Hírek, aktuális / Három tűzoltói beavatkozás kedden

2021-01-21 08:51:20
Három tűzoltói beavatkozás kedden

Két műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a tegnapi napon.

Huszonöt méter magas fa megdőlt és veszélyeztette a gyalogosforgalmat Körmenden, a Rákóczi utcában kedden reggel. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Családi ház nappalijában lévő szén-monoxid érzékelő jelzett be Balogunyomban, a Rákóczi Ferenc utcában kedden az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók helyszínre érkezéséig a lakók az ablakokat kinyitották, az ingatlant elhagyták. Az egység megpróbálta rekonstruálni a jelzés előtti állapotot, bezárta az ablakokat,  majd méréseket végeztek. Mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a ház levegőjében, majd a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. 

Begyulladt a korom egy családi ház kéményében Nádasdon, a Táncsics úton kedden este. A füst visszaáramlott a lakóingatlanba. A helyszínre a zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek magasból mentő tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugárral hűtötték a tetőt. Erre azért volt szükség, mert a kéményből kipattanó szikrák meggyújthatták volna a lakóház tetejét. A tűzoltók a kazánból az éghető anyagot eltávolították, valamint megbontották a faburkolatot. Ezt követően a tűzoltók nagy teljesítményű ventilátor segítségével átszellőztették az ingatlant, majd a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-03-06 10:57

Ideiglenesen szünetelteti a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban

csökkenti a tervezett üzemszünetek számát az E.ON Hungária Csoport Tovább

2021-03-06 10:51

Ügyfélfogadás a NAV központi ügyfélszolgálatain

az ügyfeleket előzetes időpontfoglalás alapján fogadjukTovább

2021-03-06 09:41

Városi Televízió műsorajánló

05. Körmendi BöngészőTovább

2021-03-06 09:29

Ittasan vezetett

A körmendi rendőrök eljárást indítottak a sofőrrel szemben.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink