Hírek, aktuális / Közlekedési balesetek

2021-12-02 09:31:18
Közlekedési balesetek

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, 2021. december 1-jén 5 óra és 2021. december 2-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.
 
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. december 1-jén, a kora reggeli órákban, Körmenden. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Rákóczi Ferenc úton a városközpont felé, amikor balra kanyarodása során összeütközött egy, vele szemben közlekedő gépkocsival. Az elsődleges orvosi vélemény alapján az egyik sofőr könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

Közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. december 1-jén, a kora esti órákban, Körmenden. Egy nádasdi lakos személygépkocsival közlekedett a Mátyás Király utcában a Rákóczi Ferenc út irányába, amikor balra kanyarodása során elütött egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogost. A baleset során a gyalogos férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A közúti ellenőrzések során egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Celldömölkön. A rendőrök a sofőrt további mintavétel céljából előállították és vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-01-18 10:35

Tízéves jubileumot ünnepelt a körmendi 3F-K Fotóklub

Minél több fiatalt szeretnének bevonni a fotózás izgalmas világábaTovább

2022-01-18 09:21

Eltiltás hatálya alatt vezető férfival szemben intézkedtek a körmendi rendőrök

Ittas sofőrt és körözött férfit fogtak el a rendőrök SzombathelyenTovább

2022-01-18 08:58

Megjelent a Körmendi Híradó

XX. évfolyam 1. számTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink