Hírek, aktuális / A taxisok most már jogszerűen vállalhatnak házhoz szállítást

2020-04-26 08:41:29
A taxisok most már jogszerűen vállalhatnak házhoz szállítást

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állásfoglalása szerint a személytaxi-szolgáltatók számára lehetségessé vált, hogy a veszélyhelyzet fennállásának idejére bekapcsolódjanak a napi fogyasztási cikkek és az éttermi ételek házhoz szállításába.

A Kormány a 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelettel elvégezte a kereskedelmi szabályozás olyan irányú módosítását, amely lehetővé teszi, hogy – napi fogyasztási cikkekre, illetve készételekre korlátozott termékkörrel – üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység, valamely napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel vagy vendéglátó üzlettel kötött szerződés alapján végezhető legyen, bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül. E könnyítés a csomagküldő kereskedelemre is vonatkozik, így e tevékenység folytatásához sincs szükség bejelentésre és nyilvántartásba vételre.

A 115/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet pedig arról gondoskodott, hogy a közlekedési szabályozás megfelelően rugalmas kereteket biztosítson ahhoz, hogy a taxisok élhessenek a fent részletezett kiskereskedelmi lehetőségekkel a veszélyhelyzet fennállásának idején.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állásfoglalása szerint a fenti módosítások alapján a személytaxi-szolgáltatók számára lehetségessé vált, hogy a veszélyhelyzet fennállásának idejére bekapcsolódjanak a napi fogyasztási cikkek és az éttermi ételek házhoz szállításába.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-12-08 10:17

Megjelent a Körmendi Figyelő

XXIX. évfolyamTovább

2021-12-08 09:10

Presidance - Tánc gála

Batthyány Örökségközpont és SzínházteremTovább

2021-12-08 09:08

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2021. december 9 – 15.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink