Hírek, aktuális / Vas megyei önkéntes mentőszervezetek mentési képességeinek fejlesztése

2020-12-18 10:06:05
Vas megyei önkéntes mentőszervezetek mentési képességeinek fejlesztése

A KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében negyvenöt quadot és ugyanennyi utánfutót szerzett be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely az eszközöket negyvenkét önkéntes mentőszervezetnek adja át üzemeltetésre. Mindezek mellett általános gyakorló és tűzoltói bevetési védőruházatot is átvehetnek az önkéntesek. A csapatok ezen a héten vették át a járműveket és a ruházati termékeket.

Vas megyében a Celldömölki Járási Kemenesalja Mentőcsoportba tagozódó Egyházashetyei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület és a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoportba tagozódó Alsószölnök Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete vehetett át terepjáró quadot utánfutóval együtt. 

A terepmintázatú gumiabroncsokkal ellátott terepjáró jármű az önkéntes polgári védelmi szervezetek többcélú beavatkozást segíti. A jármű kialakítása, technikai paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a kárhelyszínek megközelítését, alkalmasak arra, hogy a beavatkozó állományt és a védekezéshez szükséges eszközöket a kárhelyszínre szállítsák vele, továbbá képes utánfutó vontatására. A járművön és az utánfutón lévő anyagok és eszközök biztonságosan rögzíthetőek, a quadok képesek szélsőséges terepviszonyok között, kevésbé teherbíró talajon, valamint meredek emelkedőkön is közlekedni. A vonóerőtől kezdve a kapaszkodóképességen át az üzembiztonságig a jármű minden tulajdonsága azt a célt szolgálja, hogy a gépjárművezető és a felszerelések biztonságosan megérkezzenek a bevetés helyszínére, majd a beavatkozás végeztével onnan az állomáshelyükre. A járművet a kövek, ágak okozta sérülések elleni védelem érdekében gallytörő ráccsal és védőlemezekkel látták el. A quadok és az utánfutók együttes értéke megközelíti a kilencmillió forintot.

A projekt keretében Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport, a Csepreg Város Önkormányzata Települési Mentőcsoport és a Csákánydoroszló Önkormányzat Települési Mentőcsoport huszonhat garnitúra általános gyakorló védőruházatot is átvehetett– a szettbe egy-egy dzseki, mellesnadrág, normál és téli sapka, kabátból és nadrágból álló esővédő, illetve két rövidujjas póló tartozik. Mindezeken felül tíz bevetési védőruházatot, -sisakot, -kámzsát, -kesztyűt és -csizmát is átadtak. A ruházati termékek összértéke meghaladja a nyolcmillió forintot.


Forrás: Katasztrófavédelem

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink