Hírek, aktuális / Meghívó tűzoltó gépjárműfecskendő ünnepélyes átadására

2018-03-16 10:26:27
Meghívó
az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére történő tűzoltó gépjárműfecskendő ünnepélyes átadására

 
Az ünnepségen köszöntőt mond V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, majd Szvoboda Tamás, Egyházasrádóc polgármestere. A rendezvény végén pohárköszöntőt mond Szijj István, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.


Az ünnepség időpontja: 2018. március 17. 11.00 óra (szombat)
Helyszíne: Egyházasrádóc Önkormányzat épülete előtti tér (hősi emlékmű),
                    Egyházasrádóc Kossuth Lajos utca 91.



Az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1909-ben az akkori Kissároslak községben alakult. A mostani Egyházasrádóci akkor Kisújfalu, Kissároslak, Rádóc településrészekből vált eggyé.

Az egyesület megalakulása óta szerves része a település tűzvédelmének, illetve kulturális életének. Az egyesület tagsága megalakulás után folyamatosan növekedett. A generációk váltották egymást az egyesületben, a tagság apáról fiúra szállt.

Az egyesület jelenleg 60 taggal és 35 pártoló taggal rendelkezik.

Az egyesületnek hosszú időn át volt saját színjátszó köre, illetve állandó részvevői voltak a tűzoltó versenyeknek területi és megyei szinten. Kiemelten vettek és vesznek részt a történelmi egyházak rendezvényein. A megalakulás után hosszú évtizedeken át a helyi tűzoltók végezték a temetési szertartásokat a településen.

A megalakulás oka az akkori tűzvédelmi helyzet javítása, amely a jelenlegi korig elnyúlik. Az egyesület önkéntes tevékenysége jelenleg is kiemelkedő.

A tagság az elmúlt években részt vett a Rába árvizeinek kártételeinek felszámolásában, és az Őrség mentőcsoport tagjaként részt vett 2013-ban a dunai árvíz védekezési munkálataiban, Győrújfaluban, illetve Dunaszentpálon.

Az egyesület 2013-ban együttműködési megállapodást kötött a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal, így kiemelt szakmai felügyelet mellett végzi a szaktevékenységgel járó feladatait.

A pályázati forrásokat a lehetőségekhez mérten minden évben kihasználják, így évente megközelítőleg 1 millió forint értékben növelik az egyesület vagyonát, és így egyre modernebb felszerelésekkel tudnak részt venni a település védelmében.

Kiemelt pályázati beszerzés volt egy 9 személyes kisbusz elnyerése 2015. évben vidékfejlesztési támogatás keretében. Az elnyert kisbusz azóta is szolgálja a tűzoltóság mellett a település iskoláját, óvodáját, önkormányzatát, illetve a helyi időseket.

A most átadott gépjárműfecskendő egy terepjáró képességű gépjármű, mely 2000 liter vizet, 200 liter habképző anyagot szállít, műszaki mentési eszközökkel felszerelt. A gépjármű ezáltal egy biztos pontja lesz Egyházasrádóc és a környező települések tűzvédelmének.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink