Hírek, aktuális / Vas megyébe is visszatért a tél

2018-03-18 09:59:48
Vas megyébe is visszatért a tél

Jelenleg 41 célgép dolgozik a megye közútjain a hó eltakarításán és a síkosság mentesítés elvégzésén.
Vas megyében szombaton fordult téliesre az időjárás. A délelőtti óráktól délutánig közel húsz milliméter csapadék hullott a megyében, majd az esti óráktól havazás kezdődött Vas megye összes járásában. A tűzoltókat két esetben árokba csúszott autók mentéséhez, míg két alkalommal vízszivattyúzáshoz riasztották.
Csapadékvíz gyülemlett fel az árokban, ami betört egy ingatlan udvarába és a lakóház lábazatát is elérte Őriszentpéteren, szombaton a délutáni órákban. Az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy buvárszivattyú és átemelő szivattyú segítségével a ház udvaráról a csapadékot eltávolították. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.
Mintegy hetven centiméter magasan állt a szennyvíz egy lakóház pincéjében Sárváron, a Deák Ferenc utcában szombaton az esti órákban. A sárvári hivatásos tűzoltók a lakóház áramtalanítását követően szivattyú segítségével a szennyvizet eltávolították.

Az úttestet elhagyva egy szennyvízelvezető aknába csúszott egy személyautó egyik kereke, azt elhagyni a felázott talaj miatt nem tudta Bükön, szombaton az esti órákban. A szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek segítettek a jármű közútra való emelésében. A balesetben nem sérült meg senki.

Személyautó csúszott meg a közúton, majd az árokba csapódva állt meg Kőszegszerdahely közelében vasárnap reggel. A balesetben nem sérült meg senki. A helyszínre a kőszegi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járművet, majd a közútra helyezték az autót.

Fotó: Lakatár Tamás/ Kőszeg ÖTP

A megyében elzárt település nincs, a közösségi közlekedés zavartalanul működik. A közúton jelenleg is 41 célgép dolgozik a hó eltakarításán és a síkosságmentesítés elvégzésén. Vas megyében részleges operatív törzs működik, akik folyamatosan tartják a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, a társszervekkel és a közösségi közlekedéssel.
Igazgatóságunk arra kéri a lakosságot, hogy a téliesre fordult időjárásra tekintettel hosszabb útra csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.
Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

VAS MKVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink