Hírek, aktuális / Jubilál az ország legnagyobb kerti partija

2019-07-06 11:15:01
Rengeteg szülinapi meglepetéssel és soha nem látott mennyiségű ajándékkal készülnek a szervezők a 10. AlteRába Fesztiválra, amelyet július 9. és 13. között rendeznek meg a körmendi Rába Szabadidőcentrumban. Az ünnepi  programsorozaton idén visszatér a nagy sikerű Dívák Napja, a hétvége pedig a rockzene kedvelőié lesz.

A jövő kedden induló jubileumi AlteRábán az ünnep alkalmából több, mint ezer ajándékot osztanak szét a koncertek látogatói között, az öt nap alatt különösen nagy értékű nyeremények is gazdára találnak. A tizedik fesztiválra a fellépők szintén sok-sok meglepetéssel készülnek, többek között Beck Zoli, Likó Marci és Müller Péter hoznak különleges köszöntő
műsort Körmendre. A zenekarok közül sokan másnapig a városban maradnak, így a látogatók a koncertek utáni bulikon is találkozhatnak kedvenceikkel.

A nyitónapon, július 9-én a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company és a Zaporozsec lép színpadra. Másnap a hagyományos „alterábás" hangulatot a 30Y, az Intim Torna Illegál, a Kaukázus és a Kiscsillag biztosítja. Csütörtökön visszatér a régi, óriási sikerű Dívák Napja, amelyen a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies, a Péterfy
Bori és a Love Band, valamint a Firkin lép fel. A péntek az elmaradhatatlan bandáké, így a Vad Fruttik, a Müller Péter Sziámi And Friends és a Pál Utcai Fiúk játszik, de koncertezik a Belga is. Az AlteRába zárónapja, a szombat a keményebb zenét kedvelőké lesz, a rockos esten Ossian, Road, Fatal Error, Depresszió és AC/DP a kínálat.

A szülinapos AlteRábán délutánonként fiatal, feltörekvő zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget. Ezeket a koncerteket ezúttal is térítésmentesen lehet látogatni.

Az ország legnagyobb kerti partijának öt napja alatt – a hagyományoknak megfelelően - több jótékonysági megmozduláson vehetnek részt a fesztiválozók. Az AlteRába ismét vendégül látja a Rum Kastélyban élő szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat, akik a Bagossy Brothers Company tagjaival is szeretnének találkozni. Az évek során kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően a helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központ ellátottjainak csoportja szintén több alkalommal tiszteletét teszi a Rába-parton. Erdélyi Rolika gyógyulását ugyancsak hosszú évek óta támogatja az AlteRába. A kisfiú ezúttal nem csak vendég, hanem fellépő is lesz, hiszen július 12-én, 20.50-kor Esti Mesét mond a nagyszínpadon. Rolika ezzel az eddigi támogatásokat szeretné megköszönni a fesztiválozó közönségnek.


A 4 és 5 napos, elővételi bérletekhez vasárnapig még hozzá lehet jutni a tixa.hu oldalon. Felnőtt kísérettel 12 éves korig a belépés ingyenes.

A városban – közkívánatra – idén ismét fesztivál taxi működik, a szolgáltatás fix tarifával vehető igénybe.

A GYSEV Zrt. és az AlteRába Fesztivál megállapodása alapján 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a körmendi zenei program látogatói a vasúttársaság járatain. Az odaút mellett a visszaútra is szól az akció, ami akkor már a fesztiválon kapott karszalaggal vehető igénybe.

Az idei esztendőben is Fesztiválrádió sugároz a városban és a környéken. A körmendi csatornán az AlteRába ideje alatt a legfrissebb fesztiválhírek és a legjobb AlteRábás zenék szólnak. A Körmend FM műsorát a 99,8 MHz-es frekvencián, vagy a www.kormendfm.hu oldalon lehet hallgatni.


A 10., jubileumi AlteRába július 9-én, kedden veszi kezdetét a körmendi Rába Szabadidőcentrumban. A részletes program:
http://www.alterabafesztival.hu/alteraba/programfuzet

Az AlteRába Fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink