Hírek, aktuális / AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019-09-03 13:41:04
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                           
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ             Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2019. szeptember 5 -11.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Szeptember 7-én 16:00-kor, szeptember 8-án 14:00-kor, szeptember 9-én 15:30-kor, szeptember 11-én 16:35-kor
Újrakezdők (16)
szinkronizált dán vígjáték, 96 perc
Helle évek óta várja, hogy munkamániás férje, Peter végre nyugdíjba vonuljon és elkezdhessék élvezni a boldog nyugdíjas éveket. Amikor végre eljön a várva várt nap, Peter bejelenti, hogy új vállalkozásba kezd és az összes megtakarításukat egy osztrák borvidékbe fektette. Ezután útjaik különválnak, de vajon mihez kezd két ember ötvenévnyi házasság után? Néhány szexi fotó és egy jó randi app segíthet újrakezdeni!
 
Szeptember 5-én, 6-án és 10-én 14:45-kor, szeptember 7-én 17:55-kor, szeptember 8-án 19:00-kor, szeptember 9-én 18:10-kor, szeptember 11-én 18:25-kor
A tűzön át (16)
feliratos francia dráma, 116 perc
Franck családi élete egyszerű és boldog: Párizsban él feleségével, Cecile-lel és ikerlányaikkal. Tűzoltóként naponta veszélyezteti az életét mások megmentéséért. Jól összeszokott csapatát vezetve rettenthetetlenül és magabiztosan szegül szembe a legfenyegetőbb katasztrófákkal is. Azt gondolja, legyőzhetetlen. Egy végzetes napon azonban egy lángokban áll gyárhoz riasztják a csapatát. Franck ki tudja menteni kollégáit a pokoli tűzből, de ő maga kis híján életét veszti. Borzalmas sérüléseket szenved, hónapokra kórházba kerül, és műtétek tucatjai várnak rá. Hogyan állhat talpra az ember testileg-lelkileg egy ilyen rettenetes baleset után? Hogyan képes elfogadni a környezete, hogy az egykor vonzó, bátor és erős férfi most emberi roncsként fekszik egy kórházi ágyon? Létezik-e visszaút mindezek után egy boldog élethez? Az igaz történeten alapuló film egy valódi hős torokszorító történetét mutatja be.
 
Szeptember 5-én, 6-án, 9-én és 10-én 14:00-kor
Vízipók csodapók (0)
magyar rajzfilm, 80 perc
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet "rendes pók".
Szeptember 5-én, 6-án, 7-én és 10-én 20:00-kor
Apokalipszis most - A végső vágás (18)
feliratos amerikai háborús filmdráma, 183 perc
Francis Ford Coppola két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal és Cannes-i Arany Pálmával elismert háborús eposza a bemutató 40. évfordulója alkalmából soha nem látott minőségben tér vissza a mozivászonra. A vietnami háború idején játszódó történetben egy amerikai, vezérkari százados egy őrült parancsnok magánbirodalmába téved. Willard kapitány (Martin Sheen) a saigoni CIA-tól azt a különleges megbízatást kapja, hogy likvidálja a nyilvánvalóan megőrült Kurtz ezredest (Marlon Brando). Feladata könnyen az életébe kerülhet. Az ellenséges területeken keresztül el kell jutnia a kambodzsai határhoz, ahol a “zöldsapkás” ezredes már hosszú ideje a hegyekben él és az őt istenként tisztelő bennszülöttekből magánhadsereget szervezett. Willard útja a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálomhoz hasonlít… Küldetése során szembesülnie kell, hogyan válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte esztelen vérengzéssé.
 
 
Szeptember 5-én, 6-án és 10-én 17:00-kor és 20:00-kor, szeptember 7-én 17:00-kor és 20:10-kor, szeptember 8-án 16:00-kor és 19:00-kor, szeptember 9-én 17:30-kor és 20:30-kor, szeptember 11-én 19:55-kor és 20:30-kor
Az: Második fejezet (18)
szinkronizált amerikai horror, thriller, 165 perc
A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan… 27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.
 
Szeptember 5-én, 6-án és 10-én 15:25-kor, szeptember 7-én 14:20-kor, szeptember 8-án 21:00-kor, szeptember 9-én 16:05-kor,
Családi vakáció - Irány Ibiza! (16)
szinkronizált francia-belga vígjáték, 87 perc
Philippe és Carol mindketten túl vannak egy rosszul sikerült házasságon, de most úgy néz ki, egymás személyében megtalálták az igazit. Carol két tinédzser gyermeke nincs elragadtatva a ténytől, hogy a kissé régimódi Philippe lesz a mostoha apjuk, ezért a férfinak mindent el kell követnie annak érdekében, hogy elfogadtassa magát. Még azt is bevállalja, hogy a gyerekek válasszák meg a nyaralás helyszínét, így esik a választás a buli fővárosára, a folyton pörgő és vibráló Ibizára. És hogy hogyan reagál egy konzervatív hatvanas fickó a folyton félmeztelenül bulizó fiatal lányokra, a kitartó kokain árusokra és a féktelen partikra? Hát beleveti magát a buliba!
 
 
Szeptember 5-én, 6-án és 10-én 17:00-kor, szeptember 7-én 14:00-kor, szeptember 9-én 20:00-kor, szeptember 11-én 16:50-kor
Volt egyszer egy... Hollywood (18)
szinkronizált amerikai-angol krimi, dráma, thriller, 159 perc
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is….Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino rendez: 9. filmje hihetetlen sztárszereposztással készül, és ismét különleges, véres és gyilkos humorú.
Szeptember 8-án 14:00-kor
Miles Davis: Birth of the Cool (12)
feliratos amerikai-angol zenés film, életrajzi film, dokumentumfilm, 115 perc
Látnok, újító és alkotó, aki szembeszállt a kategorizálással, és megtestesített mindent, ami menő. Stanley Nelson zenés dokumentumfilmje Miles Davis életébe és pályafutásába nyújt betekintést, a zenei ikon saját szavaira és önéletrajzára alapozva. Címét Davis 1957-ben megjelent és rendkívül innovatív hangszerelése miatt mérföldkőnek számító válogatáslemezéről kapta. A kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált filmben eddig sosem látott archív felvételekből és a barátokkal, alkotótársakkal folytatott, személyes hangulatú beszélgetésekből tárul fel Miles Davis portréja, aki számára a művészet jelentett mindent. Olyan világhírű zenészek vallanak róla a filmben, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Jimmy Cobb, Lee Konitz, Carlos Santana vagy Flea a The Red Hot Chili Peppersből. Mindazon megaláztatás dacára, amelyet a szegregáció miatt kellett elszenvednie, Davist semmi nem állíthatta meg abban, hogy valóra váltsa álmát, és megalkossa a zenei kifejezésmód merőben új formáját. Davis társaival együtt már-már tudományos módszerekkel dolgozott azon, hogy a zenei kísérletezés révén a dzsessz hangzása és líraisága kiteljesedhessen. Munkájuk hatása a mai napig érezhető. Ahogy a film egyre jobban belemerül a múltbéli szerelmek, személyes kapcsolatok és függőségek szövevényébe, úgy jelenik meg előttünk Miles Davis, a magánember: a félelmet nem ismerő, magával ragadó személyiség, akinek áradó intellektuális energiáit csak személyes bizonytalanságai korlátozzák. A három Emmy-díjjal elismert rendező, Stanley Nelson epikus ívű életrajzi dokumentumfilmje révén eddig soha nem tapasztalt mélységben érthetjük meg az egyik legnagyobb modern amerikai művészt.
 
 
 
Szeptember 8-án 10:45-kor
Angry Birds 2. – A film (6) (2D)
szinkronizált  finn-amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 96 perc
A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Szerencsére nekik az áll jól, ha dühösek… A Madár-szigeten fészkelő társaság a világ legismertebb sztárcsapata: naponta két és félmilliárdan játszanak velük. A filmváltozat első része hatalmas sikert aratott, világszerte több mint 350 millió dolláros jegybevételt csipegetett össze.
 
 
Szeptember 9-én 14:15-kor
Toy story 4 (6) 2D
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, 89 perc
Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta, első számú feladata vigyázni gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie egy vonakodó új játékot hoz szobájába, egy nagy kaland régi és új barátok oldalán rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára. 
 
 
 
APTÍV FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Szeptember 8-án 16:00-kor
Volt egyszer egy... Hollywood (18)
szinkronizált amerikai-angol krimi, dráma, thriller, 159 perc
 
 
IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Szeptember 9-én 18:00-kor
Volt egyszer egy... Hollywood (18)
szinkronizált amerikai-angol krimi, dráma, thriller, 159 perc
 
 
EZÜSTKOR FILMKLUB (jegyár: 700 Ft)
Szeptember 11-én 15:00-kor
Pompon klub (12)
szinkronizált angol-amerikai vígjáték, 91 perc
Tudni kell élvezni az életet… a kor nem kifogás.  Martha (Diane Keaton) élete egyik legbizarrabb kihívásával néz szembe, mikor a nyüzsgő New York-ból elköltözik egy csinos nyugdíjas otthonba, ahol a lakosok puccos golfautóval közlekednek, klubfoglalkozásokra járnak, és mindezt egy túlbuzgó biztonsági őr vigyázó szemei előtt teszik. Martha eleinte mindenkit lenéz, még az életvidám szomszédját, Sherylt (Jacki Weavert) is, aki csak igyekszik kimaxolni a helyi lehetőségeket némi alkohol és pár pókerparti kíséretében.  Amikor a folyton csacsogó Sheryl rátalál Martha gimis hajrálány egyenruhájára, a nőből feltörnek az emlékek, mekkora boldogság is volt együtt szurkolni a lányokkal. Az újdonsült barátnők másnap fantasztikus ötlettel állnak elő: megalakítják a saját klubjukat, az első hatvan pluszos Pompon klubot, ahol végre felszabadultan, minden tabut megdöntve, szanaszét táncolhatják magukat. A vidámságra kiéhezett lakók között hamarosan megtalálják a legderűsebb csapattársakat, akikkel még a helyi versenyre is beneveznek, és ország világ előtt bebizonyítják, az álmok megvalósításához sosincs késő – mert egy biztos, nem létezik lehetetlen. 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink