Hírek, aktuális / Virtuális látogatás az Esterházyaknál

2020-04-04 10:26:59
Virtuális látogatás az Esterházyaknál


Az emberek egészségének megőrzése érdekében jelenleg zárva tartanak az Esterházy kulturális helyszínek is, egyelőre április 13-ig. A történelmi helyszíneket és kiállításokat azonban otthonról is fel lehet fedezni, a virtuális látnivalók palettája folyamatosan bővül.
 
 
„Szeretnénk, ha a helyzet nem fosztaná meg az embereket a kulturális élményektől, ezért elérhetővé tettünk weboladlunkon egy digitális kiállítást. A virtuális túra betekintést ad a Fraknói vár és kismartoni Esterházy kastély gyöngyszemeibe“, mondta el Döbrösi-Kovacsics Katalin, magyar nyelvű munkatárs.
Többek között meg lehet ismerni azokat a műtárgyakat, melyek nemrég a New York-i Metropolitan Museum of Art időszaki kiállításán voltak láthatóak. Így például bemutatásra kerül az Esterházy Kincstár egyik legkülönlegesebb darabja, az úgynevezett Bacchus automata, egy, a 16. századból származó, kiváló minőségben fennmaradt óra.
 
Der Bacchuswagen


A Fraknó várában található Esterházy kincstár különleges darabjai közé tartozik az az éjjeli fényóra is, amely tulajdonképpen nem más, mint egy 17. századbeli kivetítő.
A virtuális látogatás során a Kincstár mellett szinte „testközelből“ csodálható meg az Esterházy kastély Haydn-terme is. Haydn életét és munkásságát videó szemlélteti, mely a Haydn Explosív kiállításról készült.
 
LID Gala, Schloss Esterhazy, Weintritt


Továbbra is látható az Esterházy Melindáról szóló kiállítás. A látogatók 5 felvonáson keresztül élhetik át a primaballerinából hercegnévé vált asszony életének legfontosabb állomásait.
 
Melinda und Paul Esterhazy


A Fraknói vár és a kismartoni Esterházy kastély kiállításait, belső udvarait is körbe járhatják a virtuális látogatók az Esterházy weboldal digitális kiállításán. A honlap és így a virtuális túrák magyar nyelven is elérhetőek.


Forrás: red, ORF.at/Agenturen

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink