Hírek, aktuális / Új beruházás az Opel szentgotthárdi gyárában

2018-03-21 14:37:20
Új beruházás az Opel szentgotthárdi gyárában

2020-tól a PSA kisméretű benzinmotorjaival bőül az Opel Szentgotthárd portfóliója

 Szentgotthárd a PSA hosszú távú gyártási stratégiájának a része

Az új projekttel megőrizhető a foglalkoztatottság szintje

Budapest/ Az Opel Szentgotthárd új motorgyári projektet kap a PSA csoport ma bejelentett fejlesztési stratégiájának részeként. A hírt Budapesten közös sajtóértekezleten jelentette be Grzegorz Buchal a szentgotthárdi gyár igazgatója és Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter.

A döntés értelmében 2020 elejétő indul a korszerűszentgotthárdi Flex üzemben az 1.2 literes háromhengeres benzines turbómotorok gyártása. Már elkezdett dolgozni a projekt előészítésén egy hatvanfő dolgozói csapat, amelynek a főfeladata az új motorok gyártásának integrálása a Flex sorokon futó termelésbe. Ez azt jelenti, hogy 2020-ban, amikor az új benzinmotorok gyártása megindul, azzal párhuzamosan a mostani motorpaletta egységei is tovább készülnek a sorokon.
Grzegorz Buchal a sajtóértekezleten kiemelte: “A PSA csoport döntése alapján Szentgotthárdra kerülőúj motorgyári project hosszú távra garantálja a gyár jövőét, ami jó hír nekünk, a gyár dolgozóinak és jó hír a magyar gazdaságnak is. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt elértük! Noha mindig is mondtuk, hogy az Opel Szentgotthárd Flex üzeme a legkorszerűb technológiával van felszerelve, ez önmagában nem lett volna elég az új beruházás elnyeréséhez. Ehhez nekünk bizonyítanunk kellett a PSA csoporton belül, hogy a gyárunk versenyképes, hogy egy olyan környezetben, ahol csak a teljesítmény számít Szentgotthárd képes teljesíteni. Szeretném megköszönni mindezt munkatársaimnak, akik elkötelezett és kemény munkával az elmúlt hónapokban hozzájárultak ahhoz, hogy Szentgotthárd részévé vált a PSA hosszú távú gyártási stratégiájának.” Buchal végezetül megköszönte a magyar kormány és személy szerint Szíjjártó Péter miniszter támogatását, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy a PSA csoport Magyarország mellett döntött.

Az Opel magyarországi gyára volt a rendszerváltás utáni elsőnagy nemzetközi autóipari beruházás, amelynek mind a mai napig szimbóluma az itthon gyártott elsőszemélyautó, az elsőOpel Astra. Az azóta eltelt több, mint negyed század alatt Szentgotthárd az Opel legfontosabb motorgyárává fejlőött és a ma bejelentett beruházással a gyár megőizheti ezt a pozícióját.
A magyarországi ipari háttérnek köszönhetőn is az Opel ma Magyarország legkedveltebb autómárkája, a hazai utakon Opelekből fut a legtöbb, számuk mára meghaladta a félmilliót. Ehhez az kellett, hogy hivatalos magyarországi jelenléte, 1991. óta az Opel minden évben az eladási listák éllovasai között volt, ami tavaly év végéig 426 ezer eladott gépkocsit jelentett
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink