Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-01-25 10:18:41
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül hat, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Letért az útról személygépkocsijával és a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árok falának csapódott, majd járművével az oldalára borulva állt meg egy kaposvári férfi Vasszentmihályon. A baleset következtében a sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett.

A 11-es Huszár útról az Öntő utcába akart kanyarodni egy személygépkocsival közlekedő helyi asszony a megyeszékhelyen, amikor elsodort egy, a gyalogos átkelőhelyen közlekedő férfit. A gyalogos előbb a jármű motorháztetejére, majd az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Az illetékes rendőrkapitányságon vizsgálják a balesetek körülményeit.

A Főkapitányság illetékességi területén egy szombathelyi, egy keceli, egy táplánszentkereszti, egy dégi és egy vasvári sofőr esetében merült fel a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően ült volán mögé. Mind az öt férfi esetében pozitív értéket mutatott az alkalmazott alkoholszonda, ezért velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság. Munkatársaink a szombathelyi, a keceli, a táplánszentkereszti és a vasvári férfi vezetői engedélyét elvették. A dégi férfi azonban nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, így vele szemben a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárás is indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Sárváron igazoltatták azt az 51 éves rábapatyi lakost, akiről kiderült, hogy a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség elfogását rendelte el. A férfit munkatársaink előállították a Sárvári Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság                               
                              

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink