Hírek, aktuális / Megyei döntőn szállt versenybe az ifjúság Csepregen

2019-04-18 12:05:21
Megyei döntőn szállt versenybe az ifjúság Csepregen

   Tizennégy csapat, köztük általános és középiskolások mérték össze tudásukat a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Vas megyei területi döntőjén április 17-én a csepregi Malomkert és Sport pályán.

A reggeli órákban már izgalommal telt ifjúság lepte el a sportpályát, mindenki a legjobb tudása szerint szeretett volna bizonyítani és cél az országos döntőbe való delegálás volt. A versenyt Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere és Poór Balázs tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő nyitották meg.
A diákoknak tizennégy akadályból álló pályát kellett teljesíteniük. Volt, ahol puttonyfecskendővel kellett célba lőni, tűzoltó védő és szakfelszereléseket felismerni, de osztott sugarat is szereltek a versenyzők, valamint kerékpáros ügyességi versenypályát is teljesítették. Izgalmas helyszínnek bizonyult az elsősegély állomás, ahol imitátorok által modellezett balesettel álltak szembe a csapatok. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpáros ügyességi versenyt tartott, míg a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság állomásánál vízkárelhárítási feladatokat kellett végrehajtania a versenyzőknek.
A verseny szoros küzdelemmel ért véget. Azok az általános és középiskolai csapatok, akik az első helyezést érték el, automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe, amelyet április 27-én rendeznek majd meg Budapesten. A legjobbaknak járó elismeréseket Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere és Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke adták át.

Általános iskola kategóriában:
  1. helyezett: Gárdonyi Géza Általános Iskola - Sorkifalud
  2. helyezett: Batthyányi Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Jánosháza
  3. helyezett: Szentpéterfai Horvát – Magyar Kéttannyelvű Nemzetiségi Általános Iskola
Középiskola kategóriában:
  1. helyezett: Gépipari és Informatikai Műszaki Szakgimnázium - Szombathely
  2. helyezett: Répcelak ÖTE középiskolás csapata
  3. helyezett: Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola – Körmend
A legjobbnak bizonyuló csapatok azon kívül, hogy továbbjutottak az országos döntőbe, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság ajándékát is elnyerték, ami egy Kis-Balatoni kirándulás lesz.
Különdíjat ajánlott fel Csepreg Város Önkormányzata a vízkárelhárítási feladatot legjobban teljesítő csapatok részére. Általános iskolák között a Gárdonyi Géza Általános Iskola Sorkifalud csapata, míg középiskolák között Répcelak ÖTE középiskolás csapata kapta.
Tűzoltó állomáson legjobban teljesítő csapat általános iskola kategóriában Répcelak ÖTE ifi csapata, míg középiskola kategóriában a Gépipari és Informatikai Műszaki Szakgimnázium csapata lett. A díjat Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség ajánlotta fel és Kovács András elnök adta át.
Az RSOE különdíját a rádiós segélyhívó állomáson elért eredményéért általános iskola kategóriában a Váci Mihály Általános Iskola csapata, míg középiskola kategóriában Répcelak ÖTE középiskolás indulói kapták.  Az elismerést Poór Balázs tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője adta át.
Igazgató úr a verseny zárásaként megköszönte valamennyi csapat részvételét, lelkesedését, a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, a megyei tűzoltó szövetség támogatását, a társ és együttműködő szervek aktív részvételét, valamint a házigazdának a helyszín biztosítását. A győztes csapatoktól tisztes helytállást kért az országos versenyen.

Gratulálunk a csapatoknak!
Forrás: Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink