Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-08-26 11:09:59
A járőrök 2018. augusztus 25-én – anyagi káros közlekedési baleset helyszínén – egy helyi lakossal szemben intézkedtek Celldömölkön. Munkatársaink megállapították, hogy a 25 éves férfi úgy vett részt járművével a közúti forgalomban, hogy a vezetői engedélyét nem tartotta magánál, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott, ezért a Celldömölki Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök 2018. augusztus 25-én egy-egy személyautóval közlekedő személyt igazoltattak Szentgotthárdon és Csörötnek belterületén. A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 51 éves német és a 21 éves osztrák állampolgár alkohol fogyasztását követően vett részt járművével a közúti forgalomban, amit a későbbi vizsgálatok eredményei is igazoltak. Velük szemben – előállításukat követően és az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően – közigazgatási hatósági eljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. augusztus 24-én Sorokpolány és Rábahídvég között. Egy 26 éves szombathelyi férfi személygépkocsival közlekedett a 8707-es számú úton, amikor haladása során – egy jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve – elveszítette uralmát a járműve felett és a vízelvezető árkon áthaladva egy fának ütközött. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. augusztus 24-én a megyeszékhelyen is. Egy 35 éves helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Szent Flórián körúton, amikor haladása során elsodort két személyt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben mindkét gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben és a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A járőrök 2018. augusztus 24-én a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a helyi lakost, aki az intézkedést megelőzően – előzetes szóváltást követően – megütött egy nőt a megyeszékhelyen. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a tettlegesség következtében a szombathelyi sértett könnyű sérüléseket szenvedett. A nyomozók a 45 éves Sz. Pétert gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Ugyancsak tettlegességre került sor 2018. augusztus 25-én Szombathelyen a Kossuth Lajos utcában is. Egy 39 éves helyi lakos – előzetes szóváltást követően – megütött egy szombathelyi férfit, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a 39 éves O. Lászlót a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink