Hírek, aktuális / Agora-Savaria Filmszínház műsora

2018-10-17 10:00
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                            
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ            Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2018. október 18-24.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Október 18-án 20:50-kor, 19-én és 24-én 20:35-kor, 20-án és 22-én 20:35-kor, 21-én 21.00-kor, 23-án 20:55-kor
Venom (16) 112’
magyarul beszélő, amerikai sci-fi, akció-horror, 3D
Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.
 
 
Október 20-án, 22-én és 23-án 12:10-kor
            Apróláb (6) 109’
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, kalandfilm, vígjáték , 2D
A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...
 
Október 23-án 14:15-kor, 24-én 14:00-kor
Néma forradalom (12) 111’
magyarul beszélő, német dráma
Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt. 
 
Október 18-án és 19-én 15:45-kor, 20-23-ig 13:20-kor, 24-én 18:05-kor
Meztelen Juliet (12) 105’
feliratos amerikai zenés vígjáték, dráma, 105 perc
A Nick Hornby regényéből készült film főszereplője Annie, aki beleszeret az egykor elismert és ma már elfeledett énekes-dalszerzőbe - akinek munkásságáért történetesen a pasija is odavan. 
 
 
Október 18-án 20:25-kor, október 19-én 17:45-kor
Húzós éjszaka az El Royale-ban (16) 141’
feliratos amerikai krimi, thriller, 141 perc
Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol. 
 
 
Október 18-án és 23-án 16:20-kor, október 19-20-ig, 22-én és 24-én 16:05-kor
Nyitva (16) 96’
magyar romantikus komédia
A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve. A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.
 
 
Október 19-22-ig és 24-én 14:15-kor

Patrick - Ebbel szebb az élet (12) 94’

magyarul beszélő angol családi film, romantikus vígjáték
Sarah meglehetősen maga alatt van, miután otthagyta a szerelme. Az utolsó dolog, amire vágyik, hogy valakit a nyakába varrjanak, aki nyáladzik, horkol és széttúrja a konyhai szemetest, valahányszor enni támad kedve. De tetszik vagy sem, nagymamája a halála előtt ráhagyta imádott mopszliját, a végletekig elkényeztetett Patricket, aki Sarah minden eddigi pasiján túltesz, ami a rendetlenséget illeti. A négylábú veszedelem totális káoszba taszítja a lány életét, aki sehogy sem érti, miért tette ezt vele a mami. Ám egyszer csak azon kapja magát, hogy Patrick a maga bumfordi módján sokkal jobb hatással van rá, mint valaha is hitte volna – beleértve a szerelmi életét is. Ebben a szórakoztató, életvidám brit romantikus vígjátékban egy izgága mopszli hozza el a válaszokat az élet nagy kérdéseire… legalábbis néhányra. 
 
 
Október 18-19-ig 14:00 órakor, és 24-én 16:00-kor
A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (12) 92’
francia-amerikai-belga-szingapúri-indiai dráma, vígjáték
Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe azonmód szerelmes lesz. De a történések ismét más irányt vesznek, amikor véletlenül beszorul egy IKEA szekrénybe, majd keresztbe-kasul szállítják Európán és a legkülönbözőbb helyzetekben kell helyt állnia. A fakír egy mesebeli utazás részesévé válik, amely során nemcsak a világ, hanem emberi sorsok is megnyílnak számára.
 
 
 
Október 18-án 17.45-kor és 18:15-kor, 19-én 17:55-kor és 20:15-kor, 20-án és 22-én 15:20-kor és 17:55-kor, 21-én 15:20-kor és 18:20-kor, 23-án 15:20-kor és 18:15-kor, 24-én 17:55-kor és 20:15-kor
Az első ember (12) 138’
amerikai életrajzi dráma, történelmi film
A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.
 
 
IQOR filmklub
Október 21-én 10:30-kor
            Apróláb (6) 109’
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, kalandfilm, vígjáték , 2D
A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...
 
 
APTÍV filmklub
Október 21-én 16:00
            A Védelmező 2. (18) 121’
amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
 
 
MOZINET FILMNAPOK
Október 20-án 18:00-kor
A sértés (12) 113’
libanoni-francia-ciprusi-belga-amerikai thriller, dráma
A libanoni keresztény autószerelő, Tony becsülettel üzemelteti saját műhelyét, és ha igazságtalanságot érez, azonnal hangot ad neki – még akkor is, ha ezzel bajba sodorja magát. A palesztin menekült Yasser hasonló mentalitású építésvezető, akit a környék csatornahálózatának felújításával bíznak meg. Amikor Tony megtagadja Yassertől, hogy megszerelje az erkélye ereszét, ő önhatalmúlag nekilát a munkának. Kettejük látszólag tét nélküli összeszólalkozása felszínre hozza az egymás mellett élő nemzetekben szunnyadó feszültséget, visszafordíthatatlan láncreakciót indítva el.
 
 
Október 20-án 20:00-kor
Szeretet nélkül (16) 127’
orosz-francia dráma
A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiúkat. A bürokratikus rendőrséghez hiába fordulnak, ezért az állam szerepét magukra vállaló önkéntesek segítségével indulnak a kisfiú keresésére. Útjuk során letaglózó mélységeiben ismerhetjük meg napjaink Oroszországában a boldogságot keresők kilátástalanságát. 
 
Október 21-én 18:00-kor
Silvio és a többiek (12) 150’
olasz-francia életrajzi film
Toni Servillo formálja meg Olaszország legellentmondásosabb személyiségét, a többszörös miniszterelnök médiamogult, aki egyben hazája leggazdagabb embere. Hiába bukott meg számos alkalommal a kormánya, hiába vádolták meg a legkülönfélébb ügyekben, hiába váltak az általa szervezett „unga-bunga” partik világszerte ismertté, Berlusconi mindig talpra állt és sokak szemében idollá, a siker példaképévé vált. Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit, milliók elérhetetlen bálványát, valamint a körülötte legyeskedő holdudvart: a felkapaszkodni vágyókat, a hatalmi játszmákat folytató elitet és az őket csodáló fiatal lányokat. 
 
Október 21-én 20:45-kor
Hidegháború (12) 88’
lengyel-francia-angol romantikus dráma
Két különböző hátterű és vérmérsékletű ember szenvedélyes szerelmi története az 1950-es években, a hidegháború árnyékában. 
 
 
Október 22-én 18:00-kor
Mindenki tudja (16) 132’
spanyol-francia-olasz dráma, misztikus thriller
A feszes thrillerben Laura testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje és egykori szerelme között. 
 
 
Október 22-én 20:30-kor
Testről és lélekről (16) 116’
magyar játékfilm
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád? 
 
Október 23-án 18:00-kor
Az átkelés madarai (16) 124’
kolumbiai-dán-mexikói dráma
A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma. Az 1960-as és ’70-es években Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény mutatkozott a különböző drogokra. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akik közül a legleleményesebbek marihuánatermelő és -terjesztő üzletemberekké nőtték ki magukat. A Guajira-félszigeten élő wayuu indián törzsi hagyományai szerint kéri meg a talpraesett Raphayet a fiatal Zaida kezét a nagy tiszteletben álló klánvezetőtől. Hogy a hozományt teljesíteni tudja, Raphayet forrófejű, törzsön kívüli barátjával társul, és együtt hamarosan mindent elérnek, amiről még álmodni sem mertek. A végtelen gazdagsággal együtt beáramló nyugati értékrend azonban nem csak a generációról generációra öröklődő tradíciókat mérgezi meg, hanem véres háborút szít a helyi családok között. 
 
Október 23-án 20:15-kor
Az ügyfél (12) 125’
iráni-francia filmdráma
Emad és Rana kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit. 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-17 20:49

Körmend Vándortábor

2024. július 26. - augusztus 1.Tovább

2024-04-17 20:00

Egis Körmend - SZTE-Szedeák

104-96Tovább

2024-04-17 11:10

Körmendi moziműsor

2024. április 25. – 2024. április 28.Tovább

2024-04-17 09:35

20. jubileumi Csatafutás az Olimpia jegyében

2024. július 27-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink