Hírek, aktuális / Játékost cserél csapatunk, az Egis Körmend

2020-02-19 10:17:39
Játékost cserél csapatunk, az Egis Körmend

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy közös megegyezéssel felbontottuk csapatunk idegenlégiósa, Erjon Kastrati szerződését.
Szeretnénk megköszönni „Kastro” csupaszív játékát, odaadó munkáját, amivel hozzájárult ahhoz, hogy az Egis Körmend a 2. helyen áll a tabellán. Köszönjük azokat a pillanatokat, amelyek vele kapcsolatban emlékezetesek maradnak számunkra. Ilyen volt például az év eddigi talán legfontosabb mérkőzésén bemutatott blokkja.
https://youtu.be/eChDED3trkA
További sok sikert kívánunk Erjonnak mind a pályán, min pedig a magánéletben!

A helyére az amerikai Wesley Persons Jr. érkezik hozzánk, aki egyetemi évei alatt ugyanúgy a Troy Trojans csapatában kosarazott, mint Jordon Varnado. Három éven át csapattársak voltak.

Az 1995. augusztus elsején született Wesley Persons Jr. 191 centiméter magas, 88 kilogramm súlyú játékos, akinek családjában komoly hagyományai vannak a kosárlabdának, hiszen édesapja, Wesley Persons és nagybátyja, Chuck Connors Persons is NBA játékos volt, utóbbi 2017-ig edzőként is dolgozott.

A játékoscseréről Matthias Zollner a következőket mondta:
„Először is szeretnék köszönetet mondani Erjon Kastratinak az itt elvégzett, közel hathónapos munkájához. Ő nagyon jó játékos és még jobb ember! Nagy öröm volt vele dolgozni! Minden jót kívánok neki a folytatáshoz és – ahogy korábban is mondtam, a kosárlabda világa elég kicsi – remélem, hogy hamarosan találkozunk újra és talán még fogunk együtt dolgozni. Nagy öröm volt vele az itteni munka, hálás vagyok mindenért, amit tett!
Ugyanakkor azt látnunk kellett, hogy a csapatunk jelenlegi helyzetében más típusú, más poszton játszó kosarasra van szükségünk, hogy az irányítóként játszó Frank Turnert tehermentesíteni tudjuk. Olyan játékost kerestünk, aki jól kezeli a labdát, aki le tudja venni a terhet az első számú irányítónkról. Ezért hoztuk meg ezt a döntést, ezért cserélünk.
Az én filozófiám szerint – hiszen a kosárlabda csapatsport – szükséges, hogy olyan gárda álljon össze, amely nem csak játéktudásban, de emberi kvalitásokban is megfelelő. Ezért néha hosszabb ideig tart megtalálni az igazán ide illő játékost, hiszen nem csak a szakmai tudás érdekel, hanem a karakter is. Azt gondolom, hogy a mostani csapatban ilyen játékosaink vannak, akik nem csak sportolóként, de emberi oldalról is kiválóak. Nagyon remélem, de a tapasztalatok alapján szinte biztos is vagyok abban, hogy Wesley személyében is ilyen játékost találtunk. Beszéltem vele is többször, és olyan emberekkel is, akik ismerik őt. Mindenki azt mondta, hogy kiváló karakter. Olyan, aki keményen dolgozik, és akinek jó a személyisége. Azt gondolom, hogy nagy segítségünkre lehet. A képességeit már az egyetemen is megmutatta. Látszik, hogy jól dob, jól bánik a labdával, de nem csak támadásban, védekezésben is harcos játékra képes. És jól illeszkedik a képbe az is, amit a múlt szezonban Olaszországban mutatott. Most Chiléből érkezik, és az ottani bajnokság ugyan nem a legjobb a világon, de az biztos, hogy megfelelő formában érkezhet onnan, hiszen játékban volt, így nincs olyan kockázat, hogy nem megfelelő állapotban vagy sérülten jönne. És ez megnyugtató lehet a számunkra. Most az edzői stábon a sor, hogy a két új játékost, Wesley-t és Tóth Norbertet minél gyorsabban beépítsük a csapatba, hogy megtanítsuk nekik azt, ahogy mi játszunk. Illetve, hogy ebben őket hogyan tudjuk a legjobban használni. Ez a mi feladatunk lesz, edzőké. Most újra le tudjuk rakni egy remélhetőleg sikeres idény alapjait a szezon hátralévő részére, ami rengeteg munkát követel meg tőlünk. Készen állunk erre a munkára, akár már ma, de különösen péntektől, amikor már mindenki itt lesz.”
Tudjuk, hogy Jordon Varnado együtt játszott Wesley-vel az egyetemen. Őt is kérdezte róla?
„Bolond lettem volna nem kérdezni, hiszen mint mondtam, azt tudhattuk, hogy jó játékos, de azt is mindenképpen szerettem volna tudni, hogy milyen ember. Úgyhogy nem is a játéktudásáról kérdeztem Jordont. Beszélgettünk arról, hogy milyen volt csapattársként, hogyan viselkedett a közösségben. De megkérdeztem róla számos olyan edzőt is, akinek csapata ellen játszott. Ez azért fontos, mert a szakemberek a saját játékosukról könnyen mondják, hogy „Persze, jó srác!”, de sokkal többet elárul mindenkiről az, ahogy ellenfélként látták mások. És a visszajelzés mindenki részéről pozitív volt, ezért is esett rá a választásunk.”

Forrás: Egis Körmend

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-04-05 07:22

733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

és elhunyt 2 idős betegTovább

2020-04-04 18:50

Segítse munkánkat!

Tájékoztató a vízmérők leolvasásárólTovább

2020-04-04 10:26

Virtuális látogatás az Esterházyaknál

kulturális helyszínekTovább

2020-04-04 10:18

Áramszüneti értesítés

2020. április 9-énTovább

2020-04-04 10:11

Eltűnt, keresik

ha van információja segítsen!Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink