Hírek, aktuális / A XVI. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása

2019-04-15 12:09:34
A XVI. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása

2019. május 17 – 19-én, immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Az idei túra – hagyományainkhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.
A túra bármely napja teljesíthető önállóan is vagy együttesen.
A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díjat nem szedünk, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel, (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás. kikötési díj), plusz a szállásdíjjal számolhat. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedjük össze, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.
A túrára nevezést csak on-line, a http://floritura.uw.hu/index.php vagy a http://vas.katasztrofavedelem.hu/ keresztül fogadunk el! A nevezésre 2019. április 22. 0900 és 2019. május 10. 1200 között van lehetőség.

A túrán való részvételnek feltétele:
            1. nap: ÚSZNI TUDÁS!!!
            2. nap: átlagos fizikai állóképesség.
            3. nap: saját kerékpár + személyi igazolvány vagy útlevél. (kerékpár kölcsönzése nem áll módunkban)

Az idei túrán a régi visszatérő túratársaknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Alpokalja Kemping, Szentgotthárd, Füzesi út 8.), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A szállás díj (sátorhely 400 Ft/éj, felnőtt személydíj: 1.200 idegenforgalmi adó: 500 Ft/fő/éj) a helyszínen egyénileg fizetendő a kemping üzemeletetőjének.
Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakó hely rendelkezésre áll), bolt, kocsma a városban található.
 
A túra programja:

1. túranap: Vízitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) A vízitúra útvonal az eredetileg a tavalyi évre tervezett, de akkor a magas vízállás miatt kihagyott folyó szakasz Alsószölnökről (Osztrák-Magyar határ) Szentgotthárdra (kb. 10 fkm). A Szent Flórián túrák történetében ez lesz az egyik legrövidebb vízi út. Viszont minden bizonnyal a legizgalmasabb is hiszen a Rábának egy keskeny, sekély, ám zúgókkal és átemelésekkel tarkított szakaszán kell evezni. A tervezett indulás dél körül van Szentgotthárdról a kempingből, a vízreszállás helyére, érkezés pedig a délutáni órákban a táborhely előtti kikötő helyre.
A továbbra is fenn kell tartanunk: ha valaki előzetesen leadta a jelentkezését a vízitúrára, és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra előtti  3. nap (2019. május 14.) 16 óráig nem jelzi felénk telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a bérleti díjat az esetben kénytelenek leszünk beszedni tőle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra előtti napon megtörténik!

2. túranap: Gyalogtúra A táborhelyről a Zsida, Zsidahegy, Orfalu, országhatár, Apátistvánfalva és Szakonyfalu érintésével 35-km-en, kijelölt turistaúton zajlik (térkép: Őrség turista térkép). Természetesen jelölünk ki rövidebb, kb. 25 km-es és hosszabb kb. 55 km-es távokat is.

3. túranap: Kerékpártúra A táborhelyről kellemesen dimbes-dombos útvonalon, Magyarlak, Csörötnek, Kondorfa, Őriszentpéter, Bajánsenye (államhatár), Hodoš, (államhatár), Szalafő, Farkasfa, Máriaújfalu érintésével zajlik A túratáv kb. 60 km, kisforgalmú műúton, illetve kavicsos mezőgazdasági úton. A kerékpártúrán való részvétel feltétele a személyi igazolvány vagy útlevél és a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte, és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása.
A túrát teljesítők emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint a http://vas.katasztrofavedelem.hu weblapon.
Lengyel Lajos       20/933-41-83
Poór Balázs           20/350-99-56

A jelentkezést
2019. április 22. 0900 -kor indítjuk,
2019. május 10. 1200 -kor zárjuk le a http://floritura.uw.hu/index.php oldalon.

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudunk fogadni jelentkezést.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-07-08 14:51

Hirdetmény

Teljes útzár leszTovább

2020-07-08 13:45

Tűzesetekhez riasztották a tűzoltókat

Fakidőlések hétfőnTovább

2020-07-06 17:05

Kiállításnyitó N. Sebestyén Katalin

Teremtés a tér időbenTovább

2020-07-06 13:48

30Y

20:00 IDEGEN 21:15 30YTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink