándorlása egy jobb élet reményében és a letelepedés egy spanyol faluban, az első vágyakozások és az első már felnőttkori szerelem a pezsgő Madridban a nyolcvanas években, a szakítás fájdalma, miközben továbbra is szétfeszítik a heves érzelmek, ahogy az írást kezdi el alkalmazni terápiaként, hogy felejtsen, ahogy felfedezi a mozi varázsát, és az üresség, az a végtelen üresség, amely meggátolja, hogy továbbra is filmeket készítsen. A “Fájdalom és dicsőség” az alkotásról szól, hogy milyen nehéz is elválasztani azt a magánélettől, s a szenvedélyről, amely értelmet ad az életnek és reményt. Salvador rádöbben, hogy égető szüksége van rá, hogy felidézze a múltját és ebben az elbeszélésben találja meg a megváltást. 
 
 
Május 25-én 19:05-kor, május 26-án 19:20-kor, május 27-én 20:10-kor, május 28-án 19:25-kor
Szívek királynője (18)
feliratos dán-svéd dráma, 127 perc
Anne briliáns és elismert ügyvéd, akinek szakterülete a gyermekek és fiatal felnőttek védelme. A középkorú nő élete látszólag tökéletes, ám mindent kockára tesz, amikor elcsábítja mostohafiát, Gustavot. A fiatal fiú és a nála több mint negyven évvel idősebb nő kapcsolata veszélybe sodor mindent, ami fontos volt Anne számára, ugyanakkor képtelen ellenállni a csábításnak. 
Május 23-án 20:10-kor, május 25-én és 26-án 21:25-kor, május 27-én 18:10-kor, május 28-án 17:25-kor, május 29-én 19:55-kor
Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (16)
szinkronizált amerikai krimi, thriller, életrajzi film, 108 perc
1969. Ted őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el. 
 
 
Május 23-án és 27-én 20:00-kor, május 24-én 20:55-kor, május 25-én és 26-án 18:55-kor, május 28-án 20:30-kor, május 29-én 12:30-kor
John Wick: 3. felvonás - Parabellum (18)
szinkronizált amerikai akcióthriller, krimi, 130 perc
John Wick, a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek. A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia. A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül…
 
Május 23-án 14:10-kor
Vad Balaton (12)
magyar természetfilm, 65 perc
A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.
 
 
Május 24-én 15:00-kor, május 25-én 21:20-kor, május 26-án 21:35-kor, május 28-án 21:40-kor
Pécsi szál (12)
magyar zenés film, dokumentumfilm, 73 perc
Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben? Szabó Simon (Moszkva tér, Papírrepülők, Kölcsönlakás) Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal. 
Május 23-án 15:20-kor, május 24-én 16:15-kor, május 25-én és 26-án 11:00-kor, május 27-én 16:05-kor, május 28-án 14:00-kor, május 29-én 13:05-kor
Pokémon - Pikachu, a detektív (12) 2D
szinkronizált  japán-amerikai kalandfilm, családi animációs film, 104 perc
Tim a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu). Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.
 
Május 25-én 15:30-kor, május 29-én 20:55-kor
A művészet templomai: Leonardo 500 (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 93 perc
A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő, Leonardo 500 című epizódja az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek. Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.
 
 
Május 25-én 17:10-kor, május 26-án 17:15-kor
BÚÉK (16) 102’
magyar dráma, vígjáték
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.
 
 
Május 25-én és 26-án 14:00-kor, május 28-án 15:55-kor
Vízipók csodapók
magyar rajzfilm, 80 perc
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet "rendes pók".
 
 
 
 
Május 26-án 15:30-kor
Ruben Brandt, a gyűjtő (12)
magyar thriller, 96 perc
A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét. 
 
Május 29-én 17:05-kor
Rossz versek (12)
magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc
A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről. 
 
IQOR Filmklub (jegyár: 800 Ft)
Május 27-én 18:00-kor
Kedvencek temetője (16)
szinkronizált amerikai horror, 101 perc
A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be.  Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár... 
 
EZÜSTKOR FILMKLUB (jegyár: 700 Ft)
Május 29-én 15:00-kor
Apró mesék (16)
magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc
A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.  A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ORSZÁGOS TERMÉSZET-ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI FILMNAPOK
2019. május 24-26.
 
Május 24-én 9:00-kor

Braňo Molnár: Életem a Duna (2017)

53 perc

Egy csodálatos film egy filmkészítőről, aki a Duna mellett nőtt fel. A folyónak lélegzetelállító légköre volt, most visszaemlékszik arra, hogy milyen volt ez az élőhely a múltban és hogy milyen napjainkban. A dokumentumfilm bemutatja a folyó életébe tett mesterséges beavatkok csökkentésének pillanatnyi szükségességét, valamint a vágyat arra, hogy a vadvilágával, környezetével és autentikus értékeivel élhessen.

 
 
Május 24-én 10:05-kor
Katyi Antal: Akiket a csillagok vezetnek (2016)
38 perc
A legtöbb ember igyekszik megfelelni a fogyasztói társadalom elvárásainak, de vannak olyanok akik saját kezükbe veszik a sorsukat és új életet kezdtek. Az irodavezető, a volt politikus vagy az egyetemi tanár, akik otthagyták a nagyvárost és egy új - önfenntartó - életmódot választottak. Egyik a gyógyfüvek termesztésében, a másik bivalyok tenyésztésében, vagy a természetközeli turizmusban találták meg a boldogságukat. Öt történet a fenntartható életmódról. Olyanokról, akiket a csillagok vezetnek.
 
 
Május 24-én 10:50
Ötvös Bertalan: Madárkórház (2018)
26 perc
A film a híres Hortobágyi Madárkórház mindennapjaiba enged betekintést. Megismerhetjük az ott dolgozókat és végigkísérhetjük a bent lévő madarak útját, a bekerüléstől a kérdéses felépülésig.
 
 
Május 24-én 11:25-kor
Bimbó Lajos: Műanyagszennyezés (2019)
12 perc
Műanyagszennyezés avagy belefulladunk a szemétbe. Az emberiség egyik legnagyobb gondja, az élelmiszerek és megvásárolt termékek túlcsomagolásának problémája. Mik azok a láthatatlan műanyagok? Miért veszélyesek? Mit tehetünk?
 
 
Május 25-én 10:00-kor
Mosonyi Szabolcs: Vad Balaton (2017)
51 perc
Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. A tó és környéke, mondhatni hihetetlen természeti kincsekkel rendelkezik. A vulkánok, tavi barlangok, szürke mészkó gátak, homokdűnék, és a kanyonok völgyei az Európai Geopark Hálózat részét képezik, a hatalmas lápi élővilág pedig egyedi egész Európában. Ürgék és vadmacskák, vándorsólymok és hollók, ezernyi fészket rakó gém és kócsag, éjszakai kalandokra készülő, kígyókat letáncoló nagy pelék látványával gazdagodhatunk.
 
 
 
 
 
Május 25-én 11:00-kor
Szabó Szilárd: Farkasok - a konfliktustól az együttélésig (2018)
37 perc
Ez a film az Európai Bizottság LIFE+ programjának támogatásával készült a LIFENAT/RO/000205 “A legjobb gyakorlat megvalósítása a farkas (Canis lupus) in–situ megőrzéséért a Keleti Kárpátokban” című pályázat keretén belül. A film fő célja a projekt során lezajlott tevékenységek illusztrálása, valamint oktató célú információk átadása a farkas biológiai és ökológiai jellegzetességeiről, a csúcsragadozók szerepéről az egészséges és fenntartható természeti környezetben.
 
 
 
Május 25-én 11:50-kor
Ljasuk Dimitry: Tisza-tavi kalandok TOP 8 – nyár (2018)
23 perc
Nem létezett kompakt kisfilm a Tisza-tóról, ami izgalmasan, kornak megfelelő stílusban mutatta volna be a víztározót. Ez a film felkelti az érdelődést, edukál és kalandra hív. A főszereplő a tónál nőtt fel és felnőttként mutatja be a nyolc legizgalmasabb kalandot. Szívből szóló kisfilm ami új perspektívából és szerethető történetekkel szólítja meg a fiatal és idősebb korosztályt is. Különleges utazás, ami felhívja a figyelmet a tó természeti értékeire és arra, hogy vigyázzon rá az ide látogató.
 
 
Május 25-én 12:25-kor

Török Zoltán: A fehér szarvas (2019)

58 perc

Képzeljék el a világ egyik legelhagyatottabb vadonját és a végtelen erdőben egy pici lánykát és nagypapáját. Ő Mása és Vlagyimir, a szibériai Evenkiában játszódó film főszereplői. Mása és nagypapája az evenki néphez tartoznak, akik egykor a tajgában, hatalmas területen éltek. Ma már főleg falvakban laknak, de Vlagyimir megpróbálja a lehetetlent, életben tartani természetközeli életmódjukat. Ebben Török Zoltán magyar természetfilmes is segítségére van, aki 11 év elteltével tér vissza hozzájuk.
 
 
Május 26-án 10:00-kor
Uwe Müller: Vad Németország – Az Érchegység (2017)
44 perc perc
 
 
Május 26-án 11:00-kor
Jens Westphalen, Thoralf Grospitz: Elefántok közelről (2019)
50 perc
Az elefántok a legnagyobb emlősök, amik a Földön vándorolnak. Botswana szavannáin még mindig többezer elefán él. A rendkívüli érzékenységük és szociális kapcsolataik a túlélés alapját nyújtják. Ám Afrika elefántjainak bizonytalan a jövője. Amikor összetalálkoznak azokkal az emberekkel, világok dőlnek össze és az összetűzések nem meglepőek. Mit tudunk igazából róluk? Létezik közös jövő ember és elefánt részére?
 
 
Május 26-án 12:00-kor
Rick Rosenthal: Bálna bölcsesség (2018)
50 perc
A bálnák annyira távol élnek tőlünk, hogy alig tudjuk elképzelni, milyen lehet az életük. Rick Rosenthal, tengerbiológus és filmkészítő hosszú karrierjének nagy részében bálnákat filmezett. Most elhatározta, hogy mélyebbre ás az életükben, hogy többet tanulhasson róluk - összehasonlíthassa saját élményeit más tudósok megfigyelésével - és hogy talán egy pillanatra ezeknek a óceáni óriásoknak a szemein keresztül láthassa világot.
 
 
Május 26-án 13:00-kor
Zajti Balázs: A Dunakanyar és a Szentendrei-sziget titkai (2018)
26 perc
Nagypapa és unokája vízre szállnak. A Dunakanyar és a Szentendrei-sziget megannyi érdekességével ismerkednek meg az evezős túrán.
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink