Hírek, aktuális / Rongálások, vandalizmus Várkertben

2020-04-21 15:04:56
A tegnapi napon megtartottam a szokásos év eleji terepbejárásomat a Várkertben, ahol elkeserítő látvány fogadott. Egyrészt szemmel látható, hogy a hétvége folyamán a park több pontján rögtönzött szórakozóhelyek alakultak, tömegesen megszegve ezzel a kijárási korlátozásokat. Másrészt pedig jól érzékelhetően felerősödtek a korábban is megfigyelhető rongálások és vandalizmus, mely komoly károkat okoz a közösségi értékeinkben. A bejárás során egyébként több jó szándékú körmendivel is találkoztam, akik szintén megerősítették az általam tapasztalt dolgokat.

Éppen ezért a mai napon a rongálások miatt feljelentést teszek a Körmendi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen. Bízom benne, hogy a rendőrség kézre keríti az elkövetőket.

Mivel azonban néhány magáról megfeledkezett ember miatt nem szeretnénk a többséget büntetni, ezért nem rendelem el a Várkert hétvégi lezárását. Ugyanakkor szeretném kérni a lakosságot, hogy, aki bármilyen rongálást, vagy éppen a kijárási korlátozások megsértését tapasztalja, az jelezzen a Polgárőrségnek a 0630/621-0496-os telefonszámon, vagy hívja a Körmendi Rendőrkapitányságot!
Szeretném továbbá jelezni, hogy vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a jelenleginél sokkal szigorúbb pénzbüntetési tételeket szabhassunk ki azon személyekre, akik semmibe veszik a körmendi emberek közös természeti és épített értékeit, és folyamatosan pusztítják azokat. Talán ez majd kellő visszatartó erőt fog jelenteni!

Mivel csak közös erővel tudjuk megállítani ezeket a negatív folyamatokat, ezért előre is köszönöm a segítő közreműködésüket!


 
Bebes István
polgármester


 
A képen a következők lehetnek: fa, növény, virág, túra/szabadtéri és természet

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-07-03 14:28

Újra miénk a tér

2020. július 5.Tovább

2020-07-03 12:34

Gázcsonknak hajtott egy autó Csákánydoroszlóba

A balesetben az autó vezetője megsérültTovább

2020-07-02 13:23

Burkolatjavítási munkák miatt teljes útzár lesz

Szalafő és Farkasfa között Tovább

2020-07-02 09:01

Városi Televízió műsorajánló

12. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink