Hírek, aktuális / Szent Flórián napi ünnepség és megyei tűzoltónap Szombathelyen

2018-05-04 11:36:39
Szent Flórián napi ünnepség és megyei tűzoltónap Szombathelyen

Május 4-én ünnepli a katasztrófavédelem Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjét. Ez alkalomból május 2-án, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, míg május 3-án a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon ünnepi megemlékezésre és elismerések átadására került sor. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepségén a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába kerülő új típusú, magyar gyártmányú Rába tűzoltó gépjárműfecskendő felszentelésére és megáldására is sor került.

Az ünnepségen részt vett a megyei védelmi bizottság elnöke, a megyei közgyűlés elnöke,  a társ,- és együttműködő szervek vezetői, valamint a megye városainak polgármesterei.

A megyei Szent Flórián napi megemlékezésen és tűzoltónapon Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a tűzoltókat, az elismerésben részesült állományt.

A Tűzoltó Nap hagyományai közé tartozik kiváló munkát végzett kollégáink elismerése. Elsőként Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adta át az elismeréseket, majd Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kondora István Sárvár Város polgármestere, Bebes István, Körmend Város polgármestere, valamint Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere nevében Labritz Béla, Szentgotthárd Város alpolgármestere a városaikban működő tűzoltóságok tűzoltóinak adtak át elismeréseket az ünnepi rendezvényen.
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója „Szent Flórián” emlékplakettet adományozott Harangozó Bertalan kormánymegbízott úrnak, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökének.

Az elismerések átadását követően a történelmi egyházak képviselői felszentelték és megáldották a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálatot teljesítő, új típusú Rába tűzoltó gépjárműfecskendőt. Az első jelképes vonulásának felhívó jelét követően a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Dr. Bognár Balázs tű. ezredes igazgató, Seper András tű. ezredes, igazgatóhelyettes, Dr. Unger István tű. ezredes gazdasági igazgató-helyettes koszorút helyezett el Szent Flórián szobránál. A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség képviseletében Kovács András elnök helyezte el az emlékezés virágait. Az ünnepség a szózat hangjával zárult.
A rendezvényt álló fogadás zárta, melyen pohárköszöntőt mondott Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere.
Az idei évben a megyei tűzoltónap keretében a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat mutatták meg az érdeklődő gyermekeknek és nevelőiknek a rendvédelem érdekében végzett feladataikat, a munkájuk során használt speciális eszközeiket.
A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület műszaki mentési, olajtűz oltási, valamint gépjárműfecskendő bemutatót tartott. A katasztrófavédelem mellett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mentőszolgálat is külön stand felállításával érkezett a rendezvényre.

Elismerésben részesültek névsora itt olvasható.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink