Hírek, aktuális / Preventív tanácsok az online vásárláshoz

2020-12-13 10:29:24
Preventív tanácsok az online vásárláshoz

Az online vásárlásnak kockázatai is vannak. Kérjük, hogy fogadják meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

A webáruházakban történő vásárlás egyszerűen és gyorsan lebonyolítható a nap bármely órájában. Tisztában kell azonban lenni azzal, hogy az online vásárlásnak kockázatai is vannak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, hogy a biztonságos online vásárlás érdekében, fogadják meg az alábbi tanácsokat!
 
- Az adott webáruházban történő első vásárlás előtt célszerű elolvasni a honlapon található vásárlói bejegyzéseket, illetve az egyéb fórumokon fellelhető értékeléseket.

- Első alkalommal ajánlatos kisebb értékű terméket rendelni, így meggyőződhet róla, hogy a kereskedő megfelelő minőségben, a vállalt kötelezettségeinek megfelelően szállítja-e le a megrendelt árut. Természetesen egyetlen rendelés szerződésszerű teljesítése még nem garantálja a kereskedő megbízhatóságát.

- A megrendelés leadásakor mindenképpen célszerű az utánvétes, azaz a termék átvételekor történő fizetést választani. Ebben az esetben, ha nem érkezik meg az áru, nem éri anyagi kár.

- Ha a szállításkor – a futár jelenlétében – az derül ki, hogy a csomagban nem a megrendelt termék van, vagy a visszaigazolt árnál többe kerül, nem kell a terméket átvenni és a vételárat megfizetni.

- Amennyiben probléma merül fel a vásárlás során, panaszával a webáruház üzemeltetőjéhez elektronikus levélben és postai úton is fordulhat, amelyre az üzemeltető harminc napon belül írásban köteles érdemben válaszolni.

- Az internetes apróhirdetések esetében a vásárlás sokkal nagyobb kockázattal bír. Ezeknél a vásárlásoknál sem a hirdetőről, sem a termékről nem áll rendelkezésre pontos információ. Amennyiben nem ismeri személyesen a hirdetőt, rendkívüli körültekintéssel és óvatossággal kell eljárnia! Ilyenkor még az utánvétes fizetés sem jelent garanciát, hiszen a fizetést követően lehet átvenni a csomagot és a tartalma csak ekkor válik ismertté.

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink