Hírek, aktuális / Streetball: fény az alagút végén

2020-05-20 08:40:09
Streetball: fény az alagút végén
 
Kucsera József, a lassan három évtizede nagy sikerrel zajló streetball-sorozat főszervezője honlapunk érdeklődésére elmondta: nagyon bízik benne, hogy idén nyáron is lesznek rendezvények. A szigorú egészségügyi rendelkezések bizonyos mértékű lazítása után kiemelte: minden a vírushelyzet további alakulásán múlik, de a dolgok jelenlegi állása alapján úgy gondolja, az évad második felében, júliustól már lehet streetball-rendezvényeket tartani.
 
Kucsera hangsúlyozta, a rendezvények helyi főszervezőivel folyamatosan tartja a kapcsolatot, s hozzátette: telefonon, e-mail-ben nagyon sokan érdeklődnek náluk, lesznek-e szabadtéri kosárlabda fesztiválok.
 
Ahhoz, hogy streetballokat tudjanak tartani, a rendező városok önkormányzataival szerződéseket kell még kötni. Az biztos, hogy a helyzetre való tekintettel - bár valószínűleg a rendezvények többségénél (leszámítva a szeptember végi Kosárlabdázás Napja záróeseményt) a résztvevők, érdeklődők összlétszáma nem éri majd el a kritikus 500 főt - fokozottan figyelnek majd a higiéniai előírások betartására, s várhatóan kordonokkal választják majd el a játékosokat, valamint az érdeklődőket, barátokat, szülőket.
 
Kucsera elárulta: jelen pillanatban is több verziójuk van, szeretnének minél több, legalább 5, de lehetőség szerint inkább 6 rendezvényt megtartani, akár még úgy, olyan módon is, hogy egy adott hétvégén két streetballt szerveznének. Egy ilyen "duplázás" tavaly már volt, amikor egyik nap Kecskeméten, a másikon pedig Nyíregyházán rendeztek streetballt. A háttérben tehát zajlik a szervez(ked)és, a főszervező elmondta: olyan helyszínek is intenzíven érdeklődtek az esetleges rendezés iránt, ahol egyébként, az eredeti tervek szerint a szezon első felében lett volna streetball.
 
Zárszóként annyit mondott Kucsera, már látni a fényt az alagút végén, majd hozzátette: amint valami konkrétum is lesz a streetballok kapcsán, arról azonnal hírt adnak a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

A körmendi júniusra tervezett XXVII. Streetballt is elhalasztották. A szervezők nem zárkóznak el egy későbbi (augusztus-szeptember) időponttól.

Forrás: kosarpsort.hu



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-16 09:16

Természetjáró és kézműves táborok

Lehetőség van napközis és bentlakásos táborozásra isTovább

2024-04-16 09:04

Rejtő Jenő: Úrilány szobát keres

Körmendi Kastélyszínház TársulatTovább

2024-04-15 16:14

Felhívás!

Rába-takarításTovább

2024-04-15 10:42

Bemutatkozó kiállításnyitó

2024. május 13.Tovább

2024-04-15 10:38

50 éves a Somogyi

meghívóTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink