Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-05-15 08:41:34
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, súlyos és három, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további hat, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. május 14-én, Ivánc és Őriszentpéter között, ahol egy gépjármű árokba csapódott. Egy daraboshegyi férfi személygépkocsival közlekedett a 7451-es számú úton, amikor haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát a járműve felett és a vízelvezető árokba csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben az autó utasa, egy 54 éves daraboshegyi nő súlyos sérüléseket szenvedett. A Körmendi Rendőrkapitányság az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A járőrök 2018. május 14-én – anyagi káros közlekedési baleset helyszínén – egy tömördi lakossal szemben intézkedtek Simaság belterületén. A rendőrök megállapították, hogy a 22 éves férfi vezetői engedély nélkül vett részt járművével a közúti forgalomban, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott, ezért a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!
 

Bíróság elé állítást javasol a rendőrség

 
Ivott, majd közlekedési balesetet szenvedett egy gersekaráti férfi Vas megyében.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, súlyos sérüléseket szenvedett az a 33 éves gersekaráti lakos, aki 2018. március 13-án egy quaddal felborult a 7445-ös számú úton. A férfi Katafa felől közlekedett Nagymizdó irányába, amikor haladása során elveszítette uralmát a járműve felett. A jármű vezetőjével szemben felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően vett részt a quaddal a közúti forgalomban, amelyet a későbbi szakértői vélemény eredménye is igazolt. A férfivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Körmendi Járási Ügyészségre bíróság elé állítási javaslattal megküldte.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2018-10-21 11:33

Városi Televízió műsorajánló

Körmendi BöngészőTovább

2018-10-21 11:16

Labdarúgó eredmények

Három győzelem!Tovább

2018-10-20 16:41

Behúzták a másodikat

Biztosan győzött az Egis KörmendTovább

2018-10-19 19:37

Városgondnokság kérése a lakosságtól!

köszönjük, hogy segítik munkánkatTovább

2018-10-19 18:40

Ülésezik az önkormányzat

2018. október 25-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink