Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-01-30 11:51:06

A Körmendi Rendőrkapitányság bíróság elé állítást javasol a szentgotthárdi férfi ügyében.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. december 6-án, Felsőszölnökön. Egy szentgotthárdi férfi személygépkocsival közlekedett a Fő utcában, amikor haladása során az előtte balra kanyarodó másik gépjármű hátuljának ütközött. A baleseten – az elsődleges orvosi vélemény szerint – egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínelés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért munkatársaink a férfit előállították és – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Körmendi Járási Ügyészségre bíróság elé állítási javaslattal megküldte.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Rendőrségu hírek

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül öt, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Feltehetően figyelmetlenül hajtott ki a Hajnal utcából a Hunyadi útra egy személygépkocsival közlekedő helyi férfi, aki ennek során elsodort egy, a védett úton közlekedő kerékpárost. Az asszony az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült. A Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Körmenden igazoltattak egy hévízi lakost munkatársaink, akiről kiderült, hogy a Keszthelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözését rendelte el. Kollégáink a 47 éves férfit átadták a körözést elrendelő szerv munkatársának.

A jánosházai körzeti megbízottak ellenőriztek egy személygépkocsit és annak utasait a 8-as számú főúton. Az intézkedés során kiderült, hogy a járműben egy többszörösen körözés alatt álló utas tartózkodik. A 61 éves szegedi férfit a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Rendőrkapitányság is kereste. Mivel V. T. Tamás a jogerős ítélet ellenére, a rá kiszabott szabadságvesztés-büntetés végrehajtását nem kezdte meg, ezért – a körözést elrendelő hatóságok értesítését követően – a férfit átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

A megyeszékhelyen ellenőriztek munkatársaink egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Mivel a 38 éves férfi vezetői engedélyét nem tartotta magánál, vele szemben szabálysértési eljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Nézeteltérésüket bántalmazással rendezték Celldömölkön a vitázó felek. Előbb egy 34 éves férfi ütött meg egy 22 éves asszonyt, majd egy 29 éves nő és egy 27 éves férfi is bántalmazott egy-egy helyi férfit. Munkatársaink F. Sándort, B. Hajnalkát és H. Jánost előállították és kihallgatták. Velük szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink