Hírek, aktuális / III. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt kick-box verseny

2020-10-06 19:07:44
III. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt kick-box verseny

Több mint fél év kényszerpihenő után először rendeztek hivatalos kick-box versenyt Magyarországon. A kiéhezett kick-box társadalom krémje is küzdőtérre lépet. A Nádudvaron szombaton és vasárnap lebonyolított felkészülési viadalon szombaton 125-en, vasárnap pedig több mint 200-an léptek tatamira. A verseny szigorú járványügyi előírások mellett zajlott le, a visszajelzések pedig megerősítették abban a szándékukban a sportág vezetőit, hogy megrendezzék az országos bajnoki döntőket is – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A nádudvari esemény a négy tatamis szabályrendszer – a pointfighting, a light-contact, a kick-light és a formagyakorlat – kick-boxosainak adott lehetőséget arra, hogy a koronavírus járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően újra megmutathassák tudásukat.
Galambos Péter MKBSZ-elnök elmondta, hogy roppant komolyan vették a járványügyi szabályok betartását, és eleve a maximális biztonság miatt húzták szét a programot a szokásos egynapos ról kétnaposra. 
"Mindenkinek, aki belépett a sportcsarnokba, ellenőriztük a testhőmérsékletét, az indulóknak pedig aláírásukkal kellett igazolniuk, hogy nem covid-fertőzöttek. Utóbbi a kiskorúaknál az őket kísérő szülő írta alá, de az is jellemző a biztonsági intézkedésekre, hogy minden fiatal csak egy kísérővel jöhetett. Számos helyen voltak kézfertőtlenítő pontok, a nézőtéren kötelező volt a maszk viselése, miként a bírók is abban bíráskodtak, így leginkább csak az éppen versenyzőkön nem volt maszk. Különösen jó volt látni, hogy mennyire fegyelmezett és együttműködő volt mindenki a szabályok betartásában."

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend öt versenyzővel nevezett erre a viadalra. Két aranyérem, két ezüstérem, és egy bronzérem volt a termés.


Horváth Szabolcs kadet-1, -42kg, light-contactban, és kicklightban is megmérettette magát. Sok esetben Dávid és Góliát küzdelmet láthattunk tőle, de egyik szabályrendszerben sem talált legyőzőre! Így mindkét szabályrendszerben a dobogó legmagasabb fokára állhatott, aranyérmet szerezve.


Andorka Szabolcs is ebben a kor és súlycsoportban versenyzett. Neki sajnos nem jött ki a lépés mindkét szabályrendszerben. Kicklightban kiesett, de light-contactban III.helyezett lett. A bronz csatát Kissebesi Vilmos budapesti versenyzővel vívta, és a végén Szabolcs kezét emelték magasba.


 
Czeczei Márton Álmos kadet-2, -47kg, light-contact szabályrendszerben lépett tatamira. Okos játékkal a döntőbe jutásért budapesti ellenfelét utasította maga mögé 3:0 pontozásos győzelmet aratva. A döntőben a papírforma szerint alakult a küzdelem, Hammer Máté Halker Király Team versenyzője magabiztosan ragadta magához az első helyet. Így versenyzőnk egy szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott.

Lakatos Erik kadet-2, +69kg, kick light szabályrendszerben mérettette meg magát. Versenyzőnk ezen a versenyen debütált, és nagyon jól szerepelt. A döntőben debreceni ellenfelével szemben, fej-fej mellett haladva  az első menetben vezetett, de sajnos a második menetben sérülés miatt nem folytathatta a küzdelmét. Így ezüstéremmel térhetett haza első versenyéről.

Lakosi Márton junior, -84kg, kick light szabályrendszerben versenyzett. Sajnos a sorsolás nem kedvezett neki, hisz mindjárt az első küzdelmét  azzal a Holczmüller Bencével, Agro Bio Classic versenyzője kellett vívnia aki toronymagasan megnyerte ezt a súlycsoportot. Így versenyzőnknek maradt a tapasztalatszerzés ezen a viadalon.

Andorka Imre

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:35

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink