Hírek, aktuális / Átvették az országos pályázaton elnyert eszközöket

2020-11-21 11:24:37
Átvették az országos pályázaton elnyert eszközöket a megye önkéntes tűzoltói

 

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, emellett külön forrásra az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak. A járványhelyzetre való tekintettel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködő önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőcsoportok az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket nem ünnepélyes rendezvényen, hanem szűkebb keretek között vehették át.

A Vas megyei önkéntes tűzoltók az idei évben is nagy sikerrel pályáztak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. Hetvenhét tűzoltó egyesület összesen 64 millió 106 ezer forint támogatást, öt önkormányzati tűzoltóparancsnokság 18 millió 297 ezer forintot, míg nyolc mentőcsoport pedig 2 millió 585 ezer 471 forint értékben nyert el támogatást. 

Az eszközöket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központilag szerezte be, az eszközök kiosztása a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon valósult meg. Az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok a többi között védőeszközöket, tűzoltó készülékeket, nyomó- és szívóoldali felszereléseket, kéziszerszámokat, szakfelszereléseket, tűzoltótechnikai és műszaki mentési eszközöket, jelző- és világítóberendezéseket, EDR-rádiókat és tartozékaikat vehették át a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, légzőkészülékek, védőkesztyűk és -sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák. Az egyesületek, mentőcsoportok és önkormányzati tűzoltóparancsnokságok képviselői november 12-én, 17-én és 19-én katasztrófavédelmi kirendeltségekre bontva vehették át az eszközöket és az emléklapot, amelyet Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok igazgató, Horváth Zoltán tű. alezredes, gazdasági igazgatóhelyettes és Pajor László tű. ezredes, tűzoltósági főfelügyelő adott át nekik. 

Gratulálunk az elért eredményekhez!

forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem
Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-06-18 19:11

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától

A légkondicionált helyiségek listájaTovább

2021-06-18 17:29

Túlélni a tragédiát

emlékkiállításTovább

2021-06-18 15:15

Várják a jelentkezést az olvasótáborba

A harmadik turnusra (július 12 - július 16.)Tovább

2021-06-18 11:51

Ülésezik az Önkormányzat

2021. június 21- énTovább

2021-06-18 10:11

Közlekedési balesetek

Kerékpárost sodortak el KörmendenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink