Hírek, aktuális / Közlekedési baleset

2020-12-16 10:06:06
Összesítő Vas megyéből
 
Az elmúlt 24 órában történt az utakon.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy, személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink egy, anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2020. december 15-én, a 7411-es számú úton. Egy őriszentpéteri lakos személyautóval közlekedett Pankasz felől Felsőjánosfa irányába, amikor haladása során a 17-es kilométerszelvényben, a nedves úttesten elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba csapódva állt meg. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a gépjármű sofőrje könnyebben megsérült. A helyszíni intézkedés során a rendőrök a balesetet okozó gépkocsivezetővel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Munkatársaink megállapították továbbá, hogy az őriszentpéteri férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a gépkocsit jogtalanul használta. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a téli csapadék miatt csúszóssá váló utak, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni!
A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

A balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet azzal, ha a közlekedésük során a szabályokat betartják, egymásra odafigyelnek, türelmesek, toleránsak és empatikusak egymással.  

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

… hogy mindenki hazaérjen!


Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink