Hírek, aktuális / Szabadtéri tüzek oltásához riasztották a vasi tűzoltókat

2018-04-21 10:49:39
Három esetben riasztották a Vas megyei tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez pénteken.
 
Száraz fű, valamint vágástéri hulladék égett mintegy négyszáz négyzetméteren, Szentgotthárdon, a Nyárfa utcában, a délutáni órákban. A tűz a közelében lévő nagy területű száraz füvet, valamint vegetációt veszélyeztette. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egység a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével megfékezte. Százötven négyzetméteren égett a száraz fű a 89-es főút mellett, Szombathely közelében délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tíz négyzetméteren égett az avar Celldömölkön is a Tó utcában  az esti órákban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámmal megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen, majd eloltották a lángokat. Egyik tűzeset kapcsán sem sérült meg senki.

Főszabály szerint tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik. Belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi, ekkor is csak a rendeletben meghatározott időpontokban és feltételek mellett, erről mindig tájékozódjanak a helyi önkormányzatnál. Tűzgyújtási tilalom idején a tűzgyújtás mindenütt tilos!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át a környezetére.
A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a még ki nem hűlt parazsat, hamut sem. Amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani: gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát).  

Az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-01-20 13:38

Alma Együttes

koncertTovább

2020-01-20 13:11

XXVI. Körmendi Kézilabdás Farsang

TOBORZÓ! Kézilabdázni vágyó lányok részére!Tovább

2020-01-20 05:26

Szerda Esti Akusztik

2020Tovább

2020-01-19 18:52

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend

bajnoki kosárlabda mérkőzésTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink