Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-05-11 10:41:41
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül hat, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy kerékpárral közlekedő helyi férfi az Őrség utca és a Szőllősi sétány kereszteződésénél egy személygépkocsival ütközött. A baleset következtében a biciklis az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

A 84-es számú főúton, Sárvár felől Sümeg irányába tartott kistehergépkocsijával egy rábapatyi férfi, amikor a főút 57-es kilométerszelvényénél letért az útpadkára és az árokba sodródott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkohol fogyasztását követően ült volán mögé, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Továbbá kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, így szabálysértési eljárás is indult ellene.

Egy szentgotthárdi és egy kenyeri járművezető is fennakadt az ellenőrzésen. Előbbit Szentgotthárdon, utóbbit pedig Vönöckön ellenőrizték munkatársaink. Az alkalmazott alkoholszonda esetükben pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrökkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság. A kenyeri férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették munkatársaink, azonban a szentgotthárdi férfi nem tartotta magánál az okmányait, ezért vele szemben szabálysértési eljárás is indult.

A Szombathelyi Törvényszék lopás vétség elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztés-büntetés letöltése végett kereste, valamint a Körmendi Járásbíróság is lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot azzal a helyi férfivel szemben, akit a megyeszékhelyen igazoltattak munkatársaink. A férfit a rendőrök átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

Egy, Celldömölkön ellenőrzött pápai nőt pedig a Celldömölki Rendőrkapitányság körözött, mivel a kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. Az asszonyt munkatársaink előállították és őrizetbe vették.


A nyomozó hatóság vádemelési javaslattal zárta le az eljárást Vas megyében.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a rendőrök 2018. március 13-án a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították azt a 48 éves vértesacsai férfit, aki az intézkedést megelőzően – előzetes szóváltást követően – pofon ütött egy 32 éves helyi lakost Vasváron. A nyomozók a pofozkodó férfit gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.
A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

 

A rendőrök 2017. december 5-én elfogták és a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt az 52 éves szombathelyi férfit, aki az intézkedést megelőzően az egyik salköveskúti lakóházban – szóváltást követően – felkapott egy szekercét és több alkalommal is lesújtott vitapartnerére. A szekerce éle a sértettet néhány esetben eltalálta, azonban az orvosi vélemény szerint a férfi csak könnyű sérüléseket szenvedett. A nyomozók B. Lászlót gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink