Hírek, aktuális / Folytatódnak a munkálatok a Vadása tónál

2018-06-10 13:43:48
A helyszínen mintegy százötven ember dolgozik folyamatosan a gát bordás megtámasztásán.

A péntekről szombatra virradó éjszaka, az Őrséget érő vihar következtében a Vadása tónál a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék következtében mindkét tórendszernél a tavakat elválasztó védműnél több helyen suvadást okozott. A gát megtámasztására június 9-én, szombaton munkálatok kezdődtek a tónál. A szombati napon száztizennyolc ember dolgozott azon, hogy a hegyhátszentjakabi lakosságot megvédje a gát átszakadását követő áradástól. A Vas megye önkéntes és hivatásos tűzoltói, mentőcsoportok tagjai, polgárőrök valamint az önkéntes helyi lakosság az esti órákig egészen nyolcezer homokzsákot helyeztek el, a gát bordás megtámasztása érdekében.

A munkálatok, június 10-én, vasárnap Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának eligazításával vette kezdetét. Az igazgató megköszönte az előző napon végzett munkát és kitartást, valamint meghatározta a feladatokat. A Vas megyei önkéntesség ereje vasárnap is megmutatkozott, ugyanis százötvennégy ember gyűlt össze a Vadása tónál, hogy közös erővel végrehajtsák a meghatározott feladatokat. A vasárnapi munkálatokra az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoporton, valamint a Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoporton túl Vasvár és Sorokpolány Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesületei, nyolc polgárőr egyesület, Felsőmarác, Körmend, Szentgotthárd, Táplánszentkereszt, Egyházasrádóc, Kisunyom, Rönök és Csákánydoroszló részéről érkezett segítség. Az önkénteseket további tíz tűzoltó egyesület, Nyőgér, Szentpéterfa, Sótony, Csákánydoroszló, Köcsk, Szakonyfalu, Felsőszölnök, Kőszeg, Bozsok, valamint Porpác képviselte, de a helyszínen a környező települések lakói is szép számban megjelentek, hogy segítsék a munkát.

A vihart követő áramszünetek, valamint vízátfolyások vasárnapra megszűntek. Elzárt település, lezárt út nincs a megyében.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink