Hírek, aktuális / Kitüntetéssel ismerték el Kiskós Ferenc tevékenységét

2021-08-27 14:14:34
Kitüntetéssel ismerték el Kiskós Ferenc tevékenységét

Ezüst érdemkeresztet vehetett át a vasi temetkezési vállalat korábbi vezetője

Rangos elismerésben részesült augusztus 20-a alkalmából Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. korábbi vezetője, akinek Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a magyar ezüst érdemkereszt kitüntetés polgári tagozatát adományozta. A kitüntetést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át.


Az állami ünnep alkalmából 18- án tartotta a honvédelmi tárca a központi ünnepségét Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Az ünnepi rendezvényen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter többek között kijelentette, hogy az államalapítás óta eltelt több mint ezer év méltán teheti büszkévé Magyarországot és a magyar embereket. Szent István rögös úton járt, de neki köszönhető a magyar állam és a magyarországi keresztény egyház alapjainak megteremtése. Illyés Gyula szavait idézve „A szél kihívásaira a fa a gyökereivel válaszol”, márpedig a magyar nemzet is ezeréves gyökerekkel rendelkezik, értékekkel, amiket elődeink alkottak, és amelyeket minden körülmény között védeni kell. Ha megnézzük, hogy a Kárpát-medencébe érkező népcsoportok közül melyek maradtak meg, akkor elmondhatjuk: államalapító királyunk nemcsak jó úton járt, hanem amit tett a magyarságért, arra büszkének kell lennünk” – jelentette k i a tárcavezető, majd hozzátette: „A magyar kormány továbbra is azon az úton jár, amelyet első királyunk intelmeiben, parancsaiban megfogalmazott.
Ezen az úton pedig egységre van szükség”. Az ünnepség végén dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese kitüntetéseket és elismeréseket adott át. A kitüntetettek sorában ott volt Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. korábbi vezetője, akinek a miniszter a magyar ezüst érdemkereszt kitüntetés polgári tagozatát nyújtotta át a Vas megyében található hadisírok, közszobrok és világháborús emlékművek felújításában vállalt kiemelkedő szerepének elismeréseként.

CST
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink