Hírek, aktuális / Megszerezte első győzelmét a szinte teljesen új kerettel felálló gárda

2021-09-19 11:13:30
Megszerezte első győzelmét a szinte teljesen új kerettel felálló gárda

Teljes újjáépítés kezdődött idén a körmendi futballcsapatnál

A tavalyi kitűnő szezonzárás után eléggé kaotikusan alakult a nyár a csapat számára. A tavalyi szezon utolsó hét mérkőzését megnyerte a csapat, elég impozáns, 26 lőtt és egy kapott gól mutatóval, valamint a gólkirályi címet is körmendi játékos szerezte, aminek a sorsa az utolsó mérkőzésen dőlt el. Ennek ellenére a nyáron tíz játékos távozott a csapattól. Így a ráépülés és az esetleges továbblépés helyett az újjáépítés vette kezdetét.

A fiatalok diadala
– Ha egy csapatból tíz játékos távozik, az óriási érvágás, de úgy gondolom, sikerült normalizálni a helyzetet – kezdte gondolatait Kurucz Ádám vezetőedző. A nyár folyamán hét új játékos érkezett a csapathoz. Zsoldos Attila és Sipos Marcell (a szezon első edzőmérkőzésén súlyos sérülést szenvedett, így az egész szezont kénytelen kihagyni – szerk.) a Zalalövő csapatától, László Dániel  Egyházasrádócról, Lakosi Dávid a szombathelyi Király csapatától, Bita Patrik Ausztriából, Majczán Kevin Szentgotthárdról, Ligeti Kristóf Zalabaksáról csatlakozott a csapathoz. Az U19-es csapatból két játékos került a felnőtt kerethez, Krajczár Martin és Németh Bálint. Mindketten nagy ígéretei a körmendi futballnak, ezt bizonyítja az is, hogy a csapatnak sikerült megnyernie a hazai pályán megrendezett 42. Négy Városok Tornáját, amin a legjobb hazai játékos, a 17 éves Németh Bálint lett.

Nehézkes kezdet
A bajnokságot a frissen feljutó Haladás Zanat csapatával kezdte a fűrész, aki meglepetéscsapata lesz az idei szezonnak. Hazai pályán egy 1:1-es döntetlennel indított a Körmend. Ezt követően Rábapatyra utaztak, ahol jelentős erősítések történtek a nyár folyamán és meghatározó csapattá emelkednek ki a mezőnyből. Idegenben egészen a 95. percig vezetett a Körmendi FC 1:0 arányban, de az utolsó utáni pillanatban egy szerencsétlen találattal egyenlíteni tudott a hazai csapat, így
ezt a mérkőzést is iksszel zárták. Egy héttel később a Szentgotthárd csapatát fogadták hazai pályán, ahol szintén 1:1-es végeredmény született. Később ezt az eredményt elvették a hazaiaktól, és 0:3 arányban óvás miatt a Szentgotthárd csapata nyerte a mérkőzést. – Próbáltam utánajárni, hogy a több mint 100 éves egyesületi múlt alatt kezdett-e a csapat egymás után három 1:1-es döntetlennel, de még a „nagy öregek” sem emlékeznek rá. A viharfelhők gyülekezni látszódtak, ismét hazai környezetben a Vépet fogadtuk, ahol hiába vezettünk a meccs elején, a félidőre már a Vép mehetett előnnyel. A
félidő után morálisan összezuhant a csapat és végül eddigi regnálásom során a legnagyobb vereséget szenvedtük el, 1:6 arányban maradtunk alul a Vép ellen. Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, egy kőkemény szomszédvári rangadóra Vasvárra utaztunk, ahol egy gyengébb első félidei játék után a második félidőben már azt az arcát mutatta a csapat, amit látni szeretnék, és meggyőző játékkal 1:3 arányban győztük le a hazai gárdát – összegzett a tréner. A gárda még érdekelt a Vas Megyei Kupában is, ahol az első két fordulóban nagyarányú győzelmeket arattak.
– Összeségében a nagy játékosmozgás ellenére kezd kiegyenesedni a csapat, de az természetes folyamat, hogy tíz játékos távozása nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét és morálját. Egy teljesen új csapat kialakításához és összecsiszolásához pedig idő kell. Ebben az időszakban lesznek hullámvölgyek és hullámhegyek is, de azt garantálhatom a szurkolóinknak, hogy a játékosok a  szívüket, és a lelküket is ki fogják tenni a pályára – zárta szavait Kurucz Ádám.

MP
Körmendi Híradó



Archív lapszámok


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

2024-03-18 09:18

Megjelent a Körmendi Híradó

XXII. évfolyam 3. számTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink