Hírek, aktuális / Szabadtéri tüzek oltásához riasztották a vasi tűzoltókat

2018-04-21 10:49:39
Három esetben riasztották a Vas megyei tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez pénteken.
 
Száraz fű, valamint vágástéri hulladék égett mintegy négyszáz négyzetméteren, Szentgotthárdon, a Nyárfa utcában, a délutáni órákban. A tűz a közelében lévő nagy területű száraz füvet, valamint vegetációt veszélyeztette. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egység a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével megfékezte. Százötven négyzetméteren égett a száraz fű a 89-es főút mellett, Szombathely közelében délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tíz négyzetméteren égett az avar Celldömölkön is a Tó utcában  az esti órákban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámmal megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen, majd eloltották a lángokat. Egyik tűzeset kapcsán sem sérült meg senki.

Főszabály szerint tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik. Belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi, ekkor is csak a rendeletben meghatározott időpontokban és feltételek mellett, erről mindig tájékozódjanak a helyi önkormányzatnál. Tűzgyújtási tilalom idején a tűzgyújtás mindenütt tilos!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át a környezetére.
A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a még ki nem hűlt parazsat, hamut sem. Amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani: gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát).  

Az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-08-24 09:59

Betonoszlopnak csapódott

Körmenden a Berzsenyi utcábanTovább

2019-08-23 11:49

Ittasan vezette autóját, büntetőeljárás lett a vége.

büntetőeljárást indított a Körmendi RendőrkapitányságTovább

2019-08-22 16:16

Városi Televízió műsorajánló

12. Ez történtTovább

2019-08-22 04:52

AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019. augusztus 22-28.Tovább

2019-08-22 04:47

Modern és naprakész weblapot kapott az Olcsai honlapja

hasznos segédlet kíván lenniTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink