Hírek, aktuális / Hófúvás nehezíti a közlekedést

2018-02-22 08:38:33
HÓFÚVÁS NEHEZÍTHETI MA A KÖZLEKEDÉST GYŐR-MOSON-SOPRON, VAS, ZALA, VESZPRÉM, SOMOGY ÉS BARANYA MEGYÉBEN


Az előrejelzések alapján Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyében a mai nap folyamán akár 50 km/órás széllökések is lehetnek, melyek az eddig lehullott és a várhatóan érkező friss havat is megemelhetik, így hófúvásos szakaszokat eredményezhetnek. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az érintett megyékben az aktuális út- és látási viszonyokról.

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ahol napközben újabb jelentős mennyiségű 5-15 cm friss hóréteg is kialakulhat. Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyében ugyanakkor 50 km/óra körüli széllökések eredményezhetnek hófúvásos szakaszokat, ugyanis az eddig lehullott és a csütörtöki napra érkező további friss havat a nagyobb erejű széllökések könnyen újra és folyamatosan a közutak burkolatára juttathatják.

 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még a téli üzemeltetési időszak előtt, novemberben kihelyezte valamennyi megyében a hófogó rácsokat, oda, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége. Az ilyen időjárási körülmények között kialakuló havas szakaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes – mivel a szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat a burkolatra, ezért eredményesen csak a viharos széllökések befejeztével tud fellépni a közútkezelő. A társaság a saját gépparkja mellett szükség esetén a szerződéses alvállalkozóit is az utakra rendeli, hogy a hófúvásos szakaszokon folyamatosan be tudjanak avatkozni.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a fentiek miatt arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.

Az aktuális útviszonyokról a legfrissebb információkat diszpécsereinktől kaphatják, telefonos elérhetőségeink megtalálhatóak a www.kozut.hu és a www.utinform.hu oldalon. Utóbbi oldalon minden nap, kora reggeltől késő estig, háromóránként teszünk közzé országos összefoglalót az aktuális út- és látási viszonyokról.Szombaton is télies idő várható. Az ország középső és nyugati területein, illetve az Északi-középhegységben havas eső, hó várható. Az éjszakai hőmérséklet is fagypont alatt lesz. Vasárnap hajnalban, reggel keleten még gyengén havazhat. Napközben a gomolyfelhőkből helyenként hózápor alakulhat ki. A szélvédett, havas tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek éjszaka.

Kérjük, a következő napokban is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Az aktuális útviszonyokról a legfrissebb információkat diszpécsereinktől kaphatják, telefonos elérhetőségeink megtalálhatóak a www.kozut.hu és a www.utinform.hu oldalon. Utóbbi oldalon minden nap, kora reggeltől késő estig, háromóránként teszünk közzé országos összefoglalót az aktuális út- és látási viszonyokról.
Szombaton is télies idő várható. Az ország középső és nyugati területein, illetve az Északi-középhegységben havas eső, hó várható. Az éjszakai hőmérséklet is fagypont alatt lesz. Vasárnap hajnalban, reggel keleten még gyengén havazhat. Napközben a gomolyfelhőkből helyenként hózápor alakulhat ki. A szélvédett, havas tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek éjszaka.

Kérjük, a következő napokban is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Az aktuális útviszonyokról a legfrissebb információkat diszpécsereinktől kaphatják, telefonos elérhetőségeink megtalálhatóak a www.kozut.hu és a www.utinform.hu oldalon. Utóbbi oldalon minden nap, kora reggeltől késő estig, háromóránként teszünk közzé országos összefoglalót az aktuális út- és látási viszonyokról.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink