Hírek, aktuális / További szigorítások lépnek életbe Ausztriában

2021-01-18 11:18:31
További szigorítások lépnek életbe
 
Vasárnap élő sajtókonferencián jelentették be, hogy további szigorító intézkedéseket vezet be a kormány, hogy a nagyon magas számok további növekedését megakadályozhassák és időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják. A lezárást február 7-ig meghosszabbították.

Mivel megjelentek Ausztriában is az új, még fertőzőbb koronavírus-mutációk, ezért újabb szigorításokra van szükség – jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnapi sajtótájékoztatóján, miután többnapos egyeztetést folytattak a járványról. Sebastian Kurz osztrák kancellár a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy egy kis kiszámíthatóságot szeretnének lehetővé tenni, a teljes normalitás pedig nyáron térhet vissza. Az egészségügyi rendszer túlterhelésének kockázata akkor kerülhető el, ha az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. Kurz szerint a vakcinák jóváhagyásától függően Ausztria legkésőbb májusig egy másik szakaszba lép, azonban a következő két-három hónap még nagyon nehéz lesz.
Screenshot aus Pressekonferenz Bundesregierung
ORF Vorarlberg
Január 25-étől a minimális távolságot egyről két méterre növelik. A szupermarketekben, a benzinkutak boltjaiban és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni. Addig is a kancellár javasolja az FFP2-es maszk használatát, szemben a kevésbé hatékony maszkokkal. Az FFP2 maszkokat önköltséges áron kínálják az élelmiszer-kiskereskedelmi egységekben. A lezárást február 7-ig meghosszabbították, annak feloldását várhatóan lépésenként, február 8-ától kezdik meg.
white KN95 or N95 mask for protection pm 2.5 and corona virus isolated on grey background. Prevention of the spread of virus and pandemic COVID-19.
Dan74 – stock.adobe.com
Az iskolák a félévi szünetig zárva maradnak és marad a távoktatás. Bécsben és Alsó-Ausztriában előreláthatólag február 8-án nyithatnak meg a tanintézmények. A többi tartományban február 15-én folytatódhat a tantermekben az oktatás. A vendéglátóegységek, szállodák és rendezvényhelyszínek még bizonytalan ideig zárva maradnak. Február közepén vizsgálják felül, hogy lehetséges lesz-e a márciusi nyitás ezen szektorokban. A Home Office továbbra sem lesz kötelező, de ajánlott. A síterepek ezentúl is fogadhatnak síelőket és a korcsolyázás is megengedett.

forrás: orf.at

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink