Hírek, aktuális / Centert cserél az Egis Körmend

2018-10-13 18:38:23
Centert cserél az Egis Körmend
 
 
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk szakmai okokból felbontja Jonas Zohore Bergstedt szerződését és helyette egy korábbi horvát válogatott játékost igazol Mario Delaš személyében.
 
A döntést a cseréről csapatunk vezetőedzője, Antonis Constantinides hozta meg. A legfőbb indoka az volt, hogy olyan játékos kerüljön a csapatba, aki az ötös mellett a négyes poszton is tudja erősíteni a gárdát. Jonas-szal emberileg és szakmailag is elégedett volt a szakember, de mint fogalmazott, a szerkezet javítása érdekében meg kellett hoznia ezt a döntést, így Jonas távozik a klubtól. Ez úton is köszönjük a munkáját és kívánunk neki további sikereket mind pályafutásában mind pedig a magánéletben!
 
Az érkező játékossal kapcsolatban vezetőedzőnk úgy fogalmazott, hogy Mario Delaš komoly minőséget képviselő játékos, aki mindkét magas poszton hatékonyan bevethető.
A horvát nemzetiségű kosaras 1990. január 16-án született, 206 centiméter magas. Pályáját szülővárosában, Splitben kezdte, majd számos országban kosárlabdázott. Játszott a Zalgiris Kaunas, a Cibona, az Obradoiro CAB, a Cedevita és az Orlandina Basket együttesében is.
A horvát U18-as válogatottal bronzérmes volt a 2008-as Európa-bajnokságon, egy évvel később pedig az U19-es keret tagjaként világbajnokságon szerzett szintén bronzérmet. Itt a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. A horvát felnőtt válogatottal 2013-ban Európa-bajnoki 4. helyet szerzett. Kétszer nyert aranyérmet a Baltic League-ben és a litván bajnokságban, de Horvátországban és Észtországban is bajnoki címet szerzett. Hazájában kupagyőzelmet is ünneplehetett. Több csapatával szerepelt az Euroligában.
Legutóbb az olasz Serie A-ban induló Pallacanestro Varese játékosa volt.
 
A különböző bajnokságokban elért statisztikáiról itt tájékozódhatunk:
https://basketball.realgm.com/player/Mario-Delas/Summary/25023
 
A mostani szezon elején Andorrában és Cremona-ban volt próbajátékon, ezeken a helyeken végezte el a felkészülési munkát.
A játékos már vasárnap Körmendre érkezik, és terveink szerint kedden, a Graz elleni Alpok Adria Kupa mérkőzésen már be is mutatkozhat az Egis Körmend mezében.
 
Ízelítők Mario Delaš játékából:
 
https://www.youtube.com/watch?v=6LysFRoerTA 
https://www.youtube.com/watch?v=vDUjHm93uUo&t=3s 
 
Mérkőzés videók:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLm0kb69kH09iGDJpiPUnreGsyx9SgRlID
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink