Hírek, aktuális / Városi Televízió műsorajánló

2020-02-14 09:31:11
Műsorajánló
02. Körmendi Böngésző, 2020. 02. 17. XII. 108. szám


Van, ami változik és van, ami nem…

Kedves Nézőink!


2020 komoly változásokat hoz televíziónk életében, munkájában.
Hogy mi okozza a változást? Hát épp a változatlanság.
Hogy ennek így semmi értelme? Higgyék el, van.
Hosszú évek óta folyamatosan jeleztük a döntéshozók, városunk vezetői felé, hogy a televíziónk számára biztosított önkormányzati, egy ideje tulajdonosi forrás nem elegendő ahhoz, hogy egész évben műsorokat készítsünk, hogy televíziónk megfelelően végezhesse munkáját, nem is beszélve a műszaki háttér fejlesztéséről.
De ez idő alatt sem a csodát vártuk, a magunk részéről mindent megtettünk, amit lehetett, dolgoztunk folyamatosan.
Az elmúlt jó tíz évben az ügyvezető és a főszerkesztő is lemondott a pozícióval járó felelősség és munka ellenszolgáltatásáról, hogy azt a pénzt is műsorkészítésre fordíthassuk. Juttatás nélkül végezzük ezen felelősségteljes munkánkat. De végezzük.
Számos eszközt már saját pénzünkből vásároltunk meg, mert a televízió forrásai erre nem voltak elegendőek. Minőségben nagyot léptünk előre, amit az elmúlt hónapban nézőink is tapasztalhattak. 16:9-es képméretben, a korábbinál sokkal jobb hang-, és képminőség mellett adjuk műsorainkat.
Minden nehézség ellenére ott voltunk és vagyunk a város kiemelt rendezvényein, archiváljuk a civil szervezetek, egyesületek munkáját, a körmendi történéseket. Ha kell hétköznap, ha kell hétvégén, ünnepnapon, kánikulában vagy dermesztő hidegben.
Hosszú évek óta többször jeleztük, hogy több mint tíz éves tarifákért dolgozunk, amelyek nem méltóak az elvégzett munkához.
Az idei év elején levélben fordultunk a város vezetéséhez, amelyben jeleztük, hogy az évi 2,5 milliós forrásból nem tudunk televíziózni. Nem tudjuk fenntartani az eddigi műsorstruktúrát sem, nem, hogy előbbre lépjünk, fejlesszünk. Pedig szerettünk volna.
Kértük, hogy a költségvetés megalkotásakor gondoljanak ránk is, emeljék meg a Városi Televízió támogatását, hogy érezhessük a megbecsülést. Azt, hogy fontos a munkánk és hogy értékelik azt, amit teszünk.
Kérésünkre nem érkezett válasz, a város költségvetésébe pedig most is a korábbi összeg került, amit a testület egyhangú döntéssel elfogadott.
Nyilván, nem ez volt benne a legfontosabb tétel, de az látható: A médiára fordított összeg folyamatosan emelkedik, az idén is jóval többet terveztek be ilyen célra, mint egy éve, a mi támogatásunk ennek ellenére egyetlen forinttal sem emelkedett.
Változatlan maradt.
Nos, ez a változatlanság hozza el a változást, amire az elején céloztunk.
Nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk: Más helyi médium jóval nagyobb és emelkedő támogatása (15 millió) mellett a város számára a helyi televízió nem ér többet, mint az előző években. Ennyire, két és fél millióra áraztak be minket, a munkánkat.
Ennyiből kell gazdálkodnunk, továbbra is ennyiből kell műsort készítenünk.
Természetesen dolgozunk tovább a városért és az itt élőkért, de ebben a helyzetben nekünk kell változtatnunk, mégpedig a műsorrendünkön.
Forráshiány miatt el kell búcsúznunk a 19. évfolyamában járó „Ez történt…” című műsortól. Kétheti esemény összefoglalónkat már nem tudjuk elkészíteni, így a közel 400 adást megért hírműsor, a fő műsorszámunk eltűnik a képernyőről.
A hétfői adásnap azért megmarad és magazinműsorainkkal továbbra is jelentkezünk. Így folytatjuk a Körmendi Szemmel és a Körmendi Böngésző című műsorainkat. Utóbbiban új elemként feltűnik majd a rövid híreket tartalmazó összefoglaló is, hogy néhány aktuális történésről is beszámolhassunk röviden. Természetesen megtartjuk a kosárlabda közvetítéseket és az önkormányzati ülésekről is beszámolunk. Képernyőn maradnak a másoktól átvett műsorok is, így a Vasi Kaleidoszkóp, a Generációnk című nyugdíjas, és az Élet-Forrás című egyházmegyei magazin.
Így tudjuk a változatlan feltételek, de folyamatosan változó kihívások közepette fenntartani a Körmendi Városi Televízió műsorrendjét.
Reméljük, nézőink továbbra is mellettünk maradnak! Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy tartalmas, körmendi értékeket felmutató műsorokat készítsünk nézőinknek a változatlanság okozta változás után is.
Önök pedig nézzék műsorainkat változatlanul, hétfő esténként vagy az ismétlések alkalmával!
Köszönjük előre is!


És akkor röviden arról, hogy mi mindent láthatnak majd még hétfőn este, legfrissebb műsorunkban:
A Batthyány család majd három és fél évszázados jelenléte nem csak Körmend számára volt jelentős, hanem például a nádasdiaknak is. Erről beszélt Takács László plébános a Várostörténeti Akadémián.
Aztán beszélünk, pontosabban a főszervező beszél arról, hogy hogyan vezeti fel az idén már 11 éves AlteRába Fesztivált, és hogy milyen zenekarok, további programelemek adják majd a savát-borsát annak a júliusi öt napnak.


Ezekkel számítunk a figyelmükre tehát hétfőn, 18:30-tól. Tartsanak most is velünk!


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink