Hírek, aktuális / Savaria Filmszínház műsora

2017-09-07 11:17:35
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2017. szeptember 7-tól 13-ig Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU

Szeptember 7–13-ig 14.00-kor
Óriásláb fia (6) 92'
magyarul beszélő, belga-francia családi animációs film
A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik - akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja. 
Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját. 

szeptember 10–13-ig 16.15-kor
Édes élet (16) 167’
magyarul beszélő, olasz-francia filmdráma
Marcello valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ahol most egy bulvárlap munkatársa, a Via Venetóval jelképezett fényűző, hazug és cinikus társasági élet ismert figurája. S noha a hamis csillogású filmipar képviselőinek orgiáin, a letűnt arisztokrácia, az értékválságba került értelmiség, a szenzáció- és pénzhajhász tömegkommunikáció szánalmas vagy kegyetlen "szertartásain" egyaránt teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedést tapasztal, végül mégis ennek a világnak adja el magát.

A Cannes-i Aranypálmával és az Oscar-díjjal kitüntetett Édes élet éles támadások célpontjává vált. A pápa nyilvánosan elítélte a filmet éppúgy, mint a polgári sajtó. Mindez az erőteljes társadalomkritikának köszönhető, amely áthatja a film minden kockáját. A feldúlt hangú kritikák ellenére - vagy éppen azért - a film óriási sikert aratott. Epizódokból építkezik, az egyes részeket a főhős, Marcello alakja köti össze. Címe fogalommá vált: a szépség, a szerelem, az elzüllés, a bomlás folyamatának szimbólumává. 



Szeptember 7–10-ig és 12– 13-ig 15.50-kor; 7–9-ig 17.30-kor is; 10–13-ig 14.20-kor is
Pappa Pia (12) 105'
magyar romantikus vígjáték
Legyőzheti Dávid Góliátot? Állítólag igen, de aki biztosra megy, inkább ellene fogadjon. A kicsi és gyenge és pénztelen többnyire alulmarad, amikor szembeszáll valakivel, aki gazdagabb és hatalmasabb - és néhány nagyra nőtt, kopaszra borotvált alkalmazottja kíséri mindenhova. 
Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb - és habozás nélkül hívja a haverjait. 
A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget. 
A kedvük jó, az esélyeik rosszak - de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger... 

Szeptember 7–10-ig és 12–13-ig 17.50-kor; 11-én 15.50-kor;
Barry Seal- A beszállító (16) 114'
magyarul beszélő, amerikai thriller
Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. 
Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot csempészett a repülőin, majd váratlanul beszervezte a CIA, és az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre.

Szeptember 7–10-ig és 12–13-ig 20.00-kor; 11-én 20.10-kor;
Az (18) 135'
magyarul beszélő, amerikai horror
Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. 
Harminc évvel később újra találkozik a hét túlélő. Nem véletlenül: a bohóc is visszatért a kisvárosba, és újra áldozatokat keres. Ha ők heten idejében megértik, mi is történt velük három évtizeddel korábban, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

szeptember 7–9-ig 14.10-kor;
Egy kupac kufli (0) 71’
magyarul beszélő, magyar családi animációs film
A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert... Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és... Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). 
A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket meg tudják oldani!
Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő! És persze még sok-sok mindent, hiszen a kuflikkal csupa meglepetés és furcsaság az élet!
A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek! 

szeptember 7–9-ig 15.30-kor és 21.10-kor; 10–13-ig 20.50-kor
Wind River- Gyilkos nyomon (16) 110’
magyarul beszélő, angol-kanadai-amerikai thriller
Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik leg elszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el. 


szeptember 7–9-ig 19.30-kor; 10–13-ig 19.10-kor
Csábítás (16) 93’
feliratos, amerikai dráma
Az amerikai polgárháború idején járunk. A fogságba esett, sebesült északi katonát a konföderációsok egy bentlakásos leányiskolában tartják bezárva. A fogoly megpróbálja belopni magát az ott élő magányos nők szívébe. A nők előbb egymás, majd a katona ellen fordulnak...
Thomas Cullinan több síkon is izgalmas regénye ezúttal Sofia Coppola rendezésében kerül új megvilágításba, Colin Farrell, Elle Fanning, Nicole Kidman és Kirsten Dunst főszereplésével. 






IQOR Filmklub

szeptember 11-én 18.00-kor
Annabelle 2 – A teremtés (18) 109’
magyarul beszélő, amerikai horror

Delphi Filmklub

szeptember 10-én 10.00-kor;
Egy kupac kufli (0) 71’
magyarul beszélő, magyar családi animációs film
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink