Hírek, aktuális / Rajtra kész a XXII. Cell-Cup

2018-08-09 11:26:11
Rajtra kész a XXII. Cell-Cup, Magyarország legnagyobb kézilabda fesztiválja


Veszprém - 15 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Feröer-szigetek, Franciaország, Izland, Izrael, Kuvait, Lengyelország, Magyarország, Németország, Norvégia Oroszország, Románia, Szaúd- Arábia) több mint 103 csapatával augusztus 12-18. között kerül megrendezésre a 22. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál.


A torna Veszprém város kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István tiszteletbeli és Dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.


Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára a nevezések lezárta alapján ebben az évben 15 ország több mint 103 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is megtalálhatóak összesen 4 korosztályban, 8 férfi/fiú és női/lány kategóriában.


A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 10 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.


A helyezett csapatok érem-, oklevél- az elsők pedig egyedi korona díjazásban és értékes sportfelszerelésben részesülnek. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazásra kerül a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.


A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők. A mérkőzésekre, az impozáns nyitó-és záró gálára várják a nagyközönséget is, hiszen garantált a jókedv és színvonalas szórakozás mindenki számára. A rendezvény részletes programja a www.cellcup.hu oldalon is megtekinthető.


A kézilabda fesztiválra Európa számos országából 18 nemzetközi, Magyarországról pedig 10 MKSZ játékvezetői páros érkezik.


Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik továbbvinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja minőségi mérkőzésekkel,számtalan programmal, ahol a kézilabda sport szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket – egyszóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek!” - mondta el Süle Nándor, a fesztivál megálmodója és főszervezője.Az elmúlt 21 évben 55 ország 2135 csapatának több mint 39.240 versenyzője fordult meg a Cell-Cup Dunántúli játékhelyszínein.
A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városából. Ebben az évben négy korosztályban 42 együttes szerepelt az eseményen, hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan emelkedett, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. A Cell-Cup előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött. A részvevő országok száma pedig egyre többször meghaladta a 20-at.
A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, így a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínálnak a sportolóknak és a vendégeknek.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-08-08 11:33

Ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök

Büntetőeljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.Tovább

2020-08-07 19:15

Körmendi Napok 2020

Részletes programTovább

2020-08-07 18:42

Körmendi Napok 2020

Részletes programTovább

2020-08-07 18:27

Felhívás főzőversenyre

Körmendi Napok 2020Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink