Hírek, aktuális / Halottak napján is biztonságban

2018-11-01 08:29:35
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya preventív tanácsokat tartalmazó szórólapokkal hívja fel a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan kelnek útra és emlékeznek elhunyt szeretteikre. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában. A vagyonbiztonság kérdése is kiemelten kezelendő ezen időszakban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya felhívja az állampolgárok figyelmét az alábbiakra:

- Minden esetben zárják be a gépjárművet, az utastérben ne hagyjanak semmiféle értéktárgyat!

- Ha tömegközlekedéssel utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk legyen zárt állapotban, célszerű még a kezüket is a záron tartani.

- A mobiltelefont, pénztárcát soha ne a hátizsák külső zsebébe tegyék, mert onnan könnyebben kiemelhető.

- Addig se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, illetve a gépjármű okmányait az autóban, amíg felkeresik szeretteik sírját!

- Arról se feledkezzenek meg, hogy a vagyonbiztonság szabályainak betartása nemcsak a temetőn kívül, hanem azon belül is érvényes.

- Rövid időre se hagyják őrizetlenül a síron táskájukat, tartsák azt mindig maguknál!
Ezekben a napokban a közúti forgalom a többszörösére nő. Célszerű korábban elindulni, mivel a zsúfolt utakon a megszokottnál hosszabb menetidővel kell számolni, és elindulás előtt lehetőség szerint tájékozódjanak az esetlegesen kialakult torlódásokról, balesetekről, forgalmi változásokról. Kiemelten fontos, hogy ne csak magunkra, hanem egymásra is figyeljünk!

A megyeszékhelyen a Jáki úti temető környékén a közlekedés biztonságának fenntartása, a balesetek és a forgalmi torlódások megelőzése érdekében a rendőrök a polgárőrökkel közösen segítik a közlekedést. Indokolt esetben a környező utcák forgalmának átszervezése is várható, fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

A vidéki temetőknél a körzeti megbízottak munkáját a helyi polgárőrök segítik a gépkocsifeltörések és a zseblopások hatékonyabb megelőzése érdekében.

Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérjük, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Békés, nyugodt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink