Hírek, aktuális / Egy hónap és kezdődik a Hétrétország az Őrségben!

2018-07-12 11:25:34
Egy hónap és kezdődik a Hétrétország az Őrségben!


Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Bohemian Betyars, Kollár-Klemecz László, Müller Péter Sziámi AndFriends, Lajkó Félix, Dresch Mihály Vonós Quartet – ők, és rajtuk kívül számos fellépő várja az érdeklődőket a Hétrétország köztiválon, augusztus 11. és 20. között az Őrségben!

A tíznapos köztivál nyitó eseménye a LUX ET UMBRA (Fény és Árnyék) című lemezbemutató koncert lesz az őriszentpéteri Pajtaszínházban, mely alkalomra Lukács Miklós Cimbiózis formációja Klenyán Csaba klarinétművész és Jankó Attila fagottművész csatlakozásával kvintetté bővül.

Augusztus 12-én Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor közös szerzeményeit hallhatja a Pajtaszínház közönsége. A Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros-énekes és a Junior Prima-díjas színművész a Felhangolva című új koncert programmal érkezik Őriszentpéterre.

Augusztus 13-án a Bohemian Betyars zenél az őriszentpéteri Malom udvaron. Az önmagát speed-folk freak-punkként meghatározó együttes zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát, vagy éppen a melodikus témákat vegyíti magyar, balkáni és cigány dallamokkal, ezzel érkeznek az idei Hétrétországra.

Kollár-Klemencz László a Kistehén zenekar frontembereként vált ismertté, és a Budapest Bár vagy a Rájátszás koncertjein is találkozhatott vele a közönség. Augusztus 14-én a Rengeteg című zenei anyagát szólaltatja meg barátaival  az őriszentpéteri Malom udvaron.

Augusztus 15-én a jazz és a világzene határvidékén járunk. Könnyen érthető jazz -  ez a címe Tóth Viktor szaxofonművész délutáni beszélgetős koncertjének, melyet hang- és videó felvételek is gazdagítanak. Az esti programban olyan neves népzenei, jazz, illetve klasszikus zenei előadók lépnek fel, mint Balogh Kálmán, Bognár András, Csík János, Kováts Gergő, Kunos Tamás és Lakatos Róbert, akik Bognár Szilvia énekessel az Esszencia nevű formációt alkotják.

Augusztus 16-án fellép a Müller Péter Sziámi AndFriends, a zenekar szintén visszatérő vendég az Őrségben, ők az idei új nagylemezük, a Nevess magadra! számait hozzák el.

Lajkó Félix újra Hétrétországban! Augusztus 17-én kedden a vajdasági hegedűfenomén játszik a Malom udvaron, partnere ezúttal a gitáros Sidoo Attila, a Besh-o-Drom zenekar egyik alapítója, jelenleg a gipsy swing stílust képviselő Canarro tagja. (Esőnap: augusztus 18.)

A következő két nap a színházaké. Augusztus 18-án, szombaton a SimorÁg TánCirkusz előadása kínál élményt minden korosztálynak, este a felnőtteknek Esterházy Péter / Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című darabja az őriszentpéteri Pajtaszínházban.

Augusztus 19-én délelőttre és délutánra is jut egy-egy családi program a felvidéki Csavar Színház és a Ziránó Színház jóvoltából. Az esti felnőtt előadás pedig Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című filmjének adaptációja lesz, mely a soproni Petőfi Színház és több, határon túli magyar színházi csoport koprodukciója. Magyarországon első ízben itt, Őriszentpéteren lesz látható.

A klasszikus zene az őrségi templomokban jelenik meg egy-egy koncert erejéig a köztivál idején. A zárónapon, augusztus 20-án Borbély László Junior Prima-díjas zongoraművész Schubert műveket játszik a Pajtaszínházban. A köztivál 10 napos programját a Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje zárja augusztus 20-án délután.

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, Hétrétország Nyitott Portái várják a látogatókat a köztivál idején, mintegy 20 település 50 helyszínén. Akik a megadott vizit-órákban felkeresik őket, kézműves műhelyekbe, művészek műtermeibe nyernek bebocsátást, megismerkednek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, őrségi ételkülönlegességeket kóstolhatnak, testközelből fedezhetik fel maguknak az Őrség jellegzetes világát – ezt a közvetlenséget kínálja Hétrétország: ezért köztivál.

A Nyitott Portákon kívül kiállítások, filmvetítések, sport- és természetjáró programok, csillagnézés, őrségi tánctábor, filmes alkotótábor és kézműves kirakodó vásár is kapcsolódik még a Hétrétország köztivál programjához.

A jegyvásárlás idén a tixa.hu rendszeren keresztül történik, elérhetősége:
https://tixa.hu/hetretorszag

Hétrétország hírek
http://www.hetretorszag.hu/esemenyek

Hétrétország facebook
https://www.facebook.com/hetretorszag/
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-16 16:19

Úrilány szobát keres

Körmendi Kastélyszínház Társulat előadásaTovább

2024-04-16 16:12

Egy nap azért, hogy később még több legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-16 10:51

Nyit a körmendi mozi

2024. április 25-énTovább

2024-04-16 10:20

Kedvenc európai városom- rajzverseny

Beérkezési határidő: 2024. május 5.Tovább

2024-04-16 10:05

Szezonnyitás a Rábán

A nagy vízreszállásTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink