Hírek, aktuális / Savaria Filmszínház műsora

2018-08-22 11:04:45
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2018. augusztus 23-től 29-ig Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


23-án, 26-án és 28–29-ig 16:00-kor, 27-én és 24–25-ig 14:05-kor
Hotel Transylvania 3 (6) 97’
amerikai családi animációs film
A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót.

Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tart.
De az igazi bajt csak a hajó titokzatos kapitánya, Ericka okozza, ugyanis hátborzongatóan szép, és Drakula teljesen elveszíti a fejét – csakhogy kiderül róla, hogy a végzet asszonya valójában Van Helsing, a vámpírvadász unokája. Mavisnek kell fenntartania az oszladozóban lévő családi békét, és gondoskodni a megnyugtató végről…


23-án 17:30-kor, 24–25-ig 15:45-kor, 27-én 18:00-kor Iqor filmklub, 28–29-ig 18:15-kor
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (16) 102’
amerikai zenés vígjáték
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey). 


23-án, 26-án és 28–29-ig 20:00-kor, 24–25-ig 18:15-kor, 27-én 20:15-kor
A védelmező 2. (18) 121’
amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…


23-án, 26-án és 28–29-ig 14:30-kor
Vad Balaton - Kibővített moziváltozat (6) 65’
magyar természetfilm
A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át. A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik április 19-től országszerte a mozikba. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.




23-án, 26-án és 28–29-ig 18:00-kor, 24–25-ig 16:00-kor, 27-én 15:50-kor
Alfa (12) 96’
amerikai akciófilm, kalandfilm
Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott.
Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják.
De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz.
Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára...


23-án 15:45-kor, 24–25-ig 14:00-kor, 26-án 17:45-kor, 27-én 14:00-kor és 16:00-kor, 28–29-ig 16:15-kor
Szerelembe gurulva (12) 93’
francia romantikus vígjáték
Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés.
Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?




23-án 19:30-kor, 24–25-ig 17:50-kor, 26-án 19:45-kor, 27-én 20:15-kor és 16:00-kor, 28–29-ig 20:15-kor
Kaliforniai rémálom (16) 139’
amerikai krimi,thriller
A lenyűgöző fantáziájú David Robert Mitchell (Valami követ) ezúttal egy eszeveszett neo-noir lázálmot vitt filmre, amelyben egy főhős bizarr bűntények sorozatáról próbálja lerántani a leplet. A 33 éves Sam (Andrew Garfield) meglehetősen kiábrándult a világból, ám most mégis felforr körülötte a levegő. Egy nap egy titokzatos nő, Sarah (Riley Keough) bukkan fel a medencéjében, aki aztán ugyanolyan váratlanul el is tűnik. A férfit nem hagyja nyugodni az eset és nyomozásba kezd. Szürreális kalandok veszik kezdetüket, amelyek során Los Angeles eddig nem ismert, gyilkossággal és összeesküvéssel teli bugyrai tárulnak fel előtte… David Robert Mitchell csavaros thriller-vígjátékában a legvadabb hollywoodi figurák tűnnek fel: kutyagyilkosok, wanabe színészek, csilli-villi popsztárok, az éjszaka királyai és királynői, féktelen élményhajhászok, gyanús cselszövők, hajléktalan bölcsek, félénk dalszerzők, szexmunkások, gátlástalan gazdagok, pucér szomszédok és néhány kétes hírű milliárdos, akik valamilyen módon ott lebegnek mindezek felett – vagy alatt. Az idén Cannes-ban bemutatott Under The Silver Lake a noir filmek legjobb hagyományait viszi tovább, helyet követelve magának a műfaj olyan klasszikusai között, mint A hosszú búcsú, a Kínai negyed vagy a Mulholland Drive, amelyek Los Angeles igéző, de megannyi sötét titkot rejtő világába kalauzolnak, hogy aztán a látottak a legmerészebb rémálmainkat is felülírják…


26-án 14:00-kor, 27-én 18:15-kor, 28–29-ig 14:00-kor
A kíméletlen (16) 116’
angol-amerikai-francia dráma
Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.
A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.


Aptív filmklub


26-án 16:00-kor
Lajkó - Cigány az űrben (16) 90’
magyar fekete komédia
1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.









 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink