Hírek, aktuális / Vállalkozói fórumot szervezett a Dél-vasi Paktum

2019-05-27 12:43:36
Vállalkozói fórumot szervezett a Dél-vasi Paktum
 
Partnerségi ülés keretében vállalkozói fórumot szervezett a Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda Rábahidvégen, a Csodaszarvas Tájparkban.   Köszöntőt Breznovits István,a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. szolgáltatási csoportvezetője mondott.


Arról beszélt: a paktum program egyik legfontosabb célja, hogy információval, tudással, ismerettel támogassa a vállalkozókat. A projekt a munkavállalást segíti, legyen a dolgozó épp munkanélküli, állásváltoztató vagy akár vállalkozó, hiszen valamennyien foglalkoztatásban vagyunk valamilyen formában. A paktum a foglalkoztatási szegmens minden területét szeretné segíteni a maga eszközeivel. A legutóbb szervezett partnerségi ülésen a vállalkozók információval való segítése került a fókuszba. Egyébként is az egyik legsikeresebb az utóbbi időben az a támogatási forma, amely a járási kormányhivataloknál érhető el és a vállalkozóvá válást támogatja, segíti. A cél a foglalkoztatásban, hogy mindenki elegendő információ birtokában azt a formát választhassa a munkaerőpiacon, amely az egyéniségének, habitusának leginkább megfelel. Aki alkalmazottként tud jól teljesíteni, az ilyen státuszban helyezkedjen el, aki pedig a vállalkozások vezetéséhez ért, ezen a területen bontakozhasson ki. A paktum program mindkét esetben segíthet. A cégeknek abban, hogy megfelelő munkaerőt találjanak, a vállalkozásoknál pedig akár azok elindításához, az önfoglalkoztatóvá váláshoz segítheti fontos információkhoz jutni az ebben gondolkodó munkavállalót. Ez utóbbiak számára, a vállalkozást indítani szándékozóknak illetve a már vállalkozást működtetőknek szervezték a rábahidvégi fórumot a paktum iroda munkatársai. „Vállalkozási formák-gazdasági környezet-adózási tanácsok” címmel Landherr Attila, a Laconto Könyvelő iroda ügyvezetője tartott előadást. A résztvevők egy valóban szakavatott, tapasztalt, a vállalkozások könyvelésében professzionálisan teljesítő szakembertől hallhattak tanácsokat. Landherr Attila a vállalkozási formákat sorolta és azt is kifejtette, melyik miért lehet hasznos a gazdasági vállalkozások területein tevékenykedőknek. Arra szintén felhívta a figyelmet: a vállalkozások alapításánál azt is felelősséggel, jól átgondoltan el kell dönteni: egyedül vagy családi, társas formában vállalkozzunk-e. Mindegyik előnyét és lehetséges nehézségeit is sorolta a szakember. A délután legfontosabb hívószavai voltak a könyvelési szakterületet érintően többek között a költséghatékony működtetés, az objektív elszámolás, az optimalizált adózás, az adókedvezményekkel való élni tudás, a költségelszámolás, az adózási morál, mint érték hangsúlyozása, az adó optimalizálása és a racionalizálás. Az érdeklődők mindegyik fogalomról alapos és gyakorlati példákkal alátámasztott magyarázatokat kaptak a szakembertől. Az előadás után kérdéseket tettek fel az érdeklődők az előadónak, majd falusi vendégasztal keretében a helyben termelt és előállított élelmiszerek felhasználásával készült finomságokat kóstolhatták meg a résztvevők a Csodaszarvas Tájpark vendégeiként.
 
A rendezvény megszervezését a A DÉL-VAS MEGYEI GAZDASÁG- ÉS FOGLALKOZTATÁS-FEJLESZTÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS SZOLGÁLATÁBAN TOP-5. 1.2-15-VS1-2016-00001 projekt támogatta.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-12-02 13:27

Várostörténeti Akadémia

2021. december 6-ánTovább

2021-12-02 11:38

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Körmenden szerdán

Kamion csapódott házfalnak HalogyonTovább

2021-12-02 10:05

Vas Megyei Gazdasági Magazin 2020-2021

Digitálisan lapozható - TOP100 + 100Tovább

2021-12-02 10:01

AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2021. december 2 – 8.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink